Skip to main content

jooks ja põlved

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » jooks ja põlved

Viewing 11 posts - 16 through 26 (of 26 total)
  • Autor
    Postitused
    daman
    Member

Tean et on võimalik teha igasugu koormuse analüüse jalgadele, aga vastavalt seda mis jooksujalats sobib jalale… sooviks isegi teada seda.

Kõige parem oleks muidugi jalatseid lihtsalt proovida. Mul on jooksul see probleem et jalg kuidagi sureb ära, muutub tuimaks, arvan et see on astumise viga.

http://www.kliinikum.ee/taastusravi/index.php?2,3

On selline aadress, siin räägitakse et saab panna mingit jalatallad jalatsisse, et oleks mugavam.

Jrx küsimus õigustatud, mul on sama probleem. Otsisin ja proovisin erinevaid jalanõusid, muretsesin omale kvaliteetsed Asicsi jooksukummikud, aga nendega üle 15km otsi tehes tekivad villid sisekülgedele, st. toss ei sobi jalale väga hästi. Hädasti tahaks leida mingi koha, kus saaks mu sammu analüüsida ning sellele vastavad jalanõud leida.

jrx
    Member

Ma tean, et välismaal on see tavaline, et võid poodi vana tossu kaasa võtta ja siis vaadatakse, kuidas see kulunud on ja soovitatakse uut. Ja paremates kohtades võetakse mingi infrapunaskänniga vms jala kuju ka lisaks.

katsi
    Member

Tartus on hetkel tõesti ainuke KORRALIK testimise võimalus – st liikumise pealt. Tallinnas on ka neid testimisi ette tulnud (Adidas vist tegi “Tallinn liigub” ürituste raames), aga sel puhul seisad anduritega varustatud pinnal, mitte ei kõnni selle peal. Muidugi on parem kui mitte midagi, aga ei anna päris reaalset pilti.

Mina uute jalanõudega koheselt jooksma küll ei soovita minna. Ise kannan igat tossupaari 3-4 tundi kodus jalas — hüppan mööda tube, sörgin veidike kohapeal jne. Kui ära unustan, et nad üldse jalas on, siis sobivad, kui ei, siis on alati võimalik ümber vahetada.

Viru keskuse Rademaris on üks müüja-noormees, kes oskab väga hästi jooksususse soovitada – vähemalt mulle. Nime kahjuks ei mäleta.

theONE1
    Member

Ei hakka uut teemat tegema – kas eestis kuskil jagadele analüüsi ka tehakse spordipoes, et optimaalselt jooksutosse valida?

Tean et New Balance`i mehed teevad ka seda !

St
    Member

Tean et New Balance`i mehed teevad ka seda !

Kuidas saaks nendega ühendust?

theONE1
    Member

Kuidas saaks nendega ühendust?

http://www.newbalance.ee/?nodeid=26〈=et

rantel
    Member

Kaalun ka suht palju. Alguses kui hakkasin jooksma siis mõjus küll põlvedele.

Aga praegu on see et parem jalalaba sureb kuidagi ära… (see on valesti astumisest).

Ja vasak reis kuidagi väsib lihtsalt ära, tekib nõrkus… aga see on suht mingi 1km, siis on korras jälle.

eintsius
    Member

Hakka rattaga sõitmas käima ning rullikatega sõitu harrastama. Saad esiteks kaalus alla, kuni oled turvaliseks jooksmiseks piisavalt kerge ning lisaks mõlemad aitavad põlveliigeseid tugevamaks arendada.

Ask4more
    Member

Küü see annab ka põlvedele tunda . Olen u. kuu teinud enne jõusaali 45 mintsa metsajooksu . kaal on langenud 3 kg 105lt 102 ni. Aga põlved valutavad ka . Abiks diclak geel . Võtab valu paugust ära.

jrx
    Member

Küü see annab ka põlvedele tunda . Olen u. kuu teinud enne jõusaali 45 mintsa metsajooksu . kaal on langenud 3 kg 105lt 102 ni. Aga põlved valutavad ka . Abiks diclak geel . Võtab valu paugust ära.

diclac geel on peamiselt sümptomaatika ravi. See tähendab seda, et ei ravi valu põhjust. Kui sellest hoolimata edasi jooksed võid tõsiselt häda teha enda põlvedele.

Viktor
    Member

Soovitaks ergomeetrit ikkagist ja muidugi toitumise jälgmist!

Viewing 11 posts - 16 through 26 (of 26 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.