Skip to main content

Jooksutrenn algajale

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Jooksutrenn algajale

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Autor
    Postitused
    Navitrolla
    Member

Milline jooksutrenn oleks algajale kõige parem?

Ma juba alustasin jooksuga ja seda 5x nädalas õhtuti. Vastupidavust eriti pole ja seega ei suuda ka eriti pikalt joosta. Ma polegi kindel, et kas on ikka õige kohe niimoodi jooksmisega alustada 5-el korral nädalas.

Natuke ka venitusharjutustest. Kas kuskilt leiaks mingeid näiteid venitusharjutustest? Kuidas on üldse õige venitusi teha? Olen kuulnud igasuguseid versioone venitamisest: enne treeningut ja peale, ainult peale, vahepealsetes peatustes peale jooksmist… Mina olen siiamaani nii teinud et alustanud väikese kõnniga ja siis sörkinud nii umbes kilomeetri jagu mäest üles poole ning siis venitusharjutusi teinud. Sealt edasi veel u. 500m mäest üles ning ning peale väikest puhkepausi tagasi terve tee alguspunkti jooksnud ja nii sama teed 2x.

artur19
    Member
    Navitrolla
    Member
    MEE
    Member

jah
    Agnes1h
    Member

Muide, pulsikell on väga mõnus asi jooksus, et mitte üle pingutada eneseteadmata :???:”> Ma pole oma pulsikella ostu MITTE KUNAGI kahetsenud

MEE
    Member

kuidas trennis üle pingutada üldse saab… ?

Navitrolla
    Member

kuidas trennis üle pingutada üldse saab… ? :???:”>

MEE
    Member

sealt see areng tulebki ju.. kui lükata oma piire. Ma ise olen HIIT harrastaja ning naudin üle kõige seda kui keha “põleb” (A) aga ületreenimist.. kui trenniaegne protsess, ei tunnista. See et liiga tihti treenitakse ja keha ei jõua taastuda, see teine asi.

scubamonkey
    Member

Ma juba alustasin jooksuga ja seda 5x nädalas õhtuti. Vastupidavust eriti pole ja seega ei suuda ka eriti pikalt joosta. Ma polegi kindel, et kas on ikka õige kohe niimoodi jooksmisega alustada 5-el korral nädalas.

Natuke ka venitusharjutustest. Kas kuskilt leiaks mingeid näiteid venitusharjutustest? Kuidas on üldse õige venitusi teha? Olen kuulnud igasuguseid versioone venitamisest: enne treeningut ja peale, ainult peale, vahepealsetes peatustes peale jooksmist… Mina olen siiamaani nii teinud et alustanud väikese kõnniga ja siis sörkinud nii umbes kilomeetri jagu mäest üles poole ning siis venitusharjutusi teinud. Sealt edasi veel u. 500m mäest üles ning ning peale väikest puhkepausi tagasi terve tee alguspunkti jooksnud ja nii sama teed 2x.

LB
    Member

Minu meelest arendab vastupidavust just kõige paremini sprintimine või siis ka see HIIT vms … ise seda teinud pole ,küll aga alustasin isegi kunagi nii, et jooksin umbes 2 kilomeetrit või 3… nii umbes 2 nädalat (tegelikult jooksin rohkem aega 30 min) ja siis läksin kohe hüppeliselt umbes 8 kuni 10 kilomeetrini…alguses natuke raske oli aga sellega harjus üsna kiiresti ära.Kõige parem on kui sul on mini kindel ring vms mida mööda joosta et ei ole selline kus jooksed ühte sama ringi sada korda sest pika ringi peal ei saa ka vahepeal lihtsalt pooleli jätta kui tahtejõud vaikselt alt peaks vedama hakkama.+pikal ringil on alati midagi huvitavat vaadata

ROtter
    Member

http://www.tartu.ee/?lang_id=1&menu_id…mp;page_id=3031

Navitrolla
    Member

Aitäh!

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.