järjekindel kalorite lugemine
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » järjekindel kalorite lugemine
- This topic has 28 replies, 10 voices, and was last updated 17 years, 6 months tagasi by
daemonium.
-
AutorPostitused
-
juuli 24, 2008 at 2:40 p.l. #14340
Pätuloom
MemberTere. Paar nädalat tagasi hakkasin kirja panema kõike, mis ma söön ja teen, selleks, et kaloritasakaalu välja arvutada. Tahan kaalust alla võtta motiveeriva tempoga, mistõttu otsustasin hoida igapäevast 800 kcal energiadefitsiiti, kahel korral selle aja jooksul on energiadefitsiit olnud nullilähedane. Ka olen end üsna palju harinud toitumise jms valdkonnas, kõnnin umbes 4x nädalas kiire tempoga tööle ja koju (50 min), käin võimalusel 2x nädalas aeroobikas. Aga vat nüüd olen segaduses – oma 700-1000 kcal defitsiidi juures on kõht üldjuhul korralikult täis ja kaal ei näita märkigi sellest, et hakkaks langema. Pigem on näha rohkem kaalukõikumist, sest söön palju energiavaeseid aga veerohkeid asju.
Arvestasin, et minu kesmine füüsiline aktiivsus on “istuv, natukese liikumisega”, olen 24 aastane naine ja kõigi minu trennide, töö ja kõndimisega on minu keskmine päevane energiavajadus olnud 2800 kcal. Sama aja jooksul on minu keskmine päevane tarbitud kalorsus olnud 2020 kcal (45%süsivesikuid, 26%rasva, 16% valku). Valku söön muideks teadlikult iga toidukorra ajal ja paar tundi enne magamaminekut enam ei söö. Õhtusöök ei sisalda kunagi riisi, makaroni, kartulit, saia ja üldiseks ka leiba. Hommikusööki ei jäta kunagi vahele (müsli 50g, jogurt 200g, kohv suhkruga).
Küsimus on siis selline – Kas kalorite arvestamine võib 28% ulatuses vale olla ja tegelikult jään ma oma kaloritega pidevalt nulli? Seetõttu kaal ei lange ja kõht tundub tihti täis. Vahemärkusena niipalju, et mul on väga hea köögikaal ja ma oskan siltide pealt numbreid maha kirjutada küll. Ainult lõunasöögi kogused on oletuslikud, sest lõunat söön väljas.
Kas see on märk sellest, et minu ainevahetus on mega aeglane?
Põhimõtteliselt oleks tore kui keegi ütleks, et kõik on korras ja ma ei tohiks karta, et kalorid on kellegi välja mõeldud oletuslikud numbrid, millel pole tegelikkusega midagi pistmist. Keegi võiks öelda, et selliste numbrite juures peaksin pabistamise lõpetama ja küll need tulemused varsti paistavad. Aitäh.
juuli 24, 2008 at 2:45 p.l. #161343asdfghjkl
MemberNiitäpselt kaloreid niikuinii lugeda ei saa, mingi viga uleb arvestusse niikunii, kuna iga toidu peale pole kaloreid kirjutatud ju. Näiteks ostad Statoilist hot-doog, siis seal pole kirjas palju kaloreid saab, või ostad rimi grill-letist lasanjet pool kilo.
juuli 24, 2008 at 2:49 p.l. #161344Pätuloom
MemberNiitäpselt kaloreid niikuinii lugeda ei saa, mingi viga uleb arvestusse niikunii, kuna iga toidu peale pole kaloreid kirjutatud ju. Näiteks ostad Statoilist hot-doog, siis seal pole kirjas palju kaloreid saab, või ostad rimi grill-letist lasanjet pool kilo.toitude andmebaas on tegelikult üsna suur (FitDay) ja hinnanguliselt saan kaalu ka teada. kui arvestan kogemata natuke väiksema kaalu, pole ka hullu, sest USAs (andmebaas sealt) valatakse kõik toidud õliga üle.
juuli 24, 2008 at 3:16 p.l. #161348jrx
MemberFitDay andmebaas peaks üsna asjalik olema. 800ne alakaloraaž on üsna karm. Selle juures hakkan mina tundma uimasust, igasuguse sooritusvõime langust jne. Samuti on see liiga suur alakaloraaž, et mõistlikult alla võtta ö keha hakkab kinni hoidma kõigest, sest nälg on liiga suur.
Samas kui ütled, et tunned end normaalselt, siis tõenäoliselt loed midagi kuskilt valesti.
juuli 24, 2008 at 4:05 p.l. #161349daemonium
Member45%süsivesikuid, 26%rasva, 16% valkuKas on mingi eriline põhjus nii suurel süsivesikute tarbimisel?
btw,
kuhu kadus 13%,
juuli 24, 2008 at 5:28 p.l. #161353Pätuloom
MemberKas on mingi eriline põhjus nii suurel süsivesikute tarbimisel?btw,
kuhu kadus 13%,

Jaa, super hea põhjus.
Tegelt isegi kaks. Esiteks, ma olen meeletu magusasõber. Eks ma ikka üritan kärpida kust kärpida annab, aga juuksekarva lõhki ei aja. Jäätist, sokolaadi jne ei julge koju ostagi. Ja sefiiri, ooooo sefiiri. Eks ma siis kompenseerin maasikate ja arbuusiga. Ja jõuamegi teise põhjuseni – murelihooaeg.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tegelt see ka, et ma vist vahepeal läksin valkudega liiale – tekkisid mingid veidrad terviseprobleemid, k.a. osteoporoosi oht, mis tekib kaltsiumipuudusest ja valgud viivad kaltsiumi kehast välja (kuigi ma pole kuulnud otsestest seosest osteoporoosi ja rohke valkude söömise vahel). Ma olen isegi üritanud sihipäraselt kaltsiumirikkaid asju süüa, aga saan kätte umbes 60% soovitavast kogusest. Aga räägi, mis oleks soovitav valgukogus naisele, kes käib aeroobikas aga siiski pooldab korraliku lihastoonuse olemasolu?
Ma kusjuures ei tea kuhu kadusid 3 % (ümardati alla?), aga 10% on alkohol!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Oi, kuidas tekkis praegu joodiku tunne. Aga tegelt pole asi üldse nii hull – lihtsalt suvine aeg ja sotsiaalseid õhtuid on rohkem kui koduseid. Ja siis limpsin paar rumm-koolat või džinn-toonikut mõne tunni jooksul ja panen eeskujulikult kõik kirja.juuli 24, 2008 at 7:42 p.l. #161362daemonium
MemberJaa, super hea põhjus.
juuli 24, 2008 at 8:29 p.l. #161370Pätuloom
MemberMagusaisu on rasvade vähesuse tagajärg.Tõsta rasva- ja süsivesikuprotsendid ümber,siin veendud ise,
juuli 24, 2008 at 8:39 p.l. #161371Pätuloom
MemberFitDay andmebaas peaks üsna asjalik olema. 800ne alakaloraaž on üsna karm. Selle juures hakkan mina tundma uimasust, igasuguse sooritusvõime langust jne. Samuti on see liiga suur alakaloraaž, et mõistlikult alla võtta ö keha hakkab kinni hoidma kõigest, sest nälg on liiga suur.Samas kui ütled, et tunned end normaalselt, siis tõenäoliselt loed midagi kuskilt valesti.
mhh, sel juhul muudan ma kordajat. Ehk siis – minu default aktiivsus on “istuv”, mitte “istuv, natukese liikumisega”. Sel juhul on kogu selle katse jooksul minu energiadefitsiit olnud 640 kcal päevas. Sinu öeldud asjade taustal tundub täpsem.
juuli 24, 2008 at 8:55 p.l. #161373jrx
MemberNo kui sa trennis käid, siis peaks ikka olema natukese liikumisega…
Kaalulangetuseks ideaalne defitsiit on -200-300 kcal päevas. -500 peal hakkab enamus inimesi ennast juba natuke imelikult tundma…
juuli 24, 2008 at 10:15 p.l. #161378Pätuloom
MemberNo kui sa trennis käid, siis peaks ikka olema natukese liikumisega…Kaalulangetuseks ideaalne defitsiit on -200-300 kcal päevas. -500 peal hakkab enamus inimesi ennast juba natuke imelikult tundma…
Seda minagi enne mõtlesin, et käin trennis ja puha, aga programm kasutab seda kordajat selle aja jaoks, mis mul on defineerimata. Trenniskäimised panen alati eeskujulikult kirja, kui kaua kestis ja kui intensiivne trenn oli, samuti kõiksugu muud asjad, nt nõude pesemine 20 minutit või trenni ja koju jalutamine 30 min. Järgi jääbki ainult see aeg kus ma arvuti taga istun või tundide viisi mingit sarja vaatan ja siis ei ole seal just eriti palju liikumist.
200-300 kcal päevas – see on vist kaalulangus 1-2 kilo kuus?
juuli 24, 2008 at 10:37 p.l. #161379Toivo295
MemberSeda minagi enne mõtlesin, et käin trennis ja puha, aga programm kasutab seda kordajat selle aja jaoks, mis mul on defineerimata. Trenniskäimised panen alati eeskujulikult kirja, kui kaua kestis ja kui intensiivne trenn oli, samuti kõiksugu muud asjad, nt nõude pesemine 20 minutit või trenni ja koju jalutamine 30 min. Järgi jääbki ainult see aeg kus ma arvuti taga istun või tundide viisi mingit sarja vaatan ja siis ei ole seal just eriti palju liikumist.200-300 kcal päevas – see on vist kaalulangus 1-2 kilo kuus?
300 kcal negatiivne päevakaloraaz teeb 300gr kaalukaotust nädalas, seega kuu aja peale tuleb üle ühe kilo.
juuli 25, 2008 at 7:31 e.l. #161390vaher
MemberParim kaalulangetuse kiirus on 0.5-1 kilo nädalas, kui rohkem kaotada, siis on arvatavasti kadunud ka vesi ja lihased.
juuli 25, 2008 at 8:53 e.l. #161393väike kuradike
MemberMind pani imestama see sinu päevane kulutatud kalorite kogus. 2800 kcal päevas tundub ikka väga palju. Kuidas sa seda arvutasid?
Ise olen ka 24 aastane naine, kuid oma maksimaalseks kulutatud kaloriteks võiksin trennipäeval arvestada umbes 2200 kcal. Seega toiduga üritan saada 1600-1700 kcal. See jätab väikese veaprotsendi ka arvestuseks
juuli 25, 2008 at 10:04 e.l. #161399Pätuloom
MemberMind pani imestama see sinu päevane kulutatud kalorite kogus. 2800 kcal päevas tundub ikka väga palju. Kuidas sa seda arvutasid?Ise olen ka 24 aastane naine, kuid oma maksimaalseks kulutatud kaloriteks võiksin trennipäeval arvestada umbes 2200 kcal. Seega toiduga üritan saada 1600-1700 kcal. See jätab väikese veaprotsendi ka arvestuseks
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.