Jook trenni ajal
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Fred Antsonilt » Jook trenni ajal
- This topic has 11 replies, 5 voices, and was last updated 17 years, 2 months tagasi by
poweroravake.
-
AutorPostitused
-
detsember 1, 2008 at 6:46 p.l. #15680
ErvinT
Membertervist selline probleem et ma pole nagu kunagi trenni jooksul kordagi joonud… vist sai alguse sellest et kunagi poksi treener ei lubanud juua vett trenni ajal ja nüüd külge jäänud, aga kui eesmärk siiski lihaste ja jõu suurendamine kas siis oleks mingi toidupoest ostetav jook kasulik, mida peale paart harjutust juua ? kui jah siis milline see oleks? mõni artic spordi oma?
detsember 1, 2008 at 7:07 p.l. #169598Capricorn
MemberIkka peaks jooma, kasvõi tavalist vett. Võid ka suvalist Arctic Sporti näiteks. Eks oleneb inimest, kui palju ta higistab jne, ühest 0,5-st võib väheks jääda (mul läheb 1,5 l)
detsember 1, 2008 at 7:32 p.l. #173075ErvinT
Memberno ma räägin et ma harjund, ma ei higista peaaegu üldse, kui siis vähe kuigi trenn on maksimaalsete raskustega ning pikk! , joogi janu nagu otseselt ei ole ka onju aga ma just mõtlen et vb. kui miskit kasulikku juua siis tulemus parem jne….
detsember 1, 2008 at 8:30 p.l. #173084Capricorn
MemberTrenni ajal millegi joomine nagu otseselt jõu ja lihase kasvule ei peaks mõjuma, aga nagu üldiselt soovitatakse: vahetult peale trenni vadakuvalk (või ka 50% vadakuvalk+ 50% kaseiin vms) koos kiirelt imenduvate süsivesikutega (dekstroos) või ka 50% dekstroos+ 50% aeglasemalt imenduv “malto”.
detsember 1, 2008 at 9:01 p.l. #173094ErvinT
MemberTrenni ajal millegi joomine nagu otseselt jõu ja lihase kasvule ei peaks mõjuma, aga nagu üldiselt soovitatakse: vahetult peale trenni vadakuvalk (või ka 50% vadakuvalk+ 50% kaseiin vms) koos kiirelt imenduvate süsivesikutega (dekstroos) või ka 50% dekstroos+ 50% aeglasemalt imenduv “malto”.tänan kasuliku nõuandja eest aga ma ei saanud neist nimedest aru.. peale trenni mul 3mintine tee koju ja siis tavaliselt joon klaasi joogijogurtit ja söön paki kohupiima ära
detsember 1, 2008 at 9:17 p.l. #173100Capricorn
MemberNo kui nii kiiresti peale trenni koju jõuad, siis vast pole jah mõtet hakata riietusruumis mingit taastusjooki tarbima. Jogurt peaks üsna hea valik olema ja kohupiim samuti, sest sisaldavad korralikult valku ja ka süsivesikuid (viimased on vahetult peale trenni isegi tähtsamad kui valgud).
detsember 2, 2008 at 2:41 p.l. #173169ErvinT
MemberNo kui nii kiiresti peale trenni koju jõuad, siis vast pole jah mõtet hakata riietusruumis mingit taastusjooki tarbima. Jogurt peaks üsna hea valik olema ja kohupiim samuti, sest sisaldavad korralikult valku ja ka süsivesikuid (viimased on vahetult peale trenni isegi tähtsamad kui valgud).Tänud!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 2, 2008 at 4:48 p.l. #173191jrx
MemberMa tunnen ka üht sellist poksitreenerit. Absurd. KINDLASTI joo trenni ajal. Mida ja kui palju sõltub juba trennist.
detsember 3, 2008 at 8:51 p.l. #173334ErvinT
MemberMa tunnen ka üht sellist poksitreenerit. Absurd. KINDLASTI joo trenni ajal. Mida ja kui palju sõltub juba trennist.nijah, tema põhjus oli et kui ei joo siis mingil määral vastupidavus nagu suureneb…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aga jah eile ostsin jõusaali joogi aga kordagi ei joonud, ei tulnud pähegi.. liiga ära harjund juba:)
detsember 4, 2008 at 10:19 e.l. #173364jrx
Membernijah, tema põhjus oli et kui ei joo siis mingil määral vastupidavus nagu suureneb…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
aga jah eile ostsin jõusaali joogi aga kordagi ei joonud, ei tulnud pähegi.. liiga ära harjund juba:)
See “põhjus” on lambist võetud/kuuldud ja ei oma mingit teaduslikku alust.
detsember 4, 2008 at 1:41 p.l. #173392hunter
Memberselja ja biitsepsi vennad väidavad, et vesi trenni ajal pidi võhma ära võtma vms. võimalikult vähe tarbida vett, aga endal läheb 0.75l kindlasti korraliku trennile ära.
_
Joo spordijooki, mahla, siirupit – whatevver!! igasugune jook mis kustutab janu, on kasulik.
detsember 4, 2008 at 2:02 p.l. #173396poweroravake
MemberKindlasti tuleb trenni ajal juua vähemalt vett. Kogus sõltub trenni iseloomust. Jõusaalis vähem, vastupidavustrennis (jooks, ratas, spinn jne) rohkem (higistamise kaudu tekkiv veekadu on erinev sõltuvalt trennist). Juua tuleks isegi siis kui otseselt janu ei ole. Alguses tundub imelik juua nö niisama, aga pärast harjub selle joomiskombega ära. Väikegi veepuudus organismis vähendab töövõimet märgatavalt.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.