Jooksmine
Avaleht » Forums » Treening » Naised ja treening » Jooksmine
- This topic has 5 replies, 4 voices, and was last updated 19 years, 10 months tagasi by
katsi.
-
AutorPostitused
-
aprill 4, 2006 at 11:33 e.l. #7275
Mumm
MemberKuna jooksmine alati üks mu nõrgemaid külgi olnud siis otsustasin asja muuta ja sellega tasapisi tegelema hakata. Jõusaalis nii aeroobset kui anaeroobset olen teinud aasta, tulemused väga head ja ka aeroobne vastupidavus väga hea, suudan stepperit teha tund aega järjest, pulssi 150 peal hoides, ellipsit võin vabalt teha ka 2 tundi pulss vahemikus 130-145, ühesõnaga aeroobne vastupidavus on olemas ja ka treenitus peaks täitsa normaalne olema aga joostes läheb pulss alati, hetkega üle mõistuse kõrgeks. Täna näiteks läksin õue jooksma ja mõne aja pärast näitas pulsikell mulle juba 190 ja hiljem juba 201, siis jätsin ise juba jooksmise pooleli, et endale mitte liiga teha.
Mul on alati probleeme olnud ka põlvega, seega katsun joostas jalgadele tähelepanu pöörata, et mitte joosta mats-mats:) vaid ikka pehmelt ja kombineerin siis kas pöial või kannal jooksmist.
Asi ei tohiks ka kehakaalus olla, et füüsiliselt ei jõua, kaal 62, 171 pikkusele.
Milles võib asi olla ja kuidas edaspidi treenida, tahaks ikka lõpuks normaalselt jooksma hakata, mitte nii et 8 minutit jooksu ja pulss juba 195:)
aprill 4, 2006 at 11:37 e.l. #78690Vahue
MemberVõta siis tempot alla.
Olen soovitanud ja soovitan ka nüüd sellist raamatut nagu:
Harry lemberg, Ants Nurmekivi, Rein Jalak – “Jooksja tarkvara” Sealt saad elementaarsed teadmised jooksust.
aprill 4, 2006 at 11:47 e.l. #78691ROtter
MemberAga milleks on sulle vaja jooksmisega tegeleda, kui põlv on niigi problemaatiline?
aprill 4, 2006 at 11:55 e.l. #78693Vahue
MemberKasuks tuleks selle artikli lugemine.
Jooskmise võiks asendada suusatamise, rulluisutamise, aerutamise või sõudmisega.Peasi, et oleks libisev liikumine.
aprill 4, 2006 at 11:59 e.l. #78694Mumm
MemberMilleks vaja jooksmisega tegeleda, ei olegi otseselt…aga üks päev vaatasin et kui ma juba mõne nõrgema mehega samu raskusi tõstan jõusaalis siis võiks saali hetkeks kõrvale jätta ja tegeleda millegagi, mis mul kunagi hästi õnnestunud ei ole:)
ja ma ei tahagi saada sprinteriks, lihtsalt et sörkida oleks mõnus ja pulss väga kõrgeks ei läheks.
Kui ma põlve hästi hoian ja sidemed alati korralikult trenni tehes peale panen siis see ka valutama ei hakka, seega põlv pole põhjus jooksmisest loobumiseks.
aprill 4, 2006 at 2:12 p.l. #78710katsi
MemberOlen ka ise alati jooksmist armastanud ja sain ka ise paar aastat tagasi väikese põlve probleemi. Kõige parem on muidugi spordiarsti konsultatsioonile minna (saad täpselt teada, milles viga) aga muidugi võid võtta glycosamine tablette … müügil apteegis! Ja tee vaheldumis jooks ja ratas … ratas mõjub põlvedele hästi.
Pulsi kohta oli siin hiljuti pikk jutt. Ühesõnaga näitab selline kiire pulsi tõus ikkagi mitte väga head treenitust. Proovi teha algul 5 min sõrki ja 10 min kõndi ja nii vaheldumisi näiteks 40-50 min. Järgmine nädal tee 6 min sörki ja 9 min kõndi ja nii vähendad nädalast nädalasse kõndimist ja suurendad jooksu aega.
Kõike järk-järgult, miski ei toimu üleöö. Mina alustan alati peale pikka pausi sellise kavaga ja ei ole kunagi ohtu, et üle pingutaks.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.