jooks ja põlved
Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » jooks ja põlved
- This topic has 10 replies, 9 voices, and was last updated 21 years, 8 months tagasi by
Kohuke.
-
AutorPostitused
-
mai 24, 2004 at 8:38 p.l. #2517
ats22
MemberTerv, Olen 23 aastane noormees ja alustasin 2 nädalat tagasi hommikuse jooksuga – umbes 3 km. Peamiselt on jooksmine asfaldil. Nüüd on põlved hakanud natukene tundma andma ja jooksu alustades on imeväike valu. Kas peaks tegema pausi sisse ja vähe taastuma? Mida peaks kasutama ja tegema, et ei tekiks püsivaid traumasi vms? Tänud ette!
mai 25, 2004 at 5:49 e.l. #38870Cronus
MemberMa suutsin ka kaks nädalat järjest iga päev jooksmas/kiirkõndimas 5-6km käia enne kui põlved ja sääred mu 96 kg juures valusaks jäid.
Valu kadus umbes nädalaga.
Minu meelest on vähegi raskema inimesena jooksmine üsna lõhkuv tegevus. Rasked kehaosad tuleb ikka paigal hoida, nii et sõida ratast või harjuta C2-l.
mai 25, 2004 at 6:02 e.l. #38871ats22
MemberKaalu on mul ~75kg ja pikkust 184. Kas tõesti peaks jooksu asendama rattasõiduga? Ja milline oleks rattasõidu distantsi pikkus, mis vastaks u. 30 minutilisele sörkjooksuule.
mai 26, 2004 at 4:55 e.l. #38872vikont
MemberKas sul kodu lähedal(nii 10 km raadiuses) mõnd murdmaarada pole? Ise teen 2* nädalas nõnda, et sõidan 10 km metsa, siis metsas mingi 15 km rattaga murdmaarada ja siis kodu tagasi. Iga kord suurendan murdmaadistantsi 1 km võrra. Need tõusud võtavad ikka nii läbi, et anna olla. Eile suutsin end ääri-veeri rajalt koju vedada(oli suht tugev taganttuul ja sellele vaatamata kojutulles üle 20 sõita ei jõudnud, tavaliselt uhan sellistes tingimustes 35-40 km/h) Võibolla selline trenn pärsib ka lihaskasvu pisut…… Pekki põletab aitab aga kohe kindlasti!!!!!
mai 26, 2004 at 4:59 e.l. #38873vikont
Member…….rattatrenn kestis eile 2 tundi, millest 2/3 veetsin murdmaarajal.
mai 26, 2004 at 5:20 e.l. #38874Ott Kiivikas
MemberKui eesmärgiks on rasvapõletus, siis ei peaks üldse jooksma, piisab kiirkõnnist, kuid see peab olema kestev alates 30min. Põlvedele pole see koormav ja inimene jõuab soovitud tulemuseni. Jooksma võid hakata siis kui kehamassi indeks jõuab normi piiresse ja kui eesmärk on vastupidavuse arendamine. Kindlasti oleks rattasõit parem, kuna väiksem koormus langeb põlvedele.
mai 30, 2004 at 10:25 p.l. #38875Fred Antson
Member75 kg kehakaaluga ei tohiks liigeseprobleeme tekkida,kui joosta vaheldumisi kõval ja pehmel pinnasel.Võiksid kasutada peaaegu iga asfaldi kõrval asetsevat mururiba,kuid kõige parem oleks muidugi joosta murdmaarajal.
juuni 2, 2004 at 5:54 e.l. #38876harles
Member184/75 on suht nohu minu 190/93 kõrval ja olen kaks aastat jooksnud. Põlvedega pole seni (ptüi-ptüi-ptüi) vaevusi olnud. Samas on erinevaid lihaseprobleeme olnud (ei taastu, jääkainete ladestumsiest tekkivad valud), millele saba abi toitumisspetsialistidelt ja massöörilt. Kui asfaldil jooksta, siis on väga oluline õige jalats. Ntx. Adi või Asics või NB ülemise otsa tossud (ca 1500 ja ülespoole) minu meelest suisa kohustuslikud. Praegu on erinevad jooksutestid toimumas (vt. http://www.esport.ee foorum ntx.), smauti saba Adisid raha tagasi Garantiiga proovida (Westsport). Seega mine ja proovi. Kuna jooks lõhub enivei, siis olen ise bioglükoosamiini kuuri teinud – tugevdab liigeseid. Jõudu!
juuni 2, 2004 at 6:19 e.l. #38877Pöialpoiss
Memberjah tõepoolest jäävad põlved valusaks kui asfaldil niimoodi edasi vudid, kergejõustikust on omalkäel tuua näiteid..et kõval pinnasel ringi vudimine või sul teatud kohad isegi põletikuliseks teha..katsu ikka teeäärseid jm pehmeid radu hommiku sörkimise jaoks kasutada
juuni 2, 2004 at 7:53 e.l. #38878paprica
Memberjookse alguses näiteks nõmme spordikeskuse ülemistel terviseradadel, mis head selle poolest, et on saepuruga kaetud (hea pehme). kui sul pole eelarvamusi, siis sobiks alguses kepikõnd.
juuni 2, 2004 at 9:50 e.l. #38879Kohuke
MemberKui sa jooksed asfaldi peal siis see põrutab küll jalgu kuid mitte nii väikse maa peale aga soovitav oleks ikka tee äärde hoida kus on kruus või liiv seal vähemalt hoiab natukene tagasi seda põrutamist.
Ise olen jooksu trenni teinud 4 aastat koos treeneriga.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.