Jorgen Matsi
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Blogid » Jorgen Matsi
- This topic has 485 replies, 58 voices, and was last updated 10 years, 4 months tagasi by
MaPo.
-
AutorPostitused
-
november 29, 2012 at 11:49 e.l. #331094
jrx
MemberTeised mehed siin püstitavad lugejarekordeid… eks mul on ka selles suhtes mõned väikesed eesmärgid:)
Postitan praegu hoopis ühe võistlusvideo kodusest Eestist, mis sai maha peetud sõbra ja treeningpartneriga Tallinna klubist 3D Treening. Ühe maasvõitlusmatši kohta üsna palju tegevust just maadlusosas. Nendele, kellele ala täiesti võõras – teise matile maha panemise eest ja ise peale jäämise eest saab punkte. Samuti saab kohe võita valuvõtete või kägistusvõtetega. Aga seda kõike on päris raske teha:) Ei mäleta millal viimati nii väsinud olin kui peale seda matši. Kes arvab, et see on lihtne ja kerge – no tulge proovima:)
november 29, 2012 at 12:08 p.l. #331095Ott Kiivikas
MemberTore su tegemisi ikka lugeda ja minuarvates teete MMA arendamisel Eestis supertööd ja iga RAJU on edasiminek, nii et väikesest üritusest on välja kasvamas üks suurimaid spordiüritusi eestis, mida sisetingimustes vaadata saab.
Kas oled ise mingi hetk ka Tallinna poole tulemas – kui oled, siis helista enne ja istuks maha ja arutaks järgmise hooaja plaane.
Parimat soovides
november 29, 2012 at 12:51 p.l. #331096Archangel
MemberOma treeningpartnerile anna küll kohe süüa, muidu kukub kokku varsti.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Muidu aga edu, sellele spordile pihta ei saa, aga lõbus vaadata ikka.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Üks hea töökaaslane kõva Judokas, sumokas, maadleja – seega niipalju ikka on kohale jõudnud, et ega lihtsat midagi pole. Aga kui vaja siis võib enamike suvalisi kohe kringlisse väänata.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 29, 2012 at 3:18 p.l. #331109jrx
MemberOma treeningpartnerile anna küll kohe süüa, muidu kukub kokku varsti.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Arch, Mairon ongi selline mees, et vahepeal tegi jõudu ja sõi peekonit kondenspiimaga (ilma liialdamata) ja siis tulid kilogrammid (küll raskelt) juurde, aga läksid kohe varsti ära ka:D
Funktsionaalses mõttes on aga mees päris tugev oma pikkuse kohta ning sellisel kehatüübil on kahevõitlusalades kindlasti omad eelised:)
detsember 5, 2012 at 10:10 e.l. #331575jrx
MemberTaaskord on selline nädal, kus ma eile andsin kaks trenni jutti ja selliseks mu selle nädala trennikonto vist jääbki. Heal juhul jõuan reedel suusatama ja pühapäeval taas trenni andma. Õnneks on rütm tekkimas selline, et paljudes enda antavates trennides saan ka ise natuke kaasa teha, sest õpilased on juba nii heal tasemel:)
Laupäeval võib mind leida MMA amatööride võistluselt 3D Liiga. Üritus algab 13.30 ning on tasuta! Soovitan kõigil MMA huvilistel tulla vaatama, kuidas inimesed oma esimesi võistluskogemusi omandavad:) Tartu VÕIMLAst võistleb päris mitu poissi, aga seekord on nad teiste treenerite valvsa hoole all, sest mina olen erapooletu ja täidan kohtunikukohust. Emotsioonid võin valla lasta alles siis kui võistlus läbi.
Eilses MMA trennis, mida läbi viisin, aga tegelesime muuhulgas sellise tehnika kasutamisvariantidega nagu “lendav põlv”. Video ütleb selle kohta rohkem kui ükskõik millised sõnad:
detsember 5, 2012 at 6:33 p.l. #331619renku
MemberPalun aadressi?
detsember 5, 2012 at 10:28 p.l. #330410jrx
MemberPalun aadressi?
Mille aadressi? Võistluste? See on lingis kohe alguses kirjas. Kohtumiseni!
detsember 5, 2012 at 10:35 p.l. #331651renku
MemberMille aadressi? Võistluste? See on lingis kohe alguses kirjas. Kohtumiseni!
A on jah. Lootsin, et Tartus, aga seal ringis olen ma kõvasti omal ajal poksinud
. Niinoja vist oli treeneri nimi.detsember 6, 2012 at 10:35 e.l. #331677amstaff1
MemberVäga kõva lahingu andis vastane sulle. Ühest lukust tuli küll mängoeva kergusega välja, mis alguses võimatu tundus.
detsember 6, 2012 at 5:18 p.l. #331720vend vähk
ModeratorVäga kõva lahingu andis vastane sulle. Ühest lukust tuli küll mängoeva kergusega välja, mis alguses võimatu tundus.
Libe vastane ilmselt
detsember 10, 2012 at 10:20 e.l. #332034jrx
MemberNonii. Eelmise nädala treeningkoormuseks jäigi teisipäeval natuke müdistamist MMA-trennis, siis sinna otsa veel üks trenn anda. Reedel 10 km suusatamist, millest kogemus oli väga positiivne – jätkasin oma suusatehnika arendamist kohast, kust see eelmine aasta pooleli jäi. Ootasin väga väga palju hullemat. Lisaks pühapäeval natuke kerget maadlemist trenni andmisega koos. Ühtlasi õnnestus pühapäevaselt trennijärgselt ära maitsta FAST puding. Esimene kogemus on positiivne, õhtul ehk jõuan pikemalt kirjutada sellest protsessist ja siis loodan ka keefiriga ära proovida:)
detsember 10, 2012 at 10:56 e.l. #332038vend vähk
ModeratorNonii. Eelmise nädala treeningkoormuseks jäigi teisipäeval natuke müdistamist MMA-trennis, siis sinna otsa veel üks trenn anda. Reedel 10 km suusatamist, millest kogemus oli väga positiivne – jätkasin oma suusatehnika arendamist kohast, kust see eelmine aasta pooleli jäi. Ootasin väga väga palju hullemat. Lisaks pühapäeval natuke kerget maadlemist trenni andmisega koos. Ühtlasi õnnestus pühapäevaselt trennijärgselt ära maitsta FAST puding. Esimene kogemus on positiivne, õhtul ehk jõuan pikemalt kirjutada sellest protsessist ja siis loodan ka keefiriga ära proovida:)
Uus Veerpalu on sündimas!
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> detsember 10, 2012 at 11:02 e.l. #332039Kristjan-Johannes Konsap
MemberLoengu lõpus lubas jah Jorgen Eedenist läbi minna.
Meest sõnast, härga sarvest oligi mees õhtul Eedenis ja sai oma pudingupaki kätte.
Mõtlesin kohe, et hea mõte oma kaunis abikaasa julgestuseks kaasa võtta, sest hetke kuumina toote viimase pakiga Tartus pole just eiriti turvaline pimedatele kõrvaltänavatele sattuda.
detsember 10, 2012 at 11:26 p.l. #332090jrx
MemberFAST PUDING. Tänaseks olen seda ära söönud 4 kausikest ja 1 asi on kindel – 2 kausikest korraga tekitab ikka võimsa täiskõhutunde. Eriti kui süüa seda magustoiduks korraliku õhtusöögi peale:)
Selleks, et katsetamine ikka korralik oleks võtsin kõrvale ka kontrollgrupi – Selveri kakaopudingu ja karamellkisselli. Esimesel degusteerimisel segasin pudingupulbri Selveri piimaautomaadist tuleva öko-toorpiimaga.
Vaatame kõigepealt koostist:
FAST protein pudding
Koostis:
Karamell: kaltsiumkaseinaat (piimast), inuliin, aroom, magusaine (sukraloos).
Šokolaad: kaltsiumkaseinaat (piimast), inuliin, kakaopulber, aroom, emulgaatoraine (sojaletsitiin), magusaine (sukraloos).
Analüüs (karamell): portsjon (30g).
Energia 435 kJ/100 kcal, valk 24g, süsivesik 0,5g (millest suhkrud 0,2g, millest laktoos 0,1g), rasv 0,4g (millest küllastunud rasvhapped 0g), kiudained 3,2 g.
Analüüs (šokolaad): portsjon (30g).
Energia 405 kJ/95 kcal, valk 23g, süsivesik 0,9g (millest suhkrud 0,5g, millest laktoos 0,1g), rasv 0,6g (millest küllastunud rasvhapped 0g), kiudained 4,1 g.
Lisandus siis piima või keefirit 300 ml.
Selveri kakaopuding (topsi kaal ca 160-180 g)
Koostis: Piim (68%), rõõsk koor, kirsitäidis (kivideta) (kirsid 86%, modifitseeritud tärklis E1244, happesuse regulaator E330, säilitusaine E202, želeeriv aine E440,), suhkur, kakao 6%, maisitärklis, vanilliin.
Energia (100 g): 145 kcal, valgud 2 g, süsivesikud 15 g, rasvad 8 g.
Selveri karamellkissell (topsi kaal ca 160-180 g)
Koostis: piim, suhkrusiirup, taimne vahukreem (piim, hüdrogeniseeritud taimne rasv, rõõsk koor, piimavalk), pohlamoos (vesi, pohl, suhkur, pektiin, säilitusaine E202)), maisitärklis, stabilisaator (E339, 1422, 1414), lõhna- ja maitseaine, sool
Energia (100 g): 164 kcal, sellest valgud 2,1 g, süsivesikud 25,4 g, rasvad 6 g
Otsus: Kindel võitja koostise poolest on proteiinipuding. Ükskõik, kas seda siis teha piima või keefiriga. Korralik valgulaks.
Vaatame nüüd praktikat (mida teha oli vaja):
Selveri magustoitudel ilmselgelt kaas maha ja lusikas sisse. FAST pudingut proovisin lihtsalt kausis valmis segada ja siis seisma jätta nagu õpetus soovitas. Muljed: šokolaadi oma annab sama koguse juures paksema konsistentsi kui karamell. Karamell on millegipärast valget värvi. Parem on segada kahvli kui lusikaga ja kõige ühtlasem puding tuleb üldse saumikseriga (selle peale tuli kallis abikaasa, aitäh). Mõned minutit seismist ja valmis. Konsistents on tõesti meeldiv, aga ma olen ka alati igasuguseid tarretisi-pudinguid armastanud.
AGA MAITSE? Noh… selle üle ei vaielda eks.
Kindlasti viimaseks jäi Selveri karamellkissell. Hetkel minu lemmik on ilmselt karamelli FAST puding tehtud keefiriga. Piim jättis karamellimaitse liiga läägeks. Šokolaadi maitse oli ka hea, üldse mitte nii magus. Aga samas natuke iseloomutu – tahab tõesti justkui marju või midagi kõrvale saada. Ehtne kakaopuding oli maitselt ikka ehedam. Eks katsetan nende pudingupulbritega edasi.
Nädal algas muidu hästi – kvaliteetne poksitehnika treening Ott Tõnissaarega. Kandsin FAST uut särki, aga seekord on M suurus minu seljas ikka nagu telk. Riietus on vist jõusaalihärgadele suunatud ja minusugusel pisikesel pole üle muud kui leppida. Kaal on püsinud 74 kg kandis, see on hetkel täitsa OK.
detsember 11, 2012 at 9:46 e.l. #332117vend vähk
ModeratorFAST PUDING. Tänaseks olen seda ära söönud 4 kausikest ja 1 asi on kindel – 2 kausikest korraga tekitab ikka võimsa täiskõhutunde. Eriti kui süüa seda magustoiduks korraliku õhtusöögi peale:)
Selleks, et katsetamine ikka korralik oleks võtsin kõrvale ka kontrollgrupi – Selveri kakaopudingu ja karamellkisselli. Esimesel degusteerimisel segasin pudingupulbri Selveri piimaautomaadist tuleva öko-toorpiimaga.
Vaatame kõigepealt koostist:
FAST protein pudding
Koostis:
Karamell: kaltsiumkaseinaat (piimast), inuliin, aroom, magusaine (sukraloos).
Šokolaad: kaltsiumkaseinaat (piimast), inuliin, kakaopulber, aroom, emulgaatoraine (sojaletsitiin), magusaine (sukraloos).
Analüüs (karamell): portsjon (30g).
Energia 435 kJ/100 kcal, valk 24g, süsivesik 0,5g (millest suhkrud 0,2g, millest laktoos 0,1g), rasv 0,4g (millest küllastunud rasvhapped 0g), kiudained 3,2 g.
Analüüs (šokolaad): portsjon (30g).
Energia 405 kJ/95 kcal, valk 23g, süsivesik 0,9g (millest suhkrud 0,5g, millest laktoos 0,1g), rasv 0,6g (millest küllastunud rasvhapped 0g), kiudained 4,1 g.
Lisandus siis piima või keefirit 300 ml.
Selveri kakaopuding (topsi kaal ca 160-180 g)
Koostis: Piim (68%), rõõsk koor, kirsitäidis (kivideta) (kirsid 86%, modifitseeritud tärklis E1244, happesuse regulaator E330, säilitusaine E202, želeeriv aine E440,), suhkur, kakao 6%, maisitärklis, vanilliin.
Energia (100 g): 145 kcal, valgud 2 g, süsivesikud 15 g, rasvad 8 g.
Selveri karamellkissell (topsi kaal ca 160-180 g)
Koostis: piim, suhkrusiirup, taimne vahukreem (piim, hüdrogeniseeritud taimne rasv, rõõsk koor, piimavalk), pohlamoos (vesi, pohl, suhkur, pektiin, säilitusaine E202)), maisitärklis, stabilisaator (E339, 1422, 1414), lõhna- ja maitseaine, sool
Energia (100 g): 164 kcal, sellest valgud 2,1 g, süsivesikud 25,4 g, rasvad 6 g
Otsus: Kindel võitja koostise poolest on proteiinipuding. Ükskõik, kas seda siis teha piima või keefiriga. Korralik valgulaks.
Vaatame nüüd praktikat (mida teha oli vaja):
Selveri magustoitudel ilmselgelt kaas maha ja lusikas sisse. FAST pudingut proovisin lihtsalt kausis valmis segada ja siis seisma jätta nagu õpetus soovitas. Muljed: šokolaadi oma annab sama koguse juures paksema konsistentsi kui karamell. Karamell on millegipärast valget värvi. Parem on segada kahvli kui lusikaga ja kõige ühtlasem puding tuleb üldse saumikseriga (selle peale tuli kallis abikaasa, aitäh). Mõned minutit seismist ja valmis. Konsistents on tõesti meeldiv, aga ma olen ka alati igasuguseid tarretisi-pudinguid armastanud.
AGA MAITSE? Noh… selle üle ei vaielda eks.
Kindlasti viimaseks jäi Selveri karamellkissell. Hetkel minu lemmik on ilmselt karamelli FAST puding tehtud keefiriga. Piim jättis karamellimaitse liiga läägeks. Šokolaadi maitse oli ka hea, üldse mitte nii magus. Aga samas natuke iseloomutu – tahab tõesti justkui marju või midagi kõrvale saada. Ehtne kakaopuding oli maitselt ikka ehedam. Eks katsetan nende pudingupulbritega edasi.
Nädal algas muidu hästi – kvaliteetne poksitehnika treening Ott Tõnissaarega. Kandsin FAST uut särki, aga seekord on M suurus minu seljas ikka nagu telk. Riietus on vist jõusaalihärgadele suunatud ja minusugusel pisikesel pole üle muud kui leppida. Kaal on püsinud 74 kg kandis, see on hetkel täitsa OK.
Väga põhjalik analüüs! ma siis enam Selveri pudingut ei osta
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.