Jorgen Matsi
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Blogid » Jorgen Matsi
- This topic has 485 replies, 58 voices, and was last updated 10 years, 4 months tagasi by
MaPo.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 29, 2012 at 7:39 p.l. #230179
jrx
MemberTäna üritasin praadida räimesid. Välja tuli kala-muna-puder. Sinihallitusjuustuga. Maitse ei olnud õnneks kõige hullem. Järgmise nädala alguses saab täis kaks nädalat mägradieeti ühe patupäevaga.
veebruar 5, 2012 at 9:43 p.l. #225762jrx
MemberKohanesin mägradieediga üllatavalt kergesti selles mõttes, et tõepoolest täiskõhutunnet on pikaks ajaks ning tunnen, et olen “kellaaegade ori” tunduvalt vähem kui varem. Söödavad toidud on maitsvad:)
Peab tunnistama, et vorm on läinud kuivemaks, aga kaal eriti liikunud ei ole. Mis on halb uudis selles suhtes, et praegu kaalun ca 76, ent 17. veebruaril võiksin kaaluda 74. Rääkimata 14. aprillist, mil ideaalis 68:)
Vaatab, mis edasi saab selle kaalunumbri liigutamisega. Tunne trennis on iseenesest hea – laupäeval matil olles tunnen, et jälle naudin õppimist ja pisipisikeste sammude kaupa saan ikka natuke targemaks ka järjest.
Kahjuks kimbutavad vigastused olen natuke vigastanud ühe käe rannet ning vana õlavigastus teisel pool tõstab aegajalt oma inetut pead.
Immuunsüsteemi boostimiseks otsustasin proovida FASTI Glutamiini. Samuti märkasin, et välja on tulnud FAST Lo-Carb batoonikesed – need plaanin samuti õigetel hetkedel järele proovida. Annan teada kuidas mekivad:)
veebruar 6, 2012 at 8:46 e.l. #225581Akrapovic
MemberPalju siis selle mägradieediga alla võtsid (kui võtsid
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ) ja mis ajaga? Viitsid omamenüü ka siia üles riputada !veebruar 6, 2012 at 10:15 e.l. #225384vend vähk
ModeratorKohanesin mägradieediga üllatavalt kergesti selles mõttes, et tõepoolest täiskõhutunnet on pikaks ajaks ning tunnen, et olen “kellaaegade ori” tunduvalt vähem kui varem. Söödavad toidud on maitsvad:)
Peab tunnistama, et vorm on läinud kuivemaks, aga kaal eriti liikunud ei ole. Mis on halb uudis selles suhtes, et praegu kaalun ca 76, ent 17. veebruaril võiksin kaaluda 74. Rääkimata 14. aprillist, mil ideaalis 68:)
Vaatab, mis edasi saab selle kaalunumbri liigutamisega. Tunne trennis on iseenesest hea – laupäeval matil olles tunnen, et jälle naudin õppimist ja pisipisikeste sammude kaupa saan ikka natuke targemaks ka järjest.
Kahjuks kimbutavad vigastused olen natuke vigastanud ühe käe rannet ning vana õlavigastus teisel pool tõstab aegajalt oma inetut pead.
Immuunsüsteemi boostimiseks otsustasin proovida FASTI Glutamiini. Samuti märkasin, et välja on tulnud FAST Lo-Carb batoonikesed – need plaanin samuti õigetel hetkedel järele proovida. Annan teada kuidas mekivad:)
Kindlasti anna teada, kuidas uued batoonid maitsesid!
veebruar 6, 2012 at 7:30 p.l. #224660jrx
MemberRäme kahju-uudis
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Lohakusest olin tähele panemata jätnud fakti, et võistlustel 18. veebruaril ei olegi standardkaalu -76 kg vaid on hoopis -74 kg. Tuletan meelde, et tegemist on spordialaga, kus kaalutakse koos riietega vahetult enne esimest matši. Seega oleks vaja, et 18. veebruari hommikul kaaluksin 72 kg ja seda ilma igasuguste trikkideta, mida veega tehakse (sest taastumisaega ei ole). Hetkel 76. Tehtav? Vaatame.Mägradieediga erilist kaalukaotust ei ole tulnud – aga asi ilmselt selles, et kõige olulisema efekti annab ikka puhas toit ja selle peal olin juba enne. Neil, kes burksi pealt tulevad on see kohese kaalukukkumise efekt ikka suurem ja kobedam. Aga nüüd vist tuleb katsetada natuke äärmuslikemaid asju kui lihtsalt tahtmise järgi kõhu mõnusat (aga igas mõttes head) kraami täis söömine. Ehk siis läheb käima mägradieedi talvine versioon väikeste lisandustega. Palju talvel neid märkasid lumes sumbates ikka kinni püüda võimalik on.
veebruar 8, 2012 at 6:31 p.l. #221937jrx
MemberSiin oli küsimusi täpsema menüü kohta. Viskan üles tänase näidise, mis on rangelt minu isiklik asi ja ei soovita kellelgi šnitti võtta ilma spetsialistidega konsulteerimata. Rõhutan üle ka selle, et eesmärgiks on liikuda sinna, et saaks ikka normaalselt võistelda 17. veebruaril.
Tegin täna trennivaba päeva, sest eilsest väsimus sees, aga peamine põhjus see, et igasuguseid tegemisi on vaja õhtul teha (sellest postituse lõpus:)
Hommik 07.00 – 4 muna, ca 150 g peekonit, natuke rohelist, FAST kalaõli, C vitamiin, B vitamiin (kompleks), D vitamiin, FAST glutamiin
Õhtu 18.00 – grillkana (see halb poe oma:) – üks terve koib, 1 tiib ja veel natuke, ca 150 g hapukapsast, külmpressitud kookoserasva ca 1 spl
Kommentaar – selline hommikusöök veab ikka üllatavalt hästi läbi terve tööpäeva. Loomulikult õhtul end 2x viiendale korrusele rassides väsisid lihased pisut rohkem kui tavaliselt. Samuti on see, et mingil hetkel hakkavad sõrmed külmetama. Aga mõtteerksus on mõnusalt säilinud – nii hästi kui see võimalik on ameti juures, kus päris palju keskendumist vaja. See on küll asi, mida varasemalt oli raske säilitada ilma pidevalt söömata.
Aga uudist ka: minu spordiklubi VÕIMLA osaleb Lõuna-Eesti infomessil INTELLEKTIKA (http://www.facebook….94042613965454/).
Ise ei saa seal kahjuks olla, sest viibin just täpselt nendel aegadel tähtsal psühholoogia-alasel koolitusel aga on kohal teised parimad võistlejad-treenerid. Muuhulgas saab nt. vaadata Eesti kogeneinuma MMA-võistleja Ott Tõnissaare näidistreeningut sh. ÜLDFÜÜSILIST erialatreeningut – kohe REEDEL kell 10.00 – 11.00.
VÕIMLA on kohal mõlemal päeval – reede ja laupäev 10.00 – 18.00. Kohapeal ka viimased võimalused saada infot ja küsimustele vastuseid, et liituda järgmisel nädalal algavate ainsate esimese poolaasta baaskursustega, mis vaikselt hakkavad kõik juba täis saama.
(et kui näete linna peal inimeste riietel selliseid lahedaid lappe, siis teate mis värk on:)
veebruar 9, 2012 at 6:37 e.l. #221308jrx
MemberNonii. 76.5 kg täna hommikul. Eesmärk konstruktiivne 73-74 kg 17. veebruari hommikuks ei olegi nii ebarealistlik.
07.00 – 08.00 – suur hulk megaomletti (kanafilee, või, juust, 3 muna, 200 g aedvilju, natuke hapukoort + tomatikastet), FAST kalaõli, C vitamiin, B vitamiin (kompleks), D vitamiin, FAST glutamiin
veebruar 9, 2012 at 6:41 e.l. #221300Ott Kiivikas
MemberRäme kahju-uudis
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Lohakusest olin tähele panemata jätnud fakti, et võistlustel 18. aprillil ei olegi standardkaalu -76 kg vaid on hoopis -74 kg. Tuletan meelde, et tegemist on spordialaga, kus kaalutakse koos riietega vahetult enne esimest matši. Seega oleks vaja, et 18. aprilli hommikul kaaluksin 72 kg ja seda ilma igasuguste trikkideta, mida veega tehakse (sest taastumisaega ei ole). Hetkel 76. Tehtav? Vaatame.Mägradieediga erilist kaalukaotust ei ole tulnud – aga asi ilmselt selles, et kõige olulisema efekti annab ikka puhas toit ja selle peal olin juba enne. Neil, kes burksi pealt tulevad on see kohese kaalukukkumise efekt ikka suurem ja kobedam. Aga nüüd vist tuleb katsetada natuke äärmuslikemaid asju kui lihtsalt tahtmise järgi kõhu mõnusat (aga igas mõttes head) kraami täis söömine. Ehk siis läheb käima mägradieedi talvine versioon väikeste lisandustega. Palju talvel neid märkasid lumes sumbates ikka kinni püüda võimalik on.
Jumal issand ,see 4 kilo on korra peldikus käia….
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mille pärast sa üldse muretsed ma aru ei saa….aega on nii et küll ja iga nädal 0,5 kilo maha ja oled sees veel enegi kui aru saad.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 9, 2012 at 9:39 e.l. #221066jrx
MemberTead Ott, sellega on lugu praegu nii, et ma kogemata kirjutasin kalendrikuu valesti tollesse postitusse. Võistluseid on plaanitud kaks – 14. aprilliks pean olema 68. Ja 18. veebruariks 72;)
Nii et praegu rehkendan, et 2 kg nädalaga funktsionaalset kaalu maha + 1 kg veega ja siis 5 kg 2 kuuga.
Uudis on veel see, et mees, kes väga domineerivalt võitis novembris minu kaalukategooria (ja sealhulgas ka mind) võistleb seekord ka jälle. Loodame, et päevad pole vennad:)
veebruar 9, 2012 at 10:38 e.l. #221040Ott Kiivikas
MemberSelge pilt, siis on asi tiba teine jah, kuid mitte lootusetu….sul pea otsas, usun et saad hakkama ja küll see Mr. Dominaator ka paika pannakse….
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Üks sellenimeline mees ikka aeg ajalt pannakse…
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 9, 2012 at 1:32 p.l. #220624vend vähk
ModeratorRäme kahju-uudis
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Lohakusest olin tähele panemata jätnud fakti, et võistlustel 18. veebruaril ei olegi standardkaalu -76 kg vaid on hoopis -74 kg. Tuletan meelde, et tegemist on spordialaga, kus kaalutakse koos riietega vahetult enne esimest matši. Seega oleks vaja, et 18. veebruari hommikul kaaluksin 72 kg ja seda ilma igasuguste trikkideta, mida veega tehakse (sest taastumisaega ei ole). Hetkel 76. Tehtav? Vaatame.Mägradieediga erilist kaalukaotust ei ole tulnud – aga asi ilmselt selles, et kõige olulisema efekti annab ikka puhas toit ja selle peal olin juba enne. Neil, kes burksi pealt tulevad on see kohese kaalukukkumise efekt ikka suurem ja kobedam. Aga nüüd vist tuleb katsetada natuke äärmuslikemaid asju kui lihtsalt tahtmise järgi kõhu mõnusat (aga igas mõttes head) kraami täis söömine. Ehk siis läheb käima mägradieedi talvine versioon väikeste lisandustega. Palju talvel neid märkasid lumes sumbates ikka kinni püüda võimalik on.
See on juba liiga suur vahe ja selles spordis saaksid ilmselt nõrkenud ja nälginud vormiga igas poosis tappa. Eks sa ise otsustad. Kui väga masendusse satud, siis krõbista uusi batoone ja ära hoia ennast kiidusõnadega tagasi
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 10, 2012 at 6:00 e.l. #219669jrx
Member75.9 täna hommikul, aga vist jõin ka eile natuke vähem kui peaks. Õhtul sai tehtud kerge maadlustrenn ja peale seda veel korralikult kõht täis söödud.
Tänane hommik algas jälle muna ja peekoniga – huvitav kaua läheb enne kuni sellest ära tüdinen:)
veebruar 12, 2012 at 7:20 e.l. #217015jrx
Member75.7 täna hommikul. Energiadefitsiit annab tõeliselt tunda vaid ühes – sõrmed ja varbad külmetavad kogu aeg. Jah – eks väljas (ja mõnel pool toas) ole külma ka AGA seal on ikka tuntav vahe:) Loodan natuke massikaotust veel kiirendada, sest praeguse graafiku järgi saan kätte 75 selleks ajaks kui peaks ekstreem-kaaluvõttu alustama, milleks jääks siis 3 kg, aga see on natuke palju. 2 oleks väga hea juba. Kaalusin oma võistlusvarustuse ära – 1,7 kg. Seega pean olema 72.3 kg laupäeva hommikul. 3.4 kg minna.
Eile õhtul sai soovist kiiresti süüa saada väike kokandusavastus. Nimelt sai ostetud üks pisike (ca 1 kg) forell ning sellal kui mina plaanisin sealt veel supikogu välja puhastada, aga kõht oli tühi ja jube tüütu sain soovituse “Aga paneme selle kala tervenisti lihtsalt ahju!”. Mõeldud tehtud. Sai see poiss (? = tegelt ei tea, puhastatud kalal vist ei anna sugu määrata, aga kutsusime teda Väikeseks Peetriks) siis lihtsalt soola, tilli ja sidrunipipraga (E621-vaba) kokku määritud, fooliumisse keeratud ning 25ks minutiks ahju pistetud nii suure kuumaga kui üks gaasiahi välja annab.
Minimaalne pingutus andis imelise tulemuse:) Tegelane maitses ikka väga hästi ja järgi jäi ka natuke tänaseks lõheomletiks, mis tuleb… mingi kell. Natuke aedvilju lõhele juurde, pärast näksida erinevaid juuste. Mmmmmõnus! Üle pika aja vaatasin mingi täispikkuses filmi – seekord oli selleks ammusest ajast järjekorras olev “JUNO” (http://www.imdb.com/title/tt0467406/) – oli muhe ja siiras (kuivõrd üks film ja eriti veel Hollywoodi film saab seda olla) meelelahutus. Kui vaatate IMDB’d või treilerit, siis ärge laske ennast lollitada, tegemist ei ole kindlasti “tavalise” USA teismelisekomöödiaga.
Kuna toidukordade vahe on pikem praegu, siis hommikul võtsin FAST glutamiini, et keha ei ohverdaks lihaste aminohapete taset niiväga selleks, et seedeelundkonna (mis kasutab glutamiini olulise energiallikana) nimel. Harjumusest võtsin ka FAST kalaõli kuigi selle oleks Väikese-Peetri kurva, ent samas imelise saatuse valguses vahele jätta täna.
Tõsine plaan täna suusatama minna, kui vähegi natuke soojemaks läheb päeva ajal (jah ma kardan külma), kui jah, siis enne seda vist üks isiklik Workout Shock, aga see saab koosnema hoopis FAST beeta alaniinist, FAST aminio rushist, supilusikatäiest kookoserasvast ja ühest kangest kohvist väikese koorega.
P.S. Mingil hetkel eelmisel nädalal sai järgi proovitud FASTi uus batoon Lo-Carb Peanut Butter. Kuigi kurjad keeled rääkisid, et tegemist on hoopis batooniga, mille nimi peaks olema Lo-Taste, siis minu meelest oli asi täitsa hea pisike amps. Maapähklivõi maitset oli isegi tunda, väike jahusus on kõigi batoonida omadus ning liigne magusus ei ole mulle nende juures kunagi meeldinud. Ilmselt söön kunagi mõne veel, aga praeguse režiimiga toitumises ei lähe isegi lo-carb batoon kokku, nii et teised maitsed peavad ootama:)
veebruar 12, 2012 at 3:18 p.l. #216533vend vähk
ModeratorSulle vist maapähkli maitse väga meeldib? Kui peaksin aprillis jälle USA-sse minema, siis toon sulle terve ämbritäie seda maitsvat võiet! Seal on seda palju!
??:”>veebruar 12, 2012 at 4:48 p.l. #216168jrx
MemberMulle tõesti meeldib. Parim on see, mis koosnebki 99.9% maapähklitest ja 0,1% soolast:) Viimati sain sellist imelist öko-võiet Taanist. Võtsin ka Eestisse paar purki kaasa, aga see ammu otsas.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.