joomine trenni ajal, kas ja kui palju?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » joomine trenni ajal, kas ja kui palju?
- This topic has 57 replies, 33 voices, and was last updated 16 years, 1 month tagasi by
emmimees.
-
AutorPostitused
-
detsember 23, 2009 at 2:31 p.l. #244935
kuuliks
MemberBodyPumpi või -Combati trennis läheb mul u 0,75-1 l vett.
Miks aga jõusaalitreener ütles, et ei ole vaja juua? Pigem oleks nagu mul refleks, et nüüd pean jooma, aga tegelikult polevat vaja.
detsember 23, 2009 at 2:42 p.l. #244940Arx07
MemberMul läheb tavaliselt 1,5 liitrit vett 1,5h jõutrenniga(sisaldab veehulka, mis sheikki läheb peale trenni). Küll aga olen paar korda unustanud vett kaasa võtta ja sealne kraanivesi ei kõlba kuhugi(nagu otse üleval olevast basseinist tuleks) siis on küll ikka p*rsekellad
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 23, 2009 at 3:46 p.l. #244965Vilps
MemberMul läheb tavaliselt 1,5 liitrit vett 1,5h jõutrenniga(sisaldab veehulka, mis sheikki läheb peale trenni). Küll aga olen paar korda unustanud vett kaasa võtta ja sealne kraanivesi ei kõlba kuhugi(nagu otse üleval olevast basseinist tuleks) siis on küll ikka p*rsekellad
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kraanivesi pole nüüd eriline jook, mida treeningu ajal tarbida.
detsember 23, 2009 at 6:30 p.l. #245018Jarmo Oberst
MemberKraanivesi pole nüüd eriline jook, mida treeningu ajal tarbida.Parem kui mitte midagi.
Olen lugenud, et parimaks trennijoogiks peetakse mahla ja mineraalvee segu, suhtes 1:2
detsember 23, 2009 at 6:40 p.l. #245021Arx07
MemberKraanivesi pole nüüd eriline jook, mida treeningu ajal tarbida.Ega ma ei tarbigi kraanivett, Eviani ostan tavaliselt.
Aga miks siis kraanivesi siis nii kehv on?
detsember 23, 2009 at 7:28 p.l. #245035GsrIsN.DaHouse
MemberMa joon ka tavaliselt eviani vett, minu arust üks parim vesi
detsember 23, 2009 at 7:41 p.l. #245043Alexander Andrusenko
ModeratorKuulge, äkki loete vahelduseks, mida teema algataja küsis?
detsember 23, 2009 at 9:30 p.l. #245077fatty
MemberKraanivesi pole nüüd eriline jook, mida treeningu ajal tarbida.Ega pudelivesi parem pole.
detsember 25, 2009 at 7:19 p.l. #245362samuil
MemberOptimaalne joogirežiim on selline, mis aitab treeningul higikaotusest hoolimata kehakaalu enam-vähem stabiilsena hoida.
Probleemiks on vahel see, et inimene tunneb janu alles siis, kui veekaotus on juba üsna suur. Sel juhul ei saagi sageli treeningu ajal enam tekkinud veedefitsiiti kõrvaldada.
Nii võib tunni-poolteise pikkuse treeningu lõpus töövõime märgatavalt väheneda ja pingutus ülearu vaevaliseks muutuda. Seepärast on mõistlik pikema treeningu korral hakata jooma kohe treeningu alguses, kui janu pole endast veel tunda andnud.
Mõistlik on juua niipea kui võimalik, kuid korraga ei ole soovitatav juua väga suurt veekogust. Jooma peaks lühikeste ajavahemike, 10–15 minuti järel väikestes kogustes, 150–200 ml korraga.
Vältida tuleb liigjoomist, sellest annab märku vedeliku loksumine kõhus ja sellest tekkiv halb enesetunne.
Kui inimene treenib 3–5 korda nädalas, on tegu märkimisväärse koormusega ja sel juhul peaks kindlasti mõtlema ka tarvitatavate jookide omaduste peale. Tähtis on, et igaks järgmiseks treeninguks oleksid võimalikult täielikult taastunud nii keha vee- kui ka energiavarud, selgitab Vahur Ööpik.
detsember 26, 2009 at 2:54 p.l. #245454kuuliks
MemberParem kui mitte midagi.Olen lugenud, et parimaks trennijoogiks peetakse mahla ja mineraalvee segu, suhtes 1:2
Treenerid räägivad, et puhas vesi kõige parem. Ei ole need spordijoogid ka imetegijad kui muu paigast ära.
detsember 26, 2009 at 4:03 p.l. #245485Jarmo Oberst
MemberTreenerid räägivad, et puhas vesi kõige parem. Ei ole need spordijoogid ka imetegijad kui muu paigast ära.Lihtsalt huvist küsin kes need treenerid on ?
detsember 26, 2009 at 4:26 p.l. #245489Vilps
MemberTreenerid räägivad, et puhas vesi kõige parem. Ei ole need spordijoogid ka imetegijad kui muu paigast ära.Paluks enne mõelda, kui trükki midagi läheb:)
detsember 26, 2009 at 4:27 p.l. #245490emmimees
MemberTartlased võiksid rohkem kraanivett juua, kuna see puhtam kui enamik poe veesid.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.