Jorgen Matsi
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Blogid » Jorgen Matsi
- This topic has 485 replies, 58 voices, and was last updated 10 years, 4 months tagasi by
MaPo.
-
AutorPostitused
-
mai 29, 2013 at 12:25 p.l. #344257
jrx
MemberUudiseid palju ei ole. Eestlastel, kes läksid Leetu Balti meistrivõistlustele BJJ’s õnnestus küll osaleda väga edukalt, aga kommentaar oli tõesti, et see oli halvima korraldusega võistlus, kus nad eales osalenud. Seega ise ei kahetse grammigi, et sai tehtud otsus koju jääda kuna esmaspäeva hommikul peale seda pidin Tallinnas juba ühte koolitust löbi viima.
Nädal ongi möödunud töötähe all, enne suvepuhkust vaja mitmed lahtised otsad kokku sõlmida. Teisipäeval käisin jälle jooksmas, reie tagakülje DOMSist olen vist nüüd kolme korraga lahti saanud. Kui järgmisel nädalal jooksud pikemaks lähevad, katsetan FAST Intrat ENNE jooksu (praegu on hommikujooksud lihtsalt poole liitri vee pealt ja hommikusöök peale jooksu).
Kehakaal hetkel kõigub 73-74 vahel, järgmisest nädalast hakkan vaikselt selle alandamisega tegelema läbi kergelt reguleeritud toitumise taas.
Laupäeval 1. juunil on Tallinnas Sisekaitseakadeemias MMA võistlus amatööridele – 3D Liiga. Tulge vaatama! Ise saan taas täita nii treeneri, kohtuniku kui kätesiduja rolli. Pealtvaatajatele pilet ainult 2 eurot.
P.S. Mul on hea meel näha, et mu blogil on kohe-kohe täis saamas 50 000 külastust. Ilus! Tänan lugemast!
juuni 2, 2013 at 6:43 e.l. #344597jrx
MemberPuhkuseaeg on jooksuaeg.
Suvepuhkus on alanud. Tööasju on veel vaja teha ainult niipalju, kui mõned lahtised otsad sõlmida ja teha tagantjärele paberitööd, mis kuskilt lohisema on jäänud. Suvel anda veel mõni koolitus – näiteks tuleval teisipäeval (04.05.2013) lõpetan selle harrastussportlaste loengusarja “Treeni teadlikult”, kus ka Ott Kiivikas lugemas käis. Räägin läbipõlemisest, treeningmotivatsioonist ja veel nipet-näpet.
Registreerida saab: katrin.soidra-zujev [ät] tlu.ee, tasumine kohapeal (5 eurot).
Tulge kuulama!
Aga praegu kerge venitus-lihashooldus, siis tossud jalga ja jooksma. Juunikuus üritan nädala kilometraaži venitada 30-40 km peale ei arva, et rohkem oleks vaja. Esmaspäevast neljapäevani on erialatrennid (ja 1-2 hommikujooksu), neljapäevast pühapäevani lihashooldus ja jooks (ka 1-2).
Toitumise kohapealt üritan kombineerida erinevaid lähenemisi – vähendan süsivesikute hulka, aga kindlasti ei väldi neid. Hindan umbes energiakulu ja saadud energiat, aga ei kaalu-mõõda. Toitun “puhtamalt”, aga kui isu on, siis kindlasti on ruumi ka kohvikukoogiks ja McDonaldsi wrapiks.
Hetkekaal on 74.5 kg, langusplaan – ca 0,5 kg nädalas 3 kuu vältel. Võimalik, et juunis ja augustis on maasvõitlusvõistlusi, MMA jääb sügisesse. Järgmine oluline treeningsündmus on suur treeninglaager juuli esimesel nädalal, kus treenin koos ülejäänud Eesti MMA-koondisega.
Grupipilt järjekordsel edukal MMA-amatööride võistlustel 3D Liiga 11 (1. juuni 2013) – VÕIMLA võistlejad ja toetustiim.
juuni 2, 2013 at 7:15 e.l. #344599Ott Kiivikas
MemberSinu ala puhul on jooksul kui võhma arendajal ikka korralik point sees. Kulutristil on ennast keerulisem motiveerida jooksma, kuid ka seal leiame selle motivatsiooni.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> . Loeng on sul mitte 4. mai vaid ikka juuni ehk kahe päeva pärast(lihtalt näpukas). Mis kuus ja kuupäevadel teil see MMA laager on?juuni 3, 2013 at 1:48 p.l. #344657jrx
MemberMMA laager tuleb 28. juuni kuni 6. juuli ja ikka Pärnus. Suve suurim treeningsündmus juba mitmendat aastat. Sel aastal osalejaterekord – juba üle 100 inimese on registreerunud! Mis teisel spordilaagril on Eestis nii suur kamp koos?
Hommikune kaal oli 73.8.
Täna hommikul oli tõsine BJJ treening kimonoga üle pika aja, olin matil koos Martin Aedma ja Robert Tomingasega – esimene neist siis BJJ must vöö ja teine pruun vöö. Martin ca 85 kg ja Robert 95. Töötasime režiimil kummagi treeningpartneriga 4 minutit jutti (kokku 8 minutit) ja siis 4 minutit puhkust (sellal kui teine paar madistas). Selliselt tegime kokku 18 raundi ehk 72 minutit, millest siis 48 minutit tööd ja 24 minutit puhkust. See oli päris päris väsitav, siin kella viie ajal kirjutades tunnen, et haardejõud on kätes ikka siiamaani üsna kadunud.
Hommikusöök oli hästi kerge, sõin peale trenni poolteist FAST Recovery & Protein batooni ja jummel küll – see maapähkli-karamelli ja “creamy caramel” maitsed on ikka superhead! Maasika-pähkli oli ka täitsa hea, aga mitte minu lemmik.
Hiljem kodus juba korralik aedviljad + liha.
Päev läbi on korralikult vett läinud, mõned külmutatud marjad sees. Õhtul veel kergem poksitreening planeeritud korraliku lihashooldusega ja siis poolteist päeva puhkust kuni kolmapäeva õhtuni.
Vaatan, et siin blogis segast ja vastuolulist juttu kirjutavad tüübid saavad kõvasti klikke… peaks ka mingit intriigi hakkama keerutama
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 3, 2013 at 2:01 p.l. #344658Anonüümne
GuestKui tihti jõusaali trenni teed?
juuni 3, 2013 at 2:24 p.l. #344661jrx
MemberAnonüümne
GuestVäga huvitav. Ma olen kogu aeg arvanud, et MMA või muu sellise ala juurde käib vähemalt 2x nädalas jõusaali ka.
juuni 3, 2013 at 7:31 p.l. #344673jrx
MemberVäga huvitav. Ma olen kogu aeg arvanud, et MMA või muu sellise ala juurde käib vähemalt 2x nädalas jõusaali ka.
Eks see on tugevalt individuaalne. Profitasemel – jaa. Algtasemel, kui baasjõu näitajad on kehvakesed – jaa. Aga seal vahepeal tuleb hoolega analüüsida kasu ja investeeringu suhet.
Tegelt tahaks täitsa huvi pärast mõni päev saali minna maxe testima. Ennustaksin, et peale 2-nädalast trenni 73 kg kehakaalu juures kükin 140, tõmban 160 ja surun 85.
juuni 3, 2013 at 8:13 p.l. #344675Anonüümne
GuestMa usun, et surud rohkem, aga samas ei tea. Mis su max surumine on kunagi olnud?
juuni 4, 2013 at 6:33 e.l. #344690jrx
MemberMinu maksimaalne rinnaltsurumiserekord on 97.5 kui õigesti mäletan. See kuskil 7 aastat tagasi, siis kui tegin oma elu pikima jõutsükli (HIIT ja jõusaal 2-3x nädalas) seda vist 5 kuu vältel.
Sealtsaati olen teinud lühemaid tsükleid, millest viimase pisikese 2 aastat tagasi. Alati on naljakas olnud see, et küki ja tõmbetulemused võrreldes eelmise aastaga tulevad üliruttu tagasi ja piisavalt ruttu ka ületan. Samas rinnaltsurumine on langenud jälle kuskile sinna, kus esimeses trennis napilt oma kehakaalu ühe korra üles lükkan ning seal tulevad raskused juurde jube raskesti.
Eks see ütleb ühtteist rinnaltsurumise funktsionaalsuse kohta võitlusalade kontekstis. “Rinnalihas on rannalihas.”
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Püsti surumine seevastu… (on ilmselt ka rammumehe treeningus tegelikult olulisem ja seotud sooritusega paremini).
juuni 4, 2013 at 12:12 p.l. #344141Kristjan-Johannes Konsap
MemberUskumatu lugu!
Jorgen Matsi on praegu Fitness.ee Tallinna kontoris!
Kas sattus ta siia juhuslikult kui otsustas Silvarlikult jalutama minna või pole Tartus enam ühtegi võrdset vastast, keda lukuvõttesse haarata-see saladus läheb ilmselt temaga teise ilma kaasa…
Küll aga on miljonitel fännidel nüüd võimalus oma iidoliga kohtuda ja teda intervjueerida, autogrammi küsida või duellile kutsuda.
juuni 5, 2013 at 7:07 p.l. #343730jrx
MemberMa tegin täna endale tomatimahla mahediku (smuuti) külmutatud spinatiga. Siis lisasin jalapenosid. Mu seedeelundkond vihkab mind mu jalapeno-armastuse pärast. Tallinnas käidud, homsest taas korralikule trennilainele, küll annan teada.
juuni 5, 2013 at 8:13 p.l. #344235gmaster
Member
“Löösin selja tagant niiviisi haamriga pähe, aga tema lõi minule haamriga pähe” ja “Ei, kindlasti ei lähe järgmine kord kirvega…”
Kes saab aru see saab
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 5, 2013 at 8:17 p.l. #344183Kristjan-Johannes Konsap
MemberPuhkuseaeg on jooksuaeg.
Suvepuhkus on alanud. Tööasju on veel vaja teha ainult niipalju, kui mõned lahtised otsad sõlmida ja teha tagantjärele paberitööd, mis kuskilt lohisema on jäänud. Suvel anda veel mõni koolitus – näiteks tuleval teisipäeval (04.05.2013) lõpetan selle harrastussportlaste loengusarja “Treeni teadlikult”, kus ka Ott Kiivikas lugemas käis. Räägin läbipõlemisest, treeningmotivatsioonist ja veel nipet-näpet.
Registreerida saab: katrin.soidra-zujev [ät] tlu.ee, tasumine kohapeal (5 eurot).
Tulge kuulama!
Sinu loengust mingit kokkuvõtet või jäädvustust pole?
juuni 6, 2013 at 6:39 e.l. #344165jrx
MemberKirp, kahjuks mitte. Ainus minu loeng, mis on lindistatud ja avalikult väljas on mõne aja tagune Tartu Ülikooli Teaduskoolist, kus rääkisin võistlusärevusest, aga seda hoopis gümnaasiumiõpilastele, kes rahvusvahelistel aineolümpiaadidel käivad.
Loengut saab vaadata-kuulata siit.
GMaster – kas see on mingi Võsa-Petsile viitamine?
OK. Trenni!
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.