Skip to main content

Joostes saledaks

Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » Joostes saledaks

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Autor
    Postitused
    naika
    Member

Mul selline küsimus seoses jooksmisega ja sooviksin kindlat infot selle kohta, et peale mitmendat jooksuminutit hakkab siis rasv põlema. Ühed väidavad et peale 20 ja teised et peale 45 minutit. Kuidas siis sellega ikka on.

Ja tahaks teada et kui ma igapäev 1 tund sörkjooksu teen, et mis ajaga peaks olema siis tulemusi näha. Umbes kuuga suhteliselt null värk mul, kuigi toiduga ei liialdda (jah vahel siiski). lisaks sellele käin ka sheipingus paar korda nädalas.

Nii siis kel seoses kogemusi saledaks jooksmisega, siis teie asjalikud kommentaarid on teretulnud!!!

Renita
    Member

Üldiselt räägitakse, et rasv hakkab põlema pärast 30 min treenimist. Sörkjooksuga arvatavasti põletab 300-400 kcal (1 h) ja vast 45-50% rasva. Arvesta siis ise- 1 kg keharasva sisaldab 7000 kcal, kui kiiresti see rasv siis põleb?

Sool
    Member

Kõik need ajalised määrangud on(kui neid ainult rõhutatakse) puhas jama!

Täpseid andmeid saaks muidugi siis kui teha erinevate faaside juures analüüsid (hormoonid, lipiidid,sh leptiinisisaldus jne ). Ja neid on ka tehtud…..

Tuleks pikk jutt aga lühidalt: füüsilise (siis aeroobse) kestvustegevuse korral haaratakse energiatootmisse p e a a e g u koheselt ka lipiidid. Lihtsalt varem tarvitatakse kergemini kättesaadavad ained/ühendid . Kinni tuleks pidada koormusest, mõõtes vajalikku pulsisagedust.

Loomulikult rõhutatakse ka ajalist faktorit aga hoopis teises kontekstis, so tõhususe mõttes.

Hommikuvõimlemisest pole “rasvade põletamisel” tõesti suurt tolku.

Nii 20 minutit võiks üks aeroobne faas (sörk/jooks) minimaalselt kesta aga küll. Siis avaldub muudatus selgemini ka analüüsides ning osade kardiaalsete haiguste korral võib isegi ravimannuseid allapoole korrigeerida(pean silmas eeskätt kolesteroolialandajaid). Hiljem võib seda(so kestvust) vastavalt taluvusele loomulikult pikendada.

Tervisliku kaalulangetamise puhul on tähtis aeroobse tegevuse süstemaatilisus ja järjepidevus.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.