Jamaica jooksjate imetulemuste saladus
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Uudiste ja artiklite järelkaja » Jamaica jooksjate imetulemuste saladus
- This topic has 116 replies, 23 voices, and was last updated 14 years, 5 months tagasi by
matroxx.
-
AutorPostitused
-
juuli 28, 2011 at 11:00 e.l. #308871
Undionu
MemberAasias on orjaäri olnud kindlasti palju pikaajalisem ja orjaäri valgetega on kindlasti olnud ka pikaajalisem, aga ei ole vist tekkinud selliseid isoleeritult vaadeldavaid rühmi.Aga. Miks neegreid üldse sinna veeti ? Minu mäletamist mööda sellepärast, et kohalikest indiaanlastest ei saanud tööloomi. Ülirasked tingimused mõjusid miskipärast hoopis hävitavalt. Nii et tagasi ruudule nr 1.
Ja sinu teooria järgi peaks Aafrika neegrid üsna põdurad siis olema.
Sa ise ju toetad minu teooriat – mujal pole tekkinud selliseid isoleeritud ja pikaajaliselt “aretuses” olnud rühmi. Indiaanlased ei sobinud orjadeks, sest nad polnud harjunud raske füüsilise tööga, aga väga suurt rolli mängis ka nende iseloom, pigem surid, kui allusid sunnile.
Muide, ega kõik aafrika hõimud ka ei sobinud orjadeks, veeti ainult osasid rahvaid.
juuli 28, 2011 at 11:03 e.l. #308873AlanBStard
ModeratorJa ikka peaks selle teooria järgi Aafrika neegrid põdurad olema.
juuli 28, 2011 at 11:52 e.l. #308875matroxx
MemberJorsik on sul midagi öelda või üritad lihtsalt plõksida?
juuli 28, 2011 at 12:52 p.l. #308882Undionu
MemberJa ikka peaks selle teooria järgi Aafrika neegrid põdurad olema.Kui sulle minu teooria ei meeldi ja tahad seda ümber lükata, siis proovi leida konstruktiivseid argumente, mitte aga sellist lapsikut demagoogiat. Miks peaks aafrikas neegrid põdurad olema, sest mingi suhteliselt väike osa neist üle mere veeti? Orjakaubandus toimus eri piirkondades ja eri aegadel ja polnud tervet kontineti hõlmav.
Oluline on aga selle kaubanduse teine ots, kuhu jõudsid ainult tugevamad, kus nad väga rasketes tingimustes edasi pidid elama.
Varemalt oli igal pool keeruline hakkama saada, aga sellist lisasõela (laevaga üle ookeani) ükski teine inimgrupp läbi ei elanud.
PS! Soovitan lugeda raamatut “Mustad lastid”, enne kui midagi arvama hakkate (inimesed pandi külili, et põrandale rohkem mahuks, tormiga olid luugid kinni ja õhku minimaalselt, rooja koristati kuidas juhtus, süüa said paremal juhul korra päevas mingit solki, arstiabi polnud… ja seda mitmekuusel merereisil) Orjad olid nii odavad, et kui ca. 30 % kohale jõudis, oli reis ennast ära tasunud ja seega polnud ükski kapten motiveeritud neile paremate tingimuste loomisest.
juuli 28, 2011 at 5:40 p.l. #308901AlanBStard
ModeratorKui sulle minu teooria ei meeldi ja tahad seda ümber lükata, siis proovi leida konstruktiivseid argumente, mitte aga sellist lapsikut demagoogiat. Miks peaks aafrikas neegrid põdurad olema, sest mingi suhteliselt väike osa neist üle mere veeti? Orjakaubandus toimus eri piirkondades ja eri aegadel ja polnud tervet kontineti hõlmav.Oluline on aga selle kaubanduse teine ots, kuhu jõudsid ainult tugevamad, kus nad väga rasketes tingimustes edasi pidid elama.
Varemalt oli igal pool keeruline hakkama saada, aga sellist lisasõela (laevaga üle ookeani) ükski teine inimgrupp läbi ei elanud.
PS! Soovitan lugeda raamatut “Mustad lastid”, enne kui midagi arvama hakkate (inimesed pandi külili, et põrandale rohkem mahuks, tormiga olid luugid kinni ja õhku minimaalselt, rooja koristati kuidas juhtus, süüa said paremal juhul korra päevas mingit solki, arstiabi polnud… ja seda mitmekuusel merereisil) Orjad olid nii odavad, et kui ca. 30 % kohale jõudis, oli reis ennast ära tasunud ja seega polnud ükski kapten motiveeritud neile paremate tingimuste loomisest.
No kui iga argument tundub lapsik ja demagoogia siis on küll raske lugu
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sinu teooria järgi peaks USA neegrid olema väga tugevad aga Aafrika omad mitte. Ometi on ka nemad füüsiliselt ja biokeemiliselt robustsed ja vastupidavad.
Ma pole geneetik ega bioloog aga mul on ka siiski kahtlusi, et see lühiajaline protsess üldse mingit arvestatavat mõju avaldab. Hilisema aja eugeenikaprogramme ei peeta tulemusrikkaks.
Ma usun et selliseid raamatuid on kõik lugenud. Orjalaevadega on samades tingimustes veetud ka valgeid ja kindlasti ka asiaate, aga neist ei ole moodustunud selliseid eraldi vaadeldavaid kolooniaid.
No ehk.. mis tingimustes Austraaliasse vange veeti?
juuli 29, 2011 at 7:34 p.l. #309023Archangel
MemberVäide dBodybuilding.com Foorumist. Comments?
Väitsin, et inimese geneetiline areng ei saa oluliselt toimuda üleöö (ühe generatsiooni raames). Vist ikka saab ning tundub, et ma ei tea geneetikast mitte halli essugi. Ei tasu üldse vist ilma teaduskraadita midagi väita.
“>“You’re grossly misinformed, you have a very primitive grasp of genetics. I suggest you read up on epigenetics, as reversible modifications in chromatin structure and histone proteins are capable of silencing genes, which otherwise may have been expressed. Consequently a phenotype may differ greatly from one generation to the next. Whilst not related explicitly to genetics, even maternal nutrition is capable of modifying one’s phenotype. Dominant gene over rides recessive gene is an overly simplistic view, different genes may be active at different times, depending on different stimuli, in response to different drugs (the list goes on). For instance pro body builders are partly so succesful because of how they respond to anabolics.”
Kuid see polegi oluline. Täiesti usun, et teatud geneetilised muutused leiavad aset väga lühikese perioodi jooksul. Kuid kas sportlike tulemuste parandamine saab sõltuda paari generatsiooni jooksul toimuvast? Ehk Unionu väide jällegist. Kas need neegrid keda seal transporditi tõesti andsid niivõrd võimsad geenid oma lastele, et nende sportlik potensiaal tunduvalt paranes.
juuli 29, 2011 at 7:37 p.l. #309024AlanBStard
ModeratorVäide dBodybuilding.com Foorumist. Comments?Väitsin, et inimese geneetiline areng ei saa oluliselt toimuda üleöö (ühe generatsiooni raames). Vist ikka saab ning tundub, et ma ei tea geneetikast mitte halli essugi. Ei tasu üldse vist ilma teaduskraadita midagi väita.
“>“You’re grossly misinformed, you have a very primitive grasp of genetics. I suggest you read up on epigenetics, as reversible modifications in chromatin structure and histone proteins are capable of silencing genes, which otherwise may have been expressed. Consequently a phenotype may differ greatly from one generation to the next. Whilst not related explicitly to genetics, even maternal nutrition is capable of modifying one’s phenotype. Dominant gene over rides recessive gene is an overly simplistic view, different genes may be active at different times, depending on different stimuli, in response to different drugs (the list goes on). For instance pro body builders are partly so succesful because of how they respond to anabolics.”
Kuid see polegi oluline. Täiesti usun, et teatud geneetilised muutused leiavad aset väga lühikese perioodi jooksul. Kuid kas sportlike tulemuste parandamine saab sõltuda paari generatsiooni jooksul toimuvast? Ehk Unionu väide jällegist. Kas need neegrid keda seal transporditi tõesti andsid niivõrd võimsad geenid oma lastele, et nende sportlik potensiaal tunduvalt paranes.
See pole geneetiline areng.
Ja Aafrika neegrid ei ole nõrgemad.
juuli 29, 2011 at 7:59 p.l. #309025renku
Member“Loodusele lähemal”, ehk siis sinu mõistes vähem arenenud? Evolutsiooniliselt areneb ju organism vastavalt keskkonna tingimustele.Kas kohastumine võib toimuda ka paari põlvkonna või isegi 1 eluea jooksul?
“Heade omaduste (kiirus, jõud, vastupidavus) saavutamiseks tuleb organism viia olukorda, kus organismil tekib vajadus kohastumiseks uute tingimustega”
Ma ei usu, et Usain Bolt jooksis lapsena rohkem ringi kui mõni teine mustanahaline poiss USA’s näiteks.
Palju õnne Eesti meistritiitli puhul!!!
juuli 29, 2011 at 9:04 p.l. #309034Mart Muru
MemberPalju õnne Eesti meistritiitli puhul!!!Hah. Ma tänan!
Tulemust ei saa ja pole ka mõtet võrrelda Bolti omadega, aga vähemalt sain selle lõpuks kätte mida soovisin!
“>juuli 29, 2011 at 9:46 p.l. #309039renku
MemberHah. Ma tänan!
Tulemust ei saa ja pole ka mõtet võrrelda Bolti omadega, aga vähemalt sain selle lõpuks kätte mida soovisin!
“>Väga tubli, tänu uudiste olemasolule sain ka teada, kes sa oled
. Googlest ei ole viitsinud varem toksida, aga meistirvõistluste tulemusi ikka vaatan
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 30, 2011 at 5:11 e.l. #309049seenjor
MemberÕnnitlused, Mart sulle esimese Eesti meistritiitli puhul.
“>juuli 30, 2011 at 10:12 e.l. #309060Mart Muru
MemberÕnnitlused, Mart sulle esimese Eesti meistritiitli puhul.
Tänud!
Tore näha, et suure kritiseerimise asemel hoopis õnnitletakse.
“>juuli 30, 2011 at 11:32 e.l. #309067matroxx
MemberEks suuremajagu ainult treenivad inimesed oskavad teiste saavutis hinnata.ülejäänud lahmivad niisama oma jura.
juuli 30, 2011 at 7:33 p.l. #309121juuli 30, 2011 at 9:40 p.l. #309125matroxx
Memberei saa nõustuda sellega mis seal kirjutati.tegemist paraja saastaga,aga eks igaüks kaitseb ju oma.vaatame mis juttu siis räägitakse kui mõne aastapärast on palju valgeid kes 100m alla 10 sekundi jooksevad.
asi ei ole mingis geneetikas ega muus vaid pigem suhtumises.üsna kurb oli kuulda,et ühele 10.4 jooksnud valgele öeldi,et ah pole mõttet trenni tulla sest sprint pole tema ala.tüüp polnud vist sisuliselt päevagi trenni teinud.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.