Jorgen Matsi
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Blogid » Jorgen Matsi
- This topic has 485 replies, 58 voices, and was last updated 10 years, 4 months tagasi by
MaPo.
-
AutorPostitused
-
oktoober 22, 2011 at 8:15 p.l. #318587
jrx
MemberSelja taga on VÄGA väsitav päev. Kogu aeg ringi sebida treeneri ja kohtunikuna on emotsionaalselt võibolla kulutavamgi kui ise võistelda. Kõik täpsema info ürituse kohta leiate siit – mma.ee
oktoober 23, 2011 at 10:31 e.l. #318663Aile
MemberHaigus on murdnud maha, võtnud teo ja mõttetahte:(Olgugi, mida räägitakse suhkru immunoloogilisest mõjust, siis väike maius teeb mulle haiguse ajal ainult head:) Mind üllatati viie imehea trühvliga, igaüks ise sorti.
Mina p6desin viimane kord viirushaigust yle kuue aasta tagasi.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mul on 2ra anda yks purk kala6li kapsleid (sardiin…) 1000 mg 300 mg O-3. Aegub aug. 2012.
oktoober 28, 2011 at 12:44 p.l. #317119vend vähk
ModeratorSelja taga on VÄGA väsitav päev. Kogu aeg ringi sebida treeneri ja kohtunikuna on emotsionaalselt võibolla kulutavamgi kui ise võistelda. Kõik täpsema info ürituse kohta leiate siit – mma.ee
Justnimelt!
Treeneritel ja kohtunikel on teinekord palju suuremad pinged ja kohustused kui sportlastel.
oktoober 30, 2011 at 9:16 p.l. #315106jrx
MemberJustnimelt!
Treeneritel ja kohtunikel on teinekord palju suuremad pinged ja kohustused kui sportlastel.
november 2, 2011 at 7:19 e.l. #313486jrx
MemberPole tükk aega tundnud seda, et võistlemise või kaaluga seotud ärevus ENDAL oleks nii kõrgele tõusnud. Omamoodi olen töötades (sest eks nii trenniga seotult kui kliinilises töös tuleb ju neid asju ette:) kuidagi sellega nii ära harjunud ja see emotsioon nii igapäevaseks saanud, aga huvitav on seda jälle ka ise üle pika aja kogeda.
Nimelt Soome lahtiste meistrivõistluste suhtes, kus plaanisin võistelda kaalus -76 kg (kaalutakse enne maši koos kimonoga) ilmnes, et nüüd korralikuma trennirütmiga on kaal hakanud kukkuma. Madalamasse kaalu minna on umbes-täpselt 5 kg. Millest siis ideaalis kuskil vähemalt 3 peaks kaotama puhtalt kehamassi arvelt järgmise kahe nädala jooksul ja tegema seda nii, et kenasti trenni ka jaksaks teha.
Elame näeme:)
Ja andke nõu ka:P
november 3, 2011 at 7:05 e.l. #312766R.e.x.
MemberNõu on lihtna; Kakao-megapuder ja igaõhtune näksimine jäägu nüüd ära! Sinu puhul on ilmselt kummiülikonnast ka kasu.
november 3, 2011 at 8:58 p.l. #312430jrx
MemberHehe:) Kakao megapuder 1x nädalas võib trennijärgseks ikka jääda. Õhtune näksimine on jäänud, aga täielikult olen sealt süsivesikud välja lülitanud.
Kummiülikond EI ole seekord lahendus – spordiala on selline, et kaalumine on vahetult enne matši.
november 4, 2011 at 11:51 e.l. #312114jrx
MemberOkei, tegelikult lahenes asi hoopis sedapidi, et jätan seekord kaalu võtmata. Kehakaal on stabiilselt 73-75 vahepeal pikas lõikes ilma, et selle juures suhteliselt hea vorm oluliselt teravamaks või pehmemaks muutuks. Toitumine on üldises plaanis väga korras ja pigem lähtun selles sooritusest – hetkel on päevatöö vastutusrikas ja vähem paindlik kui varasemalt ja pean piisavalt terav olema. Selle juures on ka kõige olulisem see, et teeksin treeningtunnid ning saaksin nendest maksimaalselt kasu.
Ühtlasi annab natuke kergem olemine ja hea hommikusöök ka suuremad võimalused absoluutkategoorias adekvaatselt esineda:)
Võtta 19. novembriks alla 5 – 6 kg on nende asjaolude juures ebarealistlik.
Mõnda aega pole jõudu teinud, huvi pärast katsun järgmisel nädalal maxjõunäitajad ära testida:) Turvaliselt loomulikult.
november 18, 2011 at 8:56 p.l. #303055jrx
MemberNonii, vaim valmis. Kaal pysinud 75 peal, nyyd m6ned päevad dieeti tehtud, täna päev läbi Prode 90 ja Block ehk puhtalt vedela toidu peal. 6htul oli kaal vaid 800 g yle, seega lubasin endale midagi maitsekat ja soolast – head soome naatriumglutamaadivaba pepperonivorsti, kyll pea 5 grammi soola aga m6nus m6nus maitse ning piprajuustu. Homme siis absoluutkaal niisama for fun, esimeses ringis vastaseks yks kaalukategooria k6rgemal v6istlev mees. Pyhapäeval siis päris asi:) Selleks, et taas kohtuda oma teatud m6ttes rivaaliga, kellele kaotasin 2009 oma vööklassi Euroopa meistriv6istlustel, selleks pean j6udma finaali. Vaatame.
november 19, 2011 at 8:12 p.l. #302146jrx
MemberAbsoluutkaalus tuli täna vastu võtta kaotus 7:0 ca 82 kg vastase vastu. Paraku on see ala selline, et esimeses ringis peavad pooled inimesed kaotama:)
Aga hea meel oli toetada oma elukaaslast, kes ka usinasti FAST tooteid kasutab ja kes tõi oma kaalukategoorias (naised, valged vööd -58.5 kg) kuldmedali kogenenumate võistlejate vastu võites kolm matši ja ei andnud selle jooksul vastastele mitte ühtegi punkti:) Kodune metallikogu täienes:D
Aga mina saan homme uue võimaluse. Olgugi, et tänases matšis tundsin, et viimasel ajal trenni on tehtud ikka vähe ja vorm ja teravus (mitte nüüd kuturismi vaid konkreetselt BJJ kontekstis) pole kiita, siis võistelda oli väga väga mõnus.
november 21, 2011 at 12:00 p.l. #300115jrx
MemberNonii. Oma kaalus sain ka kaotuse. Lahing oli küll palju parem kui eelmisel päeval, olgugi, et kaotusskoor suurem (14:0). Läksin esimeses matšis kohe kokku mehega, kes hiljem minu kaalu võitis (alistades finaalis ühe Euroopa parimatest maasvõitlejatest Greger Forselli kägistusega). Mul õnnestus mitu korda halvemast seisust end paremasse võidelda, aga sealt sattusin uuesti halvemasse tagasi ja nii need punktid kogunesid:)
Aga võistelda oli mõnus.
november 26, 2011 at 3:53 p.l. #294744jrx
MemberNonii, peale võistlust tehtud esimesed trennid. Vahel läheb meelest ära see KUI palju tegelikult on võimalik õppida ise õpetades. Alustasin üle väga pika aja oma baaskursuse õpetamist. Baaskursus on minu klubis (VÕIMLA) see koht, kus kõik alustavad mingi teema õppimist nullist ning see kestab kokku 10 nädalat. Seekord alustasin lähivõitluse kursusega, mis peamiselt koosneb maadluse algtõdedest. Esimesed 3 treeningut olen õpetanud mõningaid vabamaadluse võtteid ja ma tunnen, end mu enda vabamaadlus on täheldatavalt paranenud.
Loo moraal on see, et kui pead oma ala põhitõed läbi vaatama mingist teisest punktist, siis see võib olla väga silmiavav.
Võistlustest veel – õnneks FAST tooted tõid vähemalt kellelegi edu:)
Tarbitud sai neid juba laevas, kaasa siis BLOCK ja HT-R.
Kokku käis meid Soomes päris mitu sportlast. Esimesel päeval tuli siiski vaid üks medal:
HT-R sisse peale esimest matši ja… (siin siis valgete vööde kategoorias -58,5 kg võistelnud Tuuli koos treeneri Martin Aedmaga)
…2 matši hiljem kuldmedal käes.
Siit saab tegelikult vaadata ka finaali: http://www.livestrea…c1-a9c12271dfb6
(Alates 19:25).
Endal olid asjalood (nagu eelpool mainitud) ikka hapumad:
Kui ikka 85 kg põlvega näos istub ei ole meeldiv:)
Järgmisel hommikul oli küll pilt üsna kõhna, samas tunne oli hea, aga nagu juba kirjutatud sai, siis esimeses ringis tulevane kullaomanik vastas ja seekord pidin kaotusega leppima. Järgmine kord jälle.
november 26, 2011 at 5:20 p.l. #294674Ott Kiivikas
MemberTore sinu tegemistest kuulda. Öeldakse, mis ei tapa teeb tugevamaks, küll need laksud jälle sinu poolt vaadates jälle käima hakkavad ja küll kord Kalev ükskord koju tuleb oma rahvale õnne tooma, Eesti sugu uueks looma…
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 11, 2011 at 9:19 p.l. #282429jrx
MemberHuu… detsembri viimased nädalad mööduvad lennates. Olen planeerinud endale 2 nädalat puhkust aasta viimastesse nädalatesse ja seega enne on vaja mitmed otsad kokku sõlmida. Nädalavahetus määdus taas hea tähe all, kus reedel 10.00 – 17.00 koolitus, siis kiire treening. Õhtul sai üle väga pika aja sotsiaalselt puhatud – tädi koos perega käis Tartut väisamas ja nendega on alati lõbus aega veeta. Selle käigus sai proovitud uut söögikohta Tartus – kohvik/restoran/klubi/pood NÄLG. Soovitan. Vist kõige parem šokolaadikook, mida kuskil väljas söönud olen:) Ja üldse olid mõnusad ja ilusad ka soolased toidud.
Ürituse käigus sai joodud ka mõned pudelid Westonsi kanget siidrit ja kuna seda saab nii harva tehtud siis järgmine päev ei olnud keha selle üle eriti rõõmus – taas 10.00 – 17.00 koolitusel jätkuvalt pingutades veel paremaks terapeudiks saamisel.
Õhtul oli spordiklubi VÕIMLA jõulupidu, mis oli eriti muhe oleng koos paljude sõprade/trennikaaslastega, kuna olin ka ühe korraldaja rollis, siis kõigepealt suur aitäh kõigile, kes aitasid. Nagu öeldud pidu oli muhe ja koju sai alles peale kahte öösel – selleks, et magada nii palju, et hommikul taas 10.00 järgmisel koolitusel olla. Viimane siis WAIS-III seeriast, mille eespool ära olen maininud. Õhtul natuke puhkamist, natuke tööasju, magustoiduks üks lisakakaoga Protein BLOCK ja UFC 140: Jones vs. Machida. Soovitan vaadata vähemalt kahte viimast matši e. Jon Jones vs. Lyoto Machida ning Frank Mir vs. Antonio Rodrigo Nogueira.
Kui nüüd järgmisest nädalast, mis sisaldab tööd kliinikus, ülikoolis, trennide andmist ja nädala lõpus lukumaadluse võistluste läbiviimist kuidagi läbi saaks-vastu peaks, siis oleks täitsa muhe puhkama sõita:)
detsember 14, 2011 at 10:07 p.l. #212590Aile
MemberAutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.