Hüppekükk näiteks või siis selline harjutus kus hüppad kasti pealt maha ja siis niipea kui jalad maad puudutavad, hüppad kohe üles.Rohkem ei tea soovitada, pole selle ala sportlane.
Mina jooksmist, korvpalli ja jalgpalli ei pooldaks puht sellepärast et need lõhuvad liigeseid. Pärast on probleemiks logisevad ja valutavad põlved mis on palju suurem probleem kui kiiresti jämedaks saadud pakud (jalad). Sellepärast soovitaks kõigepealt alustada liigeste sidemete tugevdamisega (puusad ja põlved) mis edasisel treeningul juba ettevalmistatud on ja vigastusi vähendavad.(nt hüppamise kogapealt olen kuulnud et kaugushüppajad võivad pakku tabada tonnise jõuga, pakutabamise hetkel, kujutage ette ühel jalal 1 tonnine raskusjõud, pole ime et vigastusi tekib ??:”> )
Jah, selles suhtes küll et jooksmine tõesti lõhub… aga kõik oleneb sellest et kuda sa jooksed.
Ma ise pole küll vist piisavate kogemustega, aga tõepoolest, jooksusammul ja jooksusammul on vahe sees. Mitte raksaki kand maha, vaid pehmelt mööda jalalaba välisserva veeredes. Ja pinnas samuti oluline. Metsa vahel rahulikult pool tundi kuni tund nohisedes lipata väga mõnus. Siis lõpus annab tunda mis osa ihust nõrgem on. Kas ei jõua kopsud järgi või kipuvad lihased valutama või miskit sees torgib. Ja areng on tuntav täiesti – ilma põlvede purukspeksmiseta.