Skip to main content

Jooksu pulss / trenni pulss / kõrge-madal pulss

Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Jooksu pulss / trenni pulss / kõrge-madal pulss

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 86 total)
  • Autor
    Postitused
    Küpsis
    Member

Küpsis,mine tee koormustest kindlasti ära ja lase end korralikult nõustada!

tekkis küsimus, et kus oleks kõige parem koormustest teha. Ise käin Revalis muidu, aga ma ei tea, kas seal teha oleks kõige parem valik :???:”>

kass artur
    Member

Mina just Revalis käisingi koormustesti tegemas, aga tagantjärele kahetsen veidi, sest just nõustamise pool jäi natuke lahjaks.

snufkin
    Member

reval ilmselt seepärast et hind tundus olevat kõikse mõistlikum? ons kellelgi veel häid nõustajaid soovitada sest tundub, et testiga saadakse igalpool hakkama kogu “saladus” peitub selles mida , kudas ostakse mulle nende numbrite pealt selgitada………

crawe
    Member

hey! lase igaksjuhuks ka südant kontrollida! On olnud juhtumeid kus mõni südameklapp laseb natukene verd tagasi, põhjustades kiiret pulssi ning vahel ka kergeid rütmihäireid!

temaise
    Member

magneesium toetab ka südametööd

Küpsis
    Member

magneesiumit ma juba hakkasin tarbima peale seda, kui tekkisid krambid jalalihastes… Siiski ootan soovitusi kormustesti tegemise koha kohta :???:”>

Sirkku
    Member

Käisin ise koormustesti tegemas sellises kohas:

Tallinna Ülikool, Kehakultuuriteaduskond, aadress Regati pst 1 korpus 4, ruum 220a. Seal on test väga põhjalik ning konsultatsioon oli ka korralik. Hind ka vastavalt soolane.

Infot sain selliselt mailiaadressilt: kristjan@curonia.com

Anonüümne
    Guest

Tere! Minu on järgmine mure: nimelt sain ma omale pulsikella. Varem olen kogu aeg selleta treeninud, ligi 5a aeroobikat, eri stiile. Ja nüüd siis avastasin, et mu pulss on kogu aeg liiga kõrge.Steppaeroobikas on pulss mingi 180 ja üle pidevalt. Madalam, nö rasvapõletuspulss on ainult kergemates trennides, nagu body, strech, pilates, jooga jms Mulle aga meeldivad just need kiriemad ja energilisemad trennid. Ja ma olenemata kõrgest pulsist ei väsi seal üldse ära. Jõuan pikaltpikalt sellise pulsiga hüpata ja enesetunne on hea, ainult et see pulss on kõrge. Mida teha? Ma ei tahaks stepist, combost ja muudest lahedatest trennidest loobuda… asi on ehk selles, et olen pisut ülekaaluline…. kas võib sellest olla? Olen 170cm pikk ja kaalun nii 70-73kg. Samas mu kaal ei häiri mind, kuna olen terve ja tunnen end hästi ja olen igatepidi eluga rahul. Ja süüa mulle meeldib hästi, soojad toidud, kartulid-kastmed ja eriti armastan magusat. Rämpstoitu eriti ei söö, rasvast ka vähe, pigem liialdan süsivesikutega ja maiustustega. aga ma ei sooviks ka eluviisi muuta, kuna nagu öeldud, tervis on korras, ise olen rahul, mingeid kaebusi poleks tekkinudki, kui poleks seda kella saanud ja avastanud, et pulss nii üles kerkib.

Ahjaaa, olen 22aastane, kui see peaks oluline olema. Ja ma ei suitseta ega joo kohvi. Milles siis see asi võib olla? Ja mis ma ette võtma peaks???

ROtter
    Member

Tere! Minu on järgmine mure: nimelt sain ma omale pulsikella. Varem olen kogu aeg selleta treeninud, ligi 5a aeroobikat, eri stiile. Ja nüüd siis avastasin, et mu pulss on kogu aeg liiga kõrge.Steppaeroobikas on pulss mingi 180 ja üle pidevalt. Madalam, nö rasvapõletuspulss on ainult kergemates trennides, nagu body, strech, pilates, jooga jms Mulle aga meeldivad just need kiriemad ja energilisemad trennid. Ja ma olenemata kõrgest pulsist ei väsi seal üldse ära. Jõuan pikaltpikalt sellise pulsiga hüpata ja enesetunne on hea, ainult et see pulss on kõrge. Mida teha? Ma ei tahaks stepist, combost ja muudest lahedatest trennidest loobuda… asi on ehk selles, et olen pisut ülekaaluline…. kas võib sellest olla? Olen 170cm pikk ja kaalun nii 70-73kg. Samas mu kaal ei häiri mind, kuna olen terve ja tunnen end hästi ja olen igatepidi eluga rahul. Ja süüa mulle meeldib hästi, soojad toidud, kartulid-kastmed ja eriti armastan magusat. Rämpstoitu eriti ei söö, rasvast ka vähe, pigem liialdan süsivesikutega ja maiustustega. aga ma ei sooviks ka eluviisi muuta, kuna nagu öeldud, tervis on korras, ise olen rahul, mingeid kaebusi poleks tekkinudki, kui poleks seda kella saanud ja avastanud, et pulss nii üles kerkib.

Ahjaaa, olen 22aastane, kui see peaks oluline olema. Ja ma ei suitseta ega joo kohvi. Milles siis see asi võib olla? Ja mis ma ette võtma peaks???

Kuna sa ei soovi toitumist muuta, siis seda ma ei kommentaari. Kui pulsikella vöö ei ole tihedalt ümber keha ja liigub hüplemise või mis iganes liigutuste ajal, siis näitab pulsikell valesti, s.t. tunduvalt rohkem tegelikust pulsist.

inside14
    Member

Kuidas pulssi mõõta saab?

“Täpseima tulemuse annab muidugi spetsiaalne pulsomeeter, mis saab oma signaalid keha külge kinnitatud andurilt.

Pulsomeetri puudumisel on lihtsaimaks meetodiks, kui me palpeerides oma kaela arterit mõõdame kiiresti ise, arvutuste teel oma hetkepulsi.

Kuna mõõdame pulssi aeroobse sessiooni ajal, siis kiire ülevaate ja lihtsuse mõttes loetakse pulss e. südame löökide arv 6 sekundi jooksul ja korrutatakse tulemus seejärel kümnega. Nt. kui 6 sek. jooksul lõi süda 12 x, siis 60 sekundi jooksul oleks südame löögisagedus 12 x 10 = 120 l/minutis.

Sama võib teha ka nt. kui loeme pulsi 10 sek. jooksul ning korrutame 6 või 20 sek. jooksul ja korrutame kolmega.

Olgugi, et selline meetod oma südame töö hindamiseks on kiire ja mugav, ei anna ta alati kõige adekvaatsemat tulemust. Hetkelise tulemuse saame küll adekvaatse, kuid juba järgmisel hetkel võib see olla muutunud. Olgu öeldud, et tulemus on seda adekvaatsem ja täpsem, mida pikamal ajaperioodil me oma südame tööd jälgida saame. Parim ja täpseim variant treeningu intensiivsuse reguleerimiseks oleks, kui meil on kasutada elektrooniline monitor, mis annab koguaeg reaalajas terve sessiooni vältel täpse ja adekvaatse südame löögisageduse.”

strato
    Member

Olen 19 ja käin vahest jõusaalis jooksmas ainult. Eile pärast 7 km pool tunniga jooksmist kontrollisin pulssi ja see oli 230. Kas see on normaalne?

veps
    Member

Ei ole. Kui sa tahad aeroobset teha, proovi oma pulss hoida 130-140 kandis.

Kustamees
    Member

Olen 19 ja käin vahest jõusaalis jooksmas ainult. Eile pärast 7 km pool tunniga jooksmist kontrollisin pulssi ja see oli 230. Kas see on normaalne?

no see 230 on minu arust ikka väge kõrge, mul oli pärast 3km jooksu pulss 207 ja mõtlsin, et hakkan otsi andma, aga noh samas jooksmine on üsna võõras teema ka minu jaoks

allar245
    Member

suht utoopiline pulss

strato
    Member

on ette tulnud ka minestushoogusid trenni ajal. võibolla on see seotud kuidagi

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 86 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.