Jooksmine+küssad
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Jooksmine+küssad
- This topic has 26 replies, 10 voices, and was last updated 17 years, 8 months tagasi by
AlanBStard.
-
AutorPostitused
-
mai 12, 2008 at 3:36 p.l. #13579
Grizly
MemberTere! Ma olen treeninud umbes poolteist aastat ja nüüd hakkasin käima jooksmas! Küsimusi on ka paras hunnik. Esiteks tahaksin teada, kaua taastub mingi kindla lihase ületreeningust ja kas seda on võimalik kuidagi kiirendada?? Teiseks, kuna ma tahan rasva põletada (rasvaprotsent 20%), siis kuidas ma peaks jooksma või kui kaua, ja kas sobib kui käia iga hommik jooksmas + õhtuti kolm korda anaeroobses vms ? Toitumise kohta tahaks küsida, et ma kunagi tellisin siit toitumiskava ja nüüd mingi 8 kilo kergem kui sellega alustades, kas ma peaksin sealt toidukoguseid muutma, sest ma ei vaja ju nii palju toitu enam (kaal ei lange) või peaks samaks jätma selle ?
Võibolla on veel küsimusi mis hetkel meelde ei tulnud ja seepärast tegin ka uue postituse, et siia hakata enda küsimusi postitama, mitte teisi teemasid risustama
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 12, 2008 at 3:56 p.l. #153772McNeo
MemberTere! Ma olen treeninud umbes poolteist aastat ja nüüd hakkasin käima jooksmas! Küsimusi on ka paras hunnik. Esiteks tahaksin teada, kaua taastub mingi kindla lihase ületreeningust ja kas seda on võimalik kuidagi kiirendada?? Teiseks, kuna ma tahan rasva põletada (rasvaprotsent 20%), siis kuidas ma peaks jooksma või kui kaua, ja kas sobib kui käia iga hommik jooksmas + õhtuti kolm korda anaeroobses vms ? Toitumise kohta tahaks küsida, et ma kunagi tellisin siit toitumiskava ja nüüd mingi 8 kilo kergem kui sellega alustades, kas ma peaksin sealt toidukoguseid muutma, sest ma ei vaja ju nii palju toitu enam (kaal ei lange) või peaks samaks jätma selle ?Võibolla on veel küsimusi mis hetkel meelde ei tulnud ja seepärast tegin ka uue postituse, et siia hakata enda küsimusi postitama, mitte teisi teemasid risustama
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Koormuse muutumisel peab loomulikult toidukoguseid muutma. Aga selleks tuleb ikkagist toidukava üksipulgi lahti harutada, valgud, rasvad, süsivesikud üle lugeda jne.
Jooksmise juures on oluline kestus ja pulsisagedus. Niisama sõrkida pole mõtet ja ennast ära rebestada samuti mitte. Ja kindlasti ei tohi unustada puhkusepäevi keha jaoks. Terve keha on see, mis on saanud ka normaalselt puhata ja taastuda.
mai 12, 2008 at 5:31 p.l. #153787Grizly
MemberKas ampser.ee lehel saab teha ka samamoodi toitumiskava nagu siin pakutakse või peaks võtma mingeid aineid mida seal nimekirjas pole ? ja kas oleks ikka mõtekas ise mingit kava koostada, sest ma kipun süsiveiskuid kuidagi vähe tarbima…suhteliselt kogemata, sest tundub nagu oleks piisavalt nii silma järgi vaadates.
mai 12, 2008 at 6:48 p.l. #153796JACKO
MemberTere! Ma olen treeninud umbes poolteist aastat ja nüüd hakkasin käima jooksmas! Küsimusi on ka paras hunnik. Esiteks tahaksin teada, kaua taastub mingi kindla lihase ületreeningust ja kas seda on võimalik kuidagi kiirendada?? Teiseks, kuna ma tahan rasva põletada (rasvaprotsent 20%), siis kuidas ma peaks jooksma või kui kaua, ja kas sobib kui käia iga hommik jooksmas + õhtuti kolm korda anaeroobses vms ? Toitumise kohta tahaks küsida, et ma kunagi tellisin siit toitumiskava ja nüüd mingi 8 kilo kergem kui sellega alustades, kas ma peaksin sealt toidukoguseid muutma, sest ma ei vaja ju nii palju toitu enam (kaal ei lange) või peaks samaks jätma selle ?Võibolla on veel küsimusi mis hetkel meelde ei tulnud ja seepärast tegin ka uue postituse, et siia hakata enda küsimusi postitama, mitte teisi teemasid risustama
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Millise toitumiskava sa tellisid? Ehk oleks mõistlik suurendada rasvade tarbimist ja vähendad süsivesikuid. Oleneb muidugi toitumiskavast. Rasvapõletuse kohapealt on optimaalne puslisagedus 120-130 lööki minutis. Sellise pulsi juures ei kuluta me eriti süsivesikuid ja keha hakkab energiaks tarbima hoopis rasvu. Sellise jooksu kestvus võiks olla algul 1 tund ja näiteks 2 korda nädalas. Treeningkava tuleb nii sättida, et ei tekiks ületreenitust. Selleks peab teadma su treeningkava, et täpsemalt rääkida.
mai 12, 2008 at 7:02 p.l. #153804McNeo
MemberKas ampser.ee lehel saab teha ka samamoodi toitumiskava nagu siin pakutakse või peaks võtma mingeid aineid mida seal nimekirjas pole ? ja kas oleks ikka mõtekas ise mingit kava koostada, sest ma kipun süsiveiskuid kuidagi vähe tarbima…suhteliselt kogemata, sest tundub nagu oleks piisavalt nii silma järgi vaadates.See ampser tundub täitsa ok olevat. Mis aga oleks tarvis endal kodutööna ära teha, on selgeks saada näiteks erinevad rasvad. Kohukeses, margariinis, seakintsus, päevalilleõlis jne. on vägagi erinevad rasvad. Ei piisa sellest, et saad oma rasvakoguse selle tabeli põhjal kätte. Tähtis on ka milline rasv. Ja siis süsivesikutega sarnane lugu. On neid mis kiirelt verre imenduvad ja need mis pikkamööda. Erineva treeningu puhul väga oluline nüanss. Kui sedasi asjad selged, oskad juba ise poeriiuli ees valida, et seda võtan, selle jätan. Pea hakkab nagu kalkulaator töötama. Ehk siis teisisõnu – selle ampseri alusel saab täitsa korraliku toitumiskava ära teha, aga siis käid kriitilisema pilguga asja üle ja teed mõned muudatused ja asendused. Lisaks sellele, et toitained paigas, peab söök sulle endale kah meeldima.
mai 12, 2008 at 7:36 p.l. #153820AlanBStard
ModeratorAmpser õpetab, kuidas saavutada tervisepüramiidi-kujulist kehaehitust.
Kui mingit muud ehitust on vaja, siis üldjuhul ta süsivesikutega liialdab ja muuga koonerdab.
mai 13, 2008 at 1:09 p.l. #153895Grizly
MemberOk toitumise asi on siis enamvähem paigas või nii, aga need teised küsimused? näiteks mul jalg suht valus, jooksmisest vist vms.Jala säärelihas altpoolt ja liigese juurest.Kõndides on valus aga kui soojaks teha siis pole nii hull vms aga kui liigutada siis teeb ikka haiget.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ja veel et kas iga hommik selline kerge 30 min sörk oleks tervislik või oleks see natukeliiga pingeline ?mai 13, 2008 at 1:18 p.l. #153897daman
MemberAlgatuseks liiga palju. Väga kiirelt saad omale vigastuse (seda näitab juba praegu su valutav jalg).
Alustuseks sörgi 30min kolm korda nädalas, liigesed ja kõõlused peavad koormusega samamoodi harjuma. Kui jooksmisega tõsisemalt tegeleda plaanis, siis tee kindlaks oma jalatüüp ja muretse omale jalatüübile vastavad jalanõud. Üldiselt võta rahulikult, kui suudad omale jooksmisega haiget teha, pea päev või paar vahet ja siis uuesti jooksma. Peeasi on mitte läbi valu treenida, sest sellest võib krooniline vigastus kujuneda ja seda ei taha sa omale teps mitte.
Edu!
mai 13, 2008 at 1:48 p.l. #153907McNeo
MemberOk toitumise asi on siis enamvähem paigas või nii, aga need teised küsimused? näiteks mul jalg suht valus, jooksmisest vist vms.Jala säärelihas altpoolt ja liigese juurest.Kõndides on valus aga kui soojaks teha siis pole nii hull vms aga kui liigutada siis teeb ikka haiget.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ja veel et kas iga hommik selline kerge 30 min sörk oleks tervislik või oleks see natukeliiga pingeline ?Kui jalgratas on, siis ehk sellega vaheldumisi. Jooksmine põrutab liigeseid märksa rohkem. Igaks juhuks tuletan meelde, et jooksmise juures on oluline ka tehnika ; mitte põnts põnts kandadele vaid pigem sujuv veeremine jalalaba väliskülge mööda. Ning jah, jalatsid ja pinnas samuti olulised asjad.
mai 13, 2008 at 5:55 p.l. #153938Grizly
MemberOk, eks mul mingid üldtreening jalatsid on jooksmiseks, ja tehnika on päris hea( on olnud aega harjutada jne), aga äkki keegi oskab soovitada midagi vigastuse vastu.Muidu kui kannale astun niisama kõndides, siis pole nagu midagi aga kui päkalt üles lükkan edasi astudes siis on metsikult valus. Kas võib olla lihtsalt põrutus või venitus ?
Kas peaks tegema koormustesti ja kas kellegil sellega kogemusi on ? Kaua järjekorrad revalis näiteks on jne ?
mai 13, 2008 at 6:11 p.l. #153939daman
MemberHoia nüüd natuke vahet selle jalaga, nädala pärast, kui valu on täiesti kadunud (kui ei ole, mine käi arstil ära), alusta uuesti jooksmisega. Üldtreeningu jalanõud ei sobi jooksmiseks paraku, kui tõesti muud võimalust pole, jookse pehmel pinnasel.
mai 13, 2008 at 6:21 p.l. #153942ROtter
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ja veel et kas iga hommik selline kerge 30 min sörk oleks tervislik või oleks see natukeliiga pingeline ?Tegemist kas luuümbrise põletikuga või ahhilleuse kõõluse põletikuga. Need on tüüpilised jooksjatel esinevad ülekoormusest tingitud vaevused. Raviks treeningkoormuse vähendamine ja põletikuvastased salvid (Fastum Gel).
Aga arsti diagnoos on täpsem ja ravi tõhusam.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 18, 2008 at 6:05 e.l. #154542Grizly
MemberEnam jalg nii valus pole, aga varsti saab arsti juurde üle kontrollima minna ( arsti järjekorrad metsikult pikad), aga kas keegi oskaks soovitada mis harjutused on õlgade arendamiseks parimad? õlad on kuidagi nõrgaks jäänud.
mai 18, 2008 at 7:01 e.l. #154546tsanm
Memberõlgadele on mõnus ja massi arendav harjutus hantlitega istudes või seistes surumine
mai 18, 2008 at 8:58 e.l. #154549rainisk
Memberõlgadele on mõnus ja massi arendav harjutus hantlitega istudes või seistes surumine
See harjutus treenib ainult õla esiosa.
Esiosale -> http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har…ank/olg/041.gif
Keskmisele peale -> http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har…ank/olg/009.gif
Tagumisele peale -> http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har…ank/olg/011.gif
Samas kui sa teed rinnaltsurumist kõrge intensiivsusega, peaks õla esiosa koormuse kätte saama.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.