Skip to main content

Jõud / Rinnalt surumine

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Jõud / Rinnalt surumine

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 54 total)
  • Autor
    Postitused
    xintoc
    Member

Tere ! Olen 15 ja ei jaksa praegu 40kg rinnalt suruda, aga 30kg saan teha ilusti 10-seid seerijaid ( ma ainult 1 korra proovind 40 suruda ja ei lükanud üles )

Praegu ma jõusaalis ei käi ja tahtsin küsida et mis harjutusi peaksin ma kodus tegema et nö valmistuda selleks 40kiloks ?

Vahendid mul siis :

Käed :???:”> , ( kätekõverdused jne )

1 Hantel ~7kg

õues lõugatõmbamis koht, kuigi jaksan vaid 1 kuskil poole pealt .

Palju ma peaksin tegema kätekõverdusi ja kui tihti ja kas hantliga ja lõugatõmbamine aitab ?

Või peaksin ma minema lihtsalt jõusaali ja 30kg pumpama kuni suudan 40 ära lükata ?

ette tänades bproof

Palju sul endal massi on? Jõumehed peavad korralikult sööma, et areng toimuks.

bproof
    Member

Palju sul endal massi on? Jõumehed peavad korralikult sööma, et areng toimuks.

~70kg

paks pole, hästi väike kõht ees , aga lihastes ka pole ja olen umbes 182cm pikk

smack
    Member

Mine jõusaali ja treeneri juurde. Proovi teha nii surumist (raskus,kordused) : 20×12, 22,5×10, 25×8, 27,5×8, 30×8, 32,5×6, 35×4. Ära arva, et nüüd rind ainuke lihas on mis peaks tugevam olema; kui saali lähed siis treeni ikka kõiki lihaseid.

Algaja peaks tegema 3×5 jõuharjutustel. Kvaliteetsed kordused. Kui sa ise teeksid 12 kordust, siis kui väga sa saaksid harjutuse selgeks? Ja teha veel ühel trennipäeval üle 50 korduse surumist? Mainid veel, et peaks tegema ka muid lihaseid. Kükki tehku kah 50 kordust?:???:”>

matjusm
    Member

Siin on üks hea kava teemaalgatajale mis aitab ilusasti jõudu arendada:

http://www.startingstrength.net/workouts/

bproof
    Member

no jah aga ma 40 ei jaksa

ja 30×5 ei anna tunda piisavalt ?

jrx
    Member

40 kg on 30 kg + 33%. Seal ei ole midagi imelikku, et see sul üles ei lähe. Ma jõuan ka 70 kg suruda 10x ja 95 kg läheb üles ainult 2x võibolla.

5x treeningraskus peaks siis olema kuskil seal vahepeal. 35 kg näiteks :???:”>

bproof
    Member

okei, kolmap. jõukasse siis ja asun enda rasket teekonda läbima, tee 40kg-ni :???:”>

ROtter
    Member

Tere ! Olen 15 ja ei jaksa praegu 40kg rinnalt suruda, aga 30kg saan teha ilusti 10-seid seerijaid ( ma ainult 1 korra proovind 40 suruda ja ei lükanud üles )

Praegu ma jõusaalis ei käi ja tahtsin küsida et mis harjutusi peaksin ma kodus tegema et nö valmistuda selleks 40kiloks ?

Vahendid mul siis :

Käed :???:”> , ( kätekõverdused jne )

1 Hantel ~7kg

õues lõugatõmbamis koht, kuigi jaksan vaid 1 kuskil poole pealt .

Palju ma peaksin tegema kätekõverdusi ja kui tihti ja kas hantliga ja lõugatõmbamine aitab ?

Või peaksin ma minema lihtsalt jõusaali ja 30kg pumpama kuni suudan 40 ära lükata ?

ette tänades bproof

Kangi surumisel lamades töötavad peamiselt rinnalihased, lisaks töötavad triitsepsid, deltalihaste eesosa, saaglihased ning stabiliseerivad biitsepsid.

Järelikult pead arendama neid lihaseid, mis võtavad sellest liigutusest osa. Aga tuleb treenida ka seljalihaseid, jalalihaseid, kõhulihaseid – ühesõnaga kõiki lihaseid.

Jõu arendamisel on korduste vahemik seerias 1 – 5, lihaste hüpertroofia 6 – 12, lihasvastupidavus alates 12 – st kordusest.

daemonium
    Member

Vata,on olemas ka sellised numbrid kui 31,32,33 …

elik,kui 40 ei jaksa ja 30 ei anna tunda piisavalt,tuleb valida sobiv raskus 30 ja 40 vahel, :???:”>

jrx
    Member

Aga kui ma teen 4 seeriat, igasühes 4 kordust ja puhkepaus on 15 sekundit, mis mul siis areneb;)?

ROtter
    Member

Aga kui ma teen 4 seeriat, igasühes 4 kordust ja puhkepaus on 15 sekundit, mis mul siis areneb;)?

Küsimus on ka huvitav. Mis harjutust sa teed – kas biitsepsile, kükki, sprinti? Mis raskusega sinu max -st?

Mida lühem puhkepaus, seda suurem kardiovaskulaarne koormus ja väiksem mõju lihasele, sest lihas ei jõua taastuda.

jrx
    Member

Küsimus on ka huvitav. Mis harjutust sa teed – kas biitsepsile, kükki, sprinti? Mis raskusega sinu max -st?

Mida lühem puhkepaus, seda suurem kardiovaskulaarne koormus ja väiksem mõju lihasele, sest lihas ei jõua taastuda.

Ma vihjasingi sellele, et asi on natuke keerulisem ja lihas ju ei loe korduseid:)

Minu arvates kaevame treeneritena endale ise auku sellega, kui laiskusest söödame algajatele mingeid selliseid “reegleid” nagu “1-5 jõud; 6-12 hüpertroofia; 12+ lihasvastupidavus”. Parem oleks ikka kui nad esimesest päevast peale rohkem ise mõtleks:)

ROtter
    Member

Ma vihjasingi sellele, et asi on natuke keerulisem ja lihas ju ei loe korduseid:)

Minu arvates kaevame treeneritena endale ise auku sellega, kui laiskusest söödame algajatele mingeid selliseid “reegleid” nagu “1-5 jõud; 6-12 hüpertroofia; 12+ lihasvastupidavus”. Parem oleks ikka kui nad esimesest päevast peale rohkem ise mõtleks:)

Lapsele õpetatakse selgeks kõigepealt numbrid ja liitmine ning lahutamine. Või peaksid lapsed hakkama esimesest koolipäevast mõtlema kõrgemast matemaatikast? :???:”>

fortuna.9
    Member

Rotter, palun rääkige täpsemalt mis asi on hüpertoofia?

tarmop
    Member

Kui sa oled 15 aastane, siis õpi enne käte kõverdusi tegema ja lõuatõmbed selgeks. Kui korduseid ja vanust lisandub, siis vaata alles jõusaali poole. Seni mine jookse õues sõpradega ja mängi kulli.

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 54 total)
  • The topic ‘Jõud / Rinnalt surumine’ is closed to new replies.