Skip to main content

Jogurt

Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » Jogurt

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Autor
    Postitused
    TANK
    Member

Nii ma sain aru et enne magamaminekut pole mõtet endale vadakut sisse ajada… kuna sellest ei paistnud mingit abi olevat – tundub et päevaga kasvan rohkem kui ööga….

Seega tuli idee kallata endale sisse hoopis kaseiini. Päris piima ka ei taha ka juua – ei istu kuidagi mulle – võtaks parem liitrise (näiteks Alma) jogurti.

Siit ka küsimus – kas jogurtis on rohkem vadakut või kaseiini või milline on nende suhe. Ja millised jogurtid on kaseiini rikkamad ja mida keegi kasutab…??????

astors
    Member

mis sa tahad jogurtist enne magamaminekut vajaliku koguse valku kätte saada?!? siis pead ju mingi 1 kg seda endale sisse kallama… aga siis tuleb liig palju energiat ja süsivesikuid ju sealt?

mina teen nii, et panen umbes 200 gr rasvatut kohupiima (alma, toru sees) ja siis umbes sama palju bio-jogurtit, segan kenasti ära ja rahulikult limsin selle ära…

Anonüümne
    Guest

jogurtis on liiga palju süsivesikuid. üks pakk lahjat kohupiima on täitsa hea õhtuks.

Baracus
    Member

Jogurtis ja piimas on 80% kaseiin ja 20%vadak.

Ja kui liigseid süsivesikuid ei taha siis on kõige parem farmi rasvata kohupiima 250g (9eeku) mille valgusisaldus on 18%. Seda osta vaniliini maitsega ja on täitsa söödav ka.

muc
    Member

HEH! tore küll, et sa oled valgu sisalduse selle vanilli maitselises kohupiimas järgivaadanud, kuid vaata süsivesikud kah! süsivesikuid ei ole seal sugugi vähem kui on neid jogurtis, ainukeseks vaheks ongi see, et kohupiima sööd neli korda vähem, et saada enda valgud kätte. süsivesikute suhe aga nagu juba ütlesin on suht sama.

Baracus
    Member

Kle muc sa pole ise seda kohupiimapakki lugenud. Antud farmi vaniliiniga kohupiimas on 100 grammi kohta 10% süsivesikuid ja 16% valku võid vaadata siit järgi http://www.farmi.ee/?area=tooted&catID=8&tooteID=65 aga jogurtis seevastu on 100 grammis 3,3%valku ja 16% süsivesikuid. Siit järeldub, et kui tahad saada kätte 30 g valku siis süües kohupiiima saad 18g süsivesikuid ja süües jogurtit saad 150g süsivesikuid. Üle kaheksa korra rohkem kas pole. Nii et seega on kohupiima õhtul süüa 8 korda kasulikum kui jogurtit.

Ott Kiivikas
    Member

Magus kohupiim ja jogurt jätke päevaseks või hommikuseks ajaks, õhtul ei ole mõtet lihtsüsivesikuid sisse kühveldada isegi väikeses koguses. Mina soovitaksin pigem kas lahjat kohupiima või kodujuustu rasvata.

astors
    Member

kuulge rääkige, mismoodi seda lahjat kohupiima siis maitsavamaks teha? jõle nüri ja maitsetu on ju see lihtsalt pakist välja võtta ja kohe sisse ampsata?!?

soovitused? kogemused kellelgi?

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.