Janar Rückenberg – Team FAST “2016 suvi…”
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Fast Team – Valmistu koos minuga » Janar Rückenberg – Team FAST “2016 suvi…”
- This topic has 599 replies, 113 voices, and was last updated 9 years, 8 months tagasi by
Kapten.
-
AutorPostitused
-
juuli 23, 2015 at 1:49 p.l. #382400
Ott Kiivikas
MemberMinu kogemus õla eraldi päeval treenimisega lõppesid alati vigastustega, seda tõenäoliselt ülekoormusest, et rinnapäeval sai korraliku laksu ja siis panid esiosale eraldi päeval veel korraliku laksu ja lõpuks enam ei taastunud ära ja sealt tekkisid ka esiosa vigastused. Seega viimased aastad olen alati teinud õla ja rinna koos, sh õla esiosale suht minimaalse koormusega, peamiselt siis kesk ja tagaosa, sest rinnatrenn käib kõik läbi esiosa nagunii.
juuli 23, 2015 at 2:13 p.l. #382401Sarge
MemberMinu kogemus õla eraldi päeval treenimisega lõppesid alati vigastustega, seda tõenäoliselt ülekoormusest, et rinnapäeval sai korraliku laksu ja siis panid esiosale eraldi päeval veel korraliku laksu ja lõpuks enam ei taastunud ära ja sealt tekkisid ka esiosa vigastused. Seega viimased aastad olen alati teinud õla ja rinna koos, sh õla esiosale suht minimaalse koormusega, peamiselt siis kesk ja tagaosa, sest rinnatrenn käib kõik läbi esiosa nagunii.
Ma ei mäletagi kunas viimati sai üldse õlale mingeid surumisi tehtud.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ise teen ainult õla kesk-ja tagaosa.Nagu enamus harjutajatel on õla tagaosa puudulik, siis paljudel on ka lamades surumisest õla esiosa hüpertrofeerunud.
juuli 23, 2015 at 2:14 p.l. #382402Janar Rückenberg
MemberEks see sõltub suuresti ka sellest kuhu see õlg nädalaplaanis panna. Kui läheneda sarnasest kontseptsioonist lähtuvalt nagu jõutõstjad oma nädalaplaani klassikaliselt korraldavad (kaks surumise päeva nädalas), siis ei tohiks õla ülekoormusega probleeme tulla. Näiteks:
Esmaspäev – horisontaalne surumine + teised rinnaharjutused
Teisipäev – alakeha
Kolmapäev – puhkus
Neljapäev – vertikaalne surumine + ülejäänud õlaharjutused
Reede – alakeha
Laupäev – …
Pühapäev – …
Sellise jaotuse korral tuleb rinna ja õlapäevade vahele 72 tundi, mis on mõistliku mahu korral paras aeg taastumiseks. Ise olen üritanud enamasti nõnda oma asju plaanida. Aga muidugi, eks see on individuaalne. Ja muidugi olen ise ka pidanud silmas seda, et ega ausalt öeldes õla esiosa õla omaette päeval koorman võrdlemisi kontrollitud mahus, sest rinnapäeva harjutustest tuleneb tõepoolest õla esiosale juba väga suur koormus.
juuli 23, 2015 at 5:55 p.l. #382404Rando1
MemberMa olen vaadanud huvitavaid videosid kus Doug Brignole räägib kuidas on kõige effektiivsem ja ohutum lihaseid treenida. On huvitav teada kuidas biomehhaaniliselt on lihased mõeldud töötama. Siin siis video õlatreeningu kohta.
juuli 25, 2015 at 6:35 p.l. #382478Janar Rückenberg
Memberjuuli 25, 2015 at 7:29 p.l. #382479Sarge
MemberKaua ma veel lehte refreshima pean, et kirjutist näha?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 27, 2015 at 7:36 e.l. #382508breakdown
MemberKaua ma veel lehte refreshima pean, et kirjutist näha?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tundub, et Taavi jääbki lehte refreshima, kui ta just magama pole jäänud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 27, 2015 at 7:38 e.l. #382509Sarge
MemberTundub, et Taavi jääbki lehte refreshima, kui ta just magama pole jäänud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Uni kipub silma juba jah.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 24, 2015 at 10:38 e.l. #382918Sarge
Member
september 15, 2015 at 5:33 p.l. #375004Janar Rückenberg
Memberhttps://www.youtube.com/watch?v=OSPWBWii59E
Et on see võimalik, et nii ongi??? Mida asjal silma peal hoidvad inimesed ütlevad???
september 15, 2015 at 6:04 p.l. #375005DarkCloud
MemberHetkeseisuga ta tõesti ei võistle, samuti ei ole teda ametlikul plakatil.
Kindlat põhjust veel ei ole avalikuse ette toodud, samas variante on pakutud mitmeid:
Teine, realistlikum põhjus, mida olen kuulnud, on seotud tema eelmise toidulisandite firmaga (MuscleMeds) ehk variant, et nende lepingus seisis klausel, mis väitis, et Kai ei tohi sel aastal Olympial võistlelda kui ta lepingu ära lõpetab.
september 16, 2015 at 1:13 p.l. #374917Kask
MemberSeda viimast olen ka kuulnud, kuna Kai lõpetas lepingu MuscleMedsiga ja ajab nüüd oma toidulisandifirmat – Dynamik Muscle (http://www.dynamikmuscle.com). Samas on jube kahju seda kuulda, sest ta vorm oli paar nädalat tagasi ikka väga võimas ja väga sümpaatne inimene.
Sealjuures olen ka lugenud seda, et ta ise ütles ei, kuna ta ei saanud oma Dynamikuga Olympia Expole putkat… Krt teab siis.
Nagu ta videos ütles, et on palju millest ta rääkida ei saa – palju spekulatsioone tänu sellele.
september 28, 2015 at 6:27 e.l. #382692Janar Rückenberg
MemberSpordirahvale tervitused!!! Pöördun fitness.ee lugejaskonna poole sellise küsimusega, et millised oleks teemad/artiklid/valdkonnad, millest oleks teadmishimuline kulturismi ja fitnessi huviline lugeja huvitatud. Nimelt olen 10 aastaga ennast korralikult tühjaks kirjutanud, teemasid on kaetud seinast seina ja ei oska ise enam suurt midagi välja pakkuda. Nüüd, kus tehtud artiklite arv on küündinud üle 500 olen tihtipeale isegi olukorras, et kui midagi leiangi, et võiks tõlkida, siis peagi avastan, et kunagi asi juba tõlgitud või teema põhjalikult kaetud. Meelsamini kirjutaksingi pigem ise, kuivõrd tõlgiksin, aga kui on tõesti väärt lugu ei ole ka tõlkimisega probleemi. Ei ütle, et kui nüüd mingi pikk loetelu tekib kukun otsast vehkima
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>, lihtsalt ehk saan mõtteid juurde ja kui saab mingite soovide osas ühise nimetaja tekitada, siis miks mitte soovitud teemat artikli/artiklite näol kajastada…Samas, enne ettepanekute tegemist meenutan, et väga paljudest asjadest on väga põhjalikult ka juba kirjutatud.
september 28, 2015 at 6:38 e.l. #350434Sarge
MemberHei!
Kuna mul on oskus üle mõelda asjadest ja olen mitu päeva järjest mõelnud mahtudele. Mitte ainult mahtudele, vaid ka milline võiks olla Sinu arvates maht aasta lõikes (üldettevalmistusperioodil, spetsiaalettevalmistusperioodil jne). Näiteks, kui teha aastas üks võistlus, kui pikaks teeksid erinevad etapid ja millise mahuga, millisele lihasgrupile, mis kordused? Kuidas teeksid mesotsüklid ja millised võiksid olla seal mikrotsüklid?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Et asi veel keerulisemaks teha, siis kuidas mingi perioodil ka toitumine oleks. Näiteks kui ühes ettevalmistusperioodis on pikemad seeriad, kas siis tõuseb süsivesikute osakaal jms?
Ma ei tea, kui paljusid see veel huvitaks ja muidugi seda Sinu vaatenurgast, sest usun, et mingi osa kindlasti erineb sellest, mis me koolis õppisime.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 28, 2015 at 7:16 e.l. #350423Kuido Jõgisalu
MemberHei!
Kuna mul on oskus üle mõelda asjadest ja olen mitu päeva järjest mõelnud mahtudele. Mitte ainult mahtudele, vaid ka milline võiks olla Sinu arvates maht aasta lõikes (üldettevalmistusperioodil, spetsiaalettevalmistusperioodil jne). Näiteks, kui teha aastas üks võistlus, kui pikaks teeksid erinevad etapid ja millise mahuga, millisele lihasgrupile, mis kordused? Kuidas teeksid mesotsüklid ja millised võiksid olla seal mikrotsüklid?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Et asi veel keerulisemaks teha, siis kuidas mingi perioodil ka toitumine oleks. Näiteks kui ühes ettevalmistusperioodis on pikemad seeriad, kas siis tõuseb süsivesikute osakaal jms?
Ma ei tea, kui paljusid see veel huvitaks ja muidugi seda Sinu vaatenurgast, sest usun, et mingi osa kindlasti erineb sellest, mis me koolis õppisime.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sama siin, Taavi poolt väljatoodud mahu teema oleks väga hea!
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.