Jorgen Matsi
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Blogid » Jorgen Matsi
- This topic has 485 replies, 58 voices, and was last updated 10 years, 4 months tagasi by
MaPo.
-
AutorPostitused
-
mai 4, 2012 at 9:53 e.l. #117317
jrx
MemberAitäh, G. Õnneks kõ’iki neid asju juba tegin ka – väike ibuprofeen, massaaz, kerged venitused.
Leidsin ScienceDailyst sellise kokkuvõtte jõutreeningust, süüvida veel ei ole jõudnud, aga asja mõte siis see, et kui volüüm on suurem, siis väikesed raskused aitavad ka lihast ehitada http://www.sciencedaily.com/releases/2012/04/120430105358.htm
mai 6, 2012 at 7:24 p.l. #113701jrx
MemberNonii. Sel nädalal siis juba kaks jooksu selja taga. Praegu olen võtnud asja kergelt selles suhtes, et kuskil kaheksanda ja kümnenda kilomeetri vahepeal hakkab põlv valutama ja siis olen jätnud asja katki (kui just niikuinii kodule lähedal ei ole:) just täpselt siis. Valu läheb pärast kenasti ruttu üle ja kõik on selles suhtes väga hästi. Ootamatult sain kirja, et olen registreeritud Tartu Olümpiajooksule (10 km), hoolimata sellest, et ise teadlikult ei ole ma selleks küll midagi teinud:)
Mine sa tea – võibolla lähengi ja tiksun selle läbi, 50 minutit oleks täitsa sobiv aeg näiteks.
Aga mis on väga tore on see, et täna tegin esimest korda oma põhiala, ehk brasiilia jiu jitsut nii, et intensiivsust õla pärast reguleerima ei pidanud. Tõsi, ikka on teatud asendid, milles pean kätt hoidma ja selle tõttu saab minu peal hetkel lihtsasti mõningaid võtteid “kätte”, aga täisintensiivsusega sai tehtud kokku kümme neljaminutitlist sparringuringi. Vahepeal väsisin ära, aga lõpus sai jälle tuure juurde keeratud. Tõeliselt mõnus trenn. Samas kõrvalmatil käis meie klubi värske maasvõitluse intensiivkursus, kuhu ilmus kohale pea 30 huvilist, kes minu klubi värskete instruktorite käe all usinasti õpetust said.
Kuna olen saanud kogemuse, et õhtune korralik söömine kipub tegema natuke liiga uimaseks (isegi kui SV piirata) ja samas tahaks veel õhtul terava mõistusega ühtteist teha (hommikul tõeliselt tühja kõhuga ärkamine on ka oluliselt kergem), siis vahel peale trenni teen õhtusöögiks lihtsalt korraliku valgukoksi.
Täna sai siis selleks puhuks avatud Tuuli Soome-meistrivõistluste-auhinna FAST Muscle+, mida ma varem kunagi proovinud ei olnud. Lahustuvus ja maitse väga head. Läks siis koks loomulikult piimaga, lisaks Muscle+’ile läks kokteili sisse veel natuke lisaks maitsestamata Hera80 vadakut, natuke magusat kakaod, natuke puhast mõrudat kakaod ja otse loomulikult see kõik ehtsa eesti piimaga. Nom nom nom.
Nüüd on tunne hea ja vaim valmis minemaks homme hommikul kirurgi konsultatsioonile, kes peaks andma infot selle kohta kas ja mida mul enda kõvera ninaga on mõtet peale hakata:)
mai 8, 2012 at 6:35 e.l. #112790jrx
MemberTaaskord ei saanud midagi põnevat nina kohta teada. Lootsin kohtuda kirurgiga, kes pidi lõikuse tegema, aga ei õnnestunud. Aga nüüd on 30. mail uneuuringu tulemused ootamas – mul sai telefoniaku täpselt siis tühjaks kui hakkasin endast pilti tegema, see oli päris põnev ettevõtmine. Olin haiglas üksinda palatis, kus oli ka nt. külmkapp ja pliit ja telekas ja terve hunnik juhtmeid pandi külge terveks ööks – EKG; EEG; õhuvoolu liikumise andurid ninas ja suus, jalgade liikumisandurid. Põnev:)
mai 8, 2012 at 7:10 e.l. #112684Akrapovic
MemberTaaskord ei saanud midagi põnevat nina kohta teada. Lootsin kohtuda kirurgiga, kes pidi lõikuse tegema, aga ei õnnestunud. Aga nüüd on 30. mail uneuuringu tulemused ootamas – mul sai telefoniaku täpselt siis tühjaks kui hakkasin endast pilti tegema, see oli päris põnev ettevõtmine. Olin haiglas üksinda palatis, kus oli ka nt. külmkapp ja pliit ja telekas ja terve hunnik juhtmeid pandi külge terveks ööks – EKG; EEG; õhuvoolu liikumise andurid ninas ja suus, jalgade liikumisandurid. Põnev:)
Mis Teid sinna uneuuringutele viis ?
mai 8, 2012 at 12:15 p.l. #112462jrx
MemberNina – mõned head aastad tagasi saadud ninaluumurd takistab hingamist. Vahel. Ei suuda otsustada, kas tähtsam on operatsioonile minna nii vara kui võimalik või alles siis kui sellise intensiivsusega sellist sporti enam ei tee.
mai 8, 2012 at 2:05 p.l. #112437Sarge
MemberLoen, et tarbid beta-alaniini. Loengus rääkisid küll, et see puhas platseebo
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Nüüd oled mõju tundma hakkanud?mai 8, 2012 at 2:09 p.l. #112427AlanBStard
ModeratorHead videod. Kui ainult rohkem inimesi, neid vaataksid. Paljud siinsed postitajad kasutavad vist küll kõik need loogikavead oma argumentides ära.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See ka hea leht:
Ega nizkor ise küll oma loogikareeglite järgimisega vaeva ei näe
Ja kriitilise mõtlemise videodes on üsna kahtlaseid näiteid kasutatud
mai 8, 2012 at 6:27 p.l. #112194jrx
MemberLoen, et tarbid beta-alaniini. Loengus rääkisid küll, et see puhas platseebo
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Nüüd oled mõju tundma hakkanud?Ma rääkisin, et äkiline mõju jõunäitajatele on hea näide platseeboefektist. Ja et beeta-alaniini tuntav kihisemaajav mõju on hea näide platseeboefekti süvendavast tegurist.
Pikaajalisem mõju intensiivsele sooritusele on aga hoopis teine lugu ja palju huvitavam:)
Igatahes ise proovin võtta jaotatuna päeva peale ja doosides, mis oleks “kihisemaminemise” doosist väiksemad.
mai 8, 2012 at 7:19 p.l. #112080Sarge
MemberMa rääkisin, et äkiline mõju jõunäitajatele on hea näide platseeboefektist. Ja et beeta-alaniini tuntav kihisemaajav mõju on hea näide platseeboefekti süvendavast tegurist.
Pikaajalisem mõju intensiivsele sooritusele on aga hoopis teine lugu ja palju huvitavam:)
Igatahes ise proovin võtta jaotatuna päeva peale ja doosides, mis oleks “kihisemaminemise” doosist väiksemad.
Ma andsin oma õpilastele enne võistlus betat. Tundsid kihelust ja arvasid, et asi töötab nüüd ja jõudu tuli juurde.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 8, 2012 at 7:22 p.l. #112066jrx
MemberMa andsin oma õpilastele enne võistlus betat. Tundsid kihelust ja arvasid, et asi töötab nüüd ja jõudu tuli juurde.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Novot sellest ma räägingi:) Aga sama hästi oleksid võinud c-vitamiini anda ja öelda et see on PowerPill.
mai 8, 2012 at 8:42 p.l. #111978renku
MemberMinu parim näide platseebost on see, kuidas sõbra naine oli hullumas hambavalust. Andsin talle tableti ja ütlesin, et kui see ka ei mõju, siis ei mõju mitte miski, sest see on maailma tugevaim valuvaigist (sry, aga mul kodus ei olnud neid ja andsin ühe multivitamiini talle
). Mõne minutiga oli valu läinud, tagasi ei tulnud ja hommikul palus ühe tagavaraks, ma kade ei olnud
. (talle muidugi ei öelnud, mis imerohi see oli).mai 13, 2012 at 8:39 p.l. #108093jrx
Membermai 21, 2012 at 12:01 p.l. #102087jrx
MemberNII ON!
mai 21, 2012 at 12:58 p.l. #102003Ott Kiivikas
MemberMis see värskem lugemine Beta-alaniini kohta ütleb? Endal plaan uuesti sisse panna koos kreatiiniga, tavaliselt laksasid need koos päris hästi.
mai 21, 2012 at 6:52 p.l. #101735jrx
MemberOtt, pooleli on see research praegu. Selline töö on ajamahukas ja Ülikoolis on praegu just see aeg kui kursused lõppevad ja lõputööd esitatakse-kaitstakse ja siis sellega palju sebimist:(
Võibolla jagan juppideks asja, aga sellel nädalal on lootust ikka esimest infi saada:)
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.