Jalapäeva harjutuste tehnika kontroll
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Jalapäeva harjutuste tehnika kontroll
- This topic has 65 replies, 22 voices, and was last updated 15 years, 3 months tagasi by
jrx.
-
AutorPostitused
-
oktoober 20, 2010 at 5:31 e.l. #279737
Undionu
MemberKükis kukud liiga hooga alla, põlved liiguvad ette ja selg tundub kange, kergelt küürus isegi (peaks olema kasvõi väike nõgus kaar). Vööst ei saa ma ka aru, ise kükin umbes samade raskustega ja pole küll tundnud, et peaks selga toetama.
oktoober 20, 2010 at 6:33 e.l. #279738RihoK2go
MemberHarjavarrega pea kohal kükk sellele lisaks ka.ROFL, harjavarrega.
oktoober 20, 2010 at 6:42 e.l. #279739RihoK2go
MemberKükis lähed liiga suure hooga alla ja nagu põrkad üles. Sellega lõhud põlvi. Küki aeglasema liigutusega ja kas nii sügavale on mõtekas kükkida ?Me võiks sellel lehel lõpmatuseni vaielda, kas poolkükk või täiskükk. Lõpuks ei jääks kumbki osapool peale.
Kuid antud juhul teeb noormees Matjuša kükki õigesti.
Miks?
Sest mina tean eelnevatest postitustest, et temal on kavas klassikaline tõstmine ja seetõttu on antud kükkimine ainuõige.
Klassikalise tõstmise kükk peab lähtuma motost: Burn it with fire!
Neil, kellel klassikalist tõstmist kavas ei ole ja niisama tahavad ennast peeglist vahtida, võivad oma poolkükke ka teha.
Kui tõstja tahab arendada kiirust (!), siis peab treeningute iseloom toetama kiiruse arengut. Aeglased kükid teevad aeglaseks.
Ainult minu kaks senti!
oktoober 20, 2010 at 7:10 e.l. #279743jrx
MemberROFL, harjavarrega.Enne kui naerda, tasuks mõelda, mis võis selle põhjus olla, miks ma sellist asja küsisin.
oktoober 20, 2010 at 7:18 e.l. #279744matjusm
MemberMe võiks sellel lehel lõpmatuseni vaielda, kas poolkükk või täiskükk. Lõpuks ei jääks kumbki osapool peale.Kuid antud juhul teeb noormees Matjuša kükki õigesti.
Miks?
Sest mina tean eelnevatest postitustest, et temal on kavas klassikaline tõstmine ja seetõttu on antud kükkimine ainuõige.
Klassikalise tõstmise kükk peab lähtuma motost: Burn it with fire!
Neil, kellel klassikalist tõstmist kavas ei ole ja niisama tahavad ennast peeglist vahtida, võivad oma poolkükke ka teha.
Kui tõstja tahab arendada kiirust (!), siis peab treeningute iseloom toetama kiiruse arengut. Aeglased kükid teevad aeglaseks.
Ainult minu kaks senti!
Jah klassikalist tõstmist tahan tõepoolest arendada. Kuid ma arvan et kommentaarid küki kiiruse kohta on siin pigem selle kohta et ma lähen liiga kiiresti alla, mitte et ma jõuliselt üles tulen.
Ning ka peeglist vahtijad võivad kükkida nagu klassikalised tõstjad. Ma arvan et iga üks kes on vaadanud klassikalise tõstmise võistlusi tunnistab et neil meestel on ikka väga võimsad reied nii et ma ei näe siin mingit vastuolu erinevate kükistiilide vahel. Pigem tundub asi olema egoga kükkimises sest kui sa ei lasku täiesti maani kükis siis sa võid palju rohkem kettaid kangile laduda.
Kükis kukud liiga hooga alla, põlved liiguvad ette ja selg tundub kange, kergelt küürus isegi (peaks olema kasvõi väike nõgus kaar). Vööst ei saa ma ka aru, ise kükin umbes samade raskustega ja pole küll tundnud, et peaks selga toetama.Üritan seda laskumist aeglustada. Aga põlvede ette liikumine- mis sul selle vastu on? See ei ole füsioloogiliselt võimalik kükkida niimodi et põlved ei liiguks ette (v.a siis kui sa teed mingit veerandkükki). Seljaküüru olen üritanud vältida kuid ju siis ei tulnud see kõige paremini välja.
oktoober 20, 2010 at 7:35 e.l. #279749Undionu
MemberLiiga palju liiguvad ette, ilmselt on see osaliselt tingitud selja ja puusade vähesest painduvusest.
võrdle kasvõi selle mehe kükiasendit enda omaga.
oktoober 20, 2010 at 7:52 e.l. #279756samuil
MemberLiiga palju liiguvad ette, ilmselt on see osaliselt tingitud selja ja puusade vähesest painduvusest.võrdle kasvõi selle mehe kükiasendit enda omaga.
+ 1
oktoober 20, 2010 at 10:01 e.l. #279787stamma
MemberNing ka peeglist vahtijad võivad kükkida nagu klassikalised tõstjad. Ma arvan et iga üks kes on vaadanud klassikalise tõstmise võistlusi tunnistab et neil meestel on ikka väga võimsad reied nii et ma ei näe siin mingit vastuolu erinevate kükistiilide vahel. Pigem tundub asi olema egoga kükkimises sest kui sa ei lasku täiesti maani kükis siis sa võid palju rohkem kettaid kangile laduda.Mulle tundub ka nii. Sama väga paljude harjutustega nii kangiga, plokil, kui ka hantlitega. Ego pärast peab palju peale laadima ja siis tehakse kuidagi vääneldes need harjutused ära. Kas sellest on kasu, ei tea?
oktoober 20, 2010 at 10:22 e.l. #279789PT London
Member#1 venita ennast lahti#2 tugevda alaselga
#3 tee õige tehnika selgeks
#4 kuni #1-3 pole ok, kyki nii sygavale et anterior pelvic tilt ei tuleks, sul selg pool kyyrus ju enamus ajast, lausa kutsud vigastust kylla!
Ei saa aru miks good morningut teed, on ju näiteks romanian deadlift!
Kyki tehnikat saad parandada alustades goblet squat harjutamisega
ja veelkord… põlved ei liigu ka nii ette(mitte et nad sul hullult ees oleks nagu osad väidavad), kui alaselg ja ylaselg on ok! kui järgmine kord kükkima hakkad, siis aja alaselg nõgusaks ja tunneta pinget ning alla laskuses hakka kyynarnukke ette liigutama, yrita nii et all olles on kyynarnukk õla all, see surub rinna rohkem ette mis omakorda aitab alaselga õiges asendis hoida
k6ige rohkem aktiveerib nelipead knee extentions või nagu enamus ütleb leg extentions, ma ei viitsi rotterile seda otsima hakkata, aga kust lugesin oli k6ik lihased elektrooniliselt testitud ja see aktiveeris enim kiude…vot
Mul mõned tuttavad pole juba aastaid kükke teinud ja ainult knee extentioni ja jalapressiga sellised nelipead teinud et oioi! Ise muidugi teen kükke
“>oktoober 20, 2010 at 10:23 e.l. #279790PT London
MemberLiiga palju liiguvad ette, ilmselt on see osaliselt tingitud selja ja puusade vähesest painduvusest.võrdle kasvõi selle mehe kükiasendit enda omaga.
osaliselt mõtetu postitus
oktoober 20, 2010 at 10:57 e.l. #279792ROtter
Memberk6ige rohkem aktiveerib nelipead knee extentions või nagu enamus ütleb leg extentions, ma ei viitsi rotterile seda otsima hakkata, aga kust lugesin oli k6ik lihased elektrooniliselt testitud ja see aktiveeris enim kiude…votMul mõned tuttavad pole juba aastaid kükke teinud ja ainult knee extentioni ja jalapressiga sellised nelipead teinud et oioi! Ise muidugi teen kükke
“>Otsi välja, loeks huviga.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 20, 2010 at 11:26 e.l. #279798PT London
MemberOtsi välja, loeks huviga.
“>juba natuke otsisin peale postitust,kui edutlt,teisele ringile ei lähe…olgu ka öeldud, et seda peaks raskelt tegema,6-8x
oktoober 20, 2010 at 11:39 e.l. #279800ROtter
MemberKevin Wilk and a team from the American Sports Medicine Institute investigated the EMG activity of the quadriceps and hamstrings during the squat, leg press and knee extension. They also used experienced lifters and determined the 12-repetition maximum weight for each exercise. Like Signorile, they found that the squat produced the most quadriceps activity, peaking at 60 per cent of maximum activity levels. The leg press produced slightly less, peaking at 52 per cent, with the knee extension less still, peaking at 46 per cent.
oktoober 20, 2010 at 11:46 e.l. #279802matjusm
MemberKevin Wilk and a team from the American Sports Medicine Institute investigated the EMG activity of the quadriceps and hamstrings during the squat, leg press and knee extension. They also used experienced lifters and determined the 12-repetition maximum weight for each exercise. Like Signorile, they found that the squat produced the most quadriceps activity, peaking at 60 per cent of maximum activity levels. The leg press produced slightly less, peaking at 52 per cent, with the knee extension less still, peaking at 46 per cent.Kükk üle kõige!
Ma arvan et lisaks sellele mida Rotter välja tõi, võiks mainida ka seda et jõud mida sa arendad kükki tehes on tõenäoliselt palju funktsionaalsem kui jalgade sirutamine mingi masina peal ning kogu su keha töötab kaasa et harjutust sooritada. Minu meelest on see klassikaline “kaks lindu ühe hoobiga” situatsioon: masinatega sa saad ka lihaseid ehitada kuid kükk teeb seda paremini ja annab muud lisandväärtus ka.
Siin üks hea artikkel kükkide kohta: http://www.ironmanmagazine.com/site/squats/
oktoober 20, 2010 at 12:04 p.l. #279808PT London
MemberKevin Wilk and a team from the American Sports Medicine Institute investigated the EMG activity of the quadriceps and hamstrings during the squat, leg press and knee extension. They also used experienced lifters and determined the 12-repetition maximum weight for each exercise. Like Signorile, they found that the squat produced the most quadriceps activity, peaking at 60 per cent of maximum activity levels. The leg press produced slightly less, peaking at 52 per cent, with the knee extension less still, peaking at 46 per cent.teises uuringus oli 6-8 rm
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.