Jooksmine
Avaleht » Forums » Treening » Naised ja treening » Jooksmine
- This topic has 26 replies, 17 voices, and was last updated 20 years, 4 months tagasi by
Fysio.
-
AutorPostitused
-
juuni 22, 2005 at 6:31 e.l. #56048
eintsius
MemberIga päev jooksmas käimine on minu arvates liiast. Kui muud ei tee siis max 3x nädalas tasub käia. Kui liiga tihti käid, siis tekib organismil selline ‘pidev’ väsimus, millest tingituna hakkad rohkem sööma.
juuni 26, 2005 at 7:19 e.l. #56136ROtter
MemberAlla 3 x nädalas kaob treeningu effekt ära.
juuni 26, 2005 at 7:23 e.l. #56137TANK
Member5km 40 minutiga… kas tempo veidi aelglane pole?
proovi nati tempot tõsta… aga oleneb pulsist muidugi.. sihi 140 kanti.
hommikul võid enne jooksu vast veidi süsivesikuid tarbida… sest koos süsivesikutega peaks toimime ka rasvapõletus paremini ja ei kurna organismi niivõrd.
september 7, 2005 at 5:01 p.l. #58900kallimera
MemberMina kuulsin hoopis, et kepikõnd põletab rohkem kaloreid kui jooksmine!
See on ohutum ka, sest ei koorma nii väga põlvi:D
september 7, 2005 at 5:39 p.l. #58905ROtter
MemberMina kuulsin hoopis, et kepikõnd põletab rohkem kaloreid kui jooksmine!See on ohutum ka, sest ei koorma nii väga põlvi:D
Kuulsid õigesti.Lisaraskused kätes + käte aktiivsem liigutamine nõuab tõesti rohkem energiat.Ja kõndimine ei ole põlveliigestele tõesti nii koormav kui sörkjooks + liigne kehakaal.
september 7, 2005 at 5:58 p.l. #58906M.M.
MemberÜldjuhul tehakse kaalulangetamise eesmärgil 2 suurt viga ning see on tingitud sellest, et tahetakse kiiresti ja ruttu tulemust näha. Esimene viga on see, et treeningkoormus tõstetakse kohe lakke ja teiseks kärbitakse päevane kaloraaz meeletult väikseks. Tänu sellele on organism viidud shoki seisundisse mis omakorda lülitab ennast ümber säästureziimile ja kehakaal ei hakkagi langema, kuna organism ei suuda kohaneda nii kiirete muutustega. Mõistlik on vaikselt iga nädal oma treeningkoormust suurendada nt. aeroobse treeningu puhul 5 minuti kaupa nädalas ning seni tarbitud päevast toidukaloraazi ehk polegi vaja kärpida. Tervislik ja lihasesõbralik kaalukaotus ei tohiks olla üle 2 max 3 kilo kuus.
september 7, 2005 at 6:47 p.l. #58910kallimera
Membertegelikult mul endal ei olegi nii väga vaja kehakaalu langetada, aga ma lihtsalt väga-väga armastan sporti. see paneb mind ennast hästi tundma ning see ongi kõige tähtsam!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 8, 2005 at 1:15 p.l. #58944Rambo vend
MemberMinge jooksma kell 21. 00, jookske sellises tempos nagu jaksate, aga lõpus tehke paariminutiline spurt. Siis venitus ja du?? ja magama. Efekt seisneb selles, et teil kaob söögiisu ära ja magama minnes ei õgi ennast täis.
Kui te hommikul jooksete, siis on terve päev aega teha ettevalmistusi õhtuseks ülesöömiseks (ärajäetud hommikusöök, puuviljad ja vesi lõunaks).
Kaalulangetamiseks ongi lihtne viis: Mõelge välja, mis hetkel teil põhiline õgimine toimub ja tehke sellel ajal midagi muud. Minge jooksma või magama.
oktoober 10, 2005 at 11:25 e.l. #60455stellaa
MemberMina teen 6x nädalas kepikõndi(10-12km),aega kulub selleks 1.35-1.45.
Oma arust lasen küll täie auruga,kuid pulssi pole õnnestunud isegi mitte 100 saada!Kusagil 80-90 l/min.
Rahulolekus on see mul 65-70l/min.
Täna üritasin ilget tempot teha,kuid väsitas väga ära ja enesetunne “tapetud”.
Tegelikult ei soovi kaalust alla saada(168/60),vaid väheke kehale vormi anda,kuid ei tea kas “kepikõnd”sobib selleks?Vaja oleks käsivarsi,peput,reisi “kohendada.
Jõusaal eriti ei tõmba ning joosta ei meeldi.
Tegijad andke nõu!
oktoober 10, 2005 at 12:04 p.l. #60459Acid
MemberMina teen 6x nädalas kepikõndi(10-12km),aega kulub selleks 1.35-1.45.Oma arust lasen küll täie auruga,kuid pulssi pole õnnestunud isegi mitte 100 saada!Kusagil 80-90 l/min.
Rahulolekus on see mul 65-70l/min.
Täna üritasin ilget tempot teha,kuid väsitas väga ära ja enesetunne “tapetud”.
Tegelikult ei soovi kaalust alla saada(168/60),vaid väheke kehale vormi anda,kuid ei tea kas “kepikõnd”sobib selleks?Vaja oleks käsivarsi,peput,reisi “kohendada.
Jõusaal eriti ei tõmba ning joosta ei meeldi.
Tegijad andke nõu!
Tuhara ja reie jaoks sobiks ehk ratta sõit – ise olen ligi 2a pikamaa sõiduga tegelenud (asjaarmasta tasemel muidugi) ning jalad on päris tublisti selle ajaga arenenud. Käsivart saab treenida ehk suusatamisega?! Pole ausaltöeldes suur suusataja, kuid loogiliselt võetuna peaks seal käed päris kõvasti tööt tegema
oktoober 11, 2005 at 9:25 e.l. #60487Rambo vend
MemberMina tegin täna 160 pulsiga tund aega trenni. Pekk kaob mis mühiseb. No aga ma olen masohist ka muidugi. 1000 kalorit põletasin ära.
oktoober 11, 2005 at 10:55 e.l. #60495Fysio
Memberto stellaa:…rulluisud´ja suusakepid=supertulemus nii reitele,tuharale kui kätele..
Ja loomulikult võhmale ja kilode kadumisele..
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.