Jalad proportsioonist väljas, mida teha?
Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » Jalad proportsioonist väljas, mida teha?
- This topic has 13 replies, 7 voices, and was last updated 21 years, 8 months tagasi by
Inks.
-
AutorPostitused
-
mai 23, 2004 at 6:32 p.l. #2503
Sulevipoeg
MemberJalad on mul ülejäänud kehaga võrreldes proportsioonist väljas, eriti kintsud, kuhu suur kogus rasva on kogunenud.
Siiamaani olen pool aastat jõusaalis käinud ning hingega trenni teinud. Jõunäitajad on kasvanud, natuke ka ülakeha ümbermõõt.
Kuigi olen saalis vältinud jõuharjutusi jalgadele, kuna tean, et rasvunud kohti treenides suureneb nende ümbermõõt veelgi. Nii et see variant ei aita.
Ka rasvastest toitudest pole mõtet loobuda, kuna ülakehale on seda hädasti vaja (paljas liha ja kont muidu).
Hetkel kasutan toidulisanditest No 1-e ning mõtlesin vahepeal ka massilisajate kasutamise peale (õlgadele ja kätele oleks sutsu pekki vaja), kuid kartes, et selle tulemusena koguneb jalgadele veel rohkem rasva, saatsin selle mõtte pikalt.
Teise variandina nägin rasva põletamist aeroobse trenniga (nii 2x nädalas 60 min, madala pulsiga sörk). Kuid paraku vähendab see ka rasva tervelt kehalt (s.h kätelt, õlgadelt jne), mis viib pigem proportsioonist veel rohkem välja. Rasvast, mis mul ülakehal on, ei soovi küll mitte mingi hinna eest loobuda.
Ei oskagi nüüd midagi ette võtta, sooviks pisut nõu proportsiooni ajamise kohta.
mai 23, 2004 at 7:30 p.l. #38820TANK
Memberkuule sul on vale suhtumine!!
PEKKI POLE KUHUGI VAJA kasvatada..
Lihast tuleb kasvatada.
treeni raskelt ülakeha ja alakehale tee jooksu. üleöö ei juhtu midagi, kuid vaikselt saad endale keha nagu unistanud oled.
N. Minul on ka vähe pekki looduse poolt antud (rasva% on 7 – söö palju tahes) kunagi arvasin ka et ma vajan rohkem pekki et normaalsem välja näha – sittagi – lihast on vaja.
mai 23, 2004 at 8:01 p.l. #38821Anonüümne
GuestMis lolli juttu sa ajad Sulevipoeg. Toitu korralikult, treeni kõvasti ( SEALHULGAS KA JALGU), ja puhka korralikult. Peale trenni tee 30-40 min aeroobset.
Mul endal enam-vähem sama lugu: ülakeha suht kondine, ###### ja jalad suht pekised. Olen alati jalgu tugevalt treeninud (enda arust küll) ja treenin ka edaspidi. Olen toitumist tõsiselt võtnud, rasv väheneb, lihast tuleb juurde. Jalad on läinud paremaks st lihas tuleb rohkem väja. Ma ei väida et ma olen mingi tegija vms, aga treeni jalgu ja pane toitumine paika, siis tead et oled õigel teel.
mai 24, 2004 at 10:49 e.l. #38822Rainer B
MemberSeal su probleem ongi kohe, et jalgu ei tee. Kuidas sa arvad et su jalgadelt rasv väheneb kui neile trenni ei tee. Peaksid tegema täiesti vastupidiselt enda praegusele põhimõttele. Ehk proovima teha jalgu kaks korda nädalas üks päev raske trenn kykk, jalapress jne ja teine päev kergem etteasted jne(seda peaksid arutama treeneriga). Aga jalad enne proportsiooni ei lähe kui neid treenima ei hakka!!
mai 24, 2004 at 1:55 p.l. #38823Sulevipoeg
MemberToitumine on korras, praegust toitumisplaani on isegi treenerid kiitnud. Rasva on toidus mõõdukalt.
Kui rasva vaja põletada, peaks tõesti aeroobsega teglema, kuid anaeroobne trenn (kükid, jalapress) suurendab jalgade ümbermõõtu, kuna lihast tuleb juurde ja rasv oluliselt ei vähene (seda olen ka siit foorumist päris palju lugenud). Seda ma siiski ei soovi.
Suvel hakkan jooksuga vast ka siis tegelema. 5x nädalas jõusaal (trenn jaotatud kaheks) ja 2x nädalas jooksmine (60 min) oleks suht hea?
Jalalihaste trenniga alustaks siis äkki sügisel, kui jalgade ümbermõõt enam nii suur ei ole. Muidu muutuksid jalad ju päris väärakalt suureks alguses?
mai 24, 2004 at 2:41 p.l. #38824tobler
MemberSuvi tulekul , hakka jooksma… ära karda et su jalad “väärakalt” suureks lähevad- nad ei arene sul nii kiiresti kui arvad. Jooksed rasva maha üle-keha ning samas kasvatad lihast. Minuteada peaks rasva kadu olema kiirem kui lihase teke mõõduka jooksmise juures. Suurte jalgade pärast pole mõtet karta- joostes väheneb ka lihast, ning sellega peaksid asja balanssis hoidma
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 24, 2004 at 3:29 p.l. #38825Anonüümne
GuestMinu arust sa paned segast. Täiesti ebaloogiline ju. Kui sul on toitumine paigas ja mingeid muutusi ei toimu (ei vähene rasv alakehalt, ei tulelihast ülakehale, kumbagi ei toimu), siis mida me sellest järeldame? Järeldame seda et toitumine ei ole paigas ikkagi. Treenerid kiidavad? Ok. Oletame et on siis õige. Niisis jääb üle vaid see, et sa oled selline kuna sa ei treeni jalgu. Vot nii. Oled sa üldse proovinud?
mai 24, 2004 at 6:07 p.l. #38826Sulevipoeg
MemberMa ei ole kordagi öelnud, et ülakehal liha ei ole. Küll aga on seal väga vähe rasva.
Toitumine ei ole paigas? On küll, saan oma kehakaalu kohta kokku pea 3g valku iga päev. Toidu rasvasisaldus on mõõdukas. Maiustustest tarvitan ainult suurema valgusisaldusega shokolaade. Ja neidki üsna vähe.
Kas sa ei ole nõus sellega, mis enne seda kommentaari postitasin? Et võiks aeroobset teha 3 kuud alguses jne.
Mitte et iga kord peale trenni jooksmas käin, kuna see mõjub ülejäänud keha lihaskasvule juba negatiivselt. Nagu sa isegi siin foorumis varem öelnud oled.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 24, 2004 at 6:59 p.l. #38827Anonüümne
GuestOk. Mina hakkaks sinu asemel jalgu treenima. Ja teeks aeroobset ka peale trenni.
Muidugi enda asi.
juuni 2, 2004 at 3:56 p.l. #38828Inks
MemberSee on küll kuulmatu lollus, et sa jalgu ei tee. Olen ise küll algaja, aga tean siiski, et just tekkiv lihas tarvitab taastumiseks organismi rasvavarusid. St. mida rohkem lihaseid, seda vähem pekki.
Lülita oma kavasse eelkõige jalapress jms., näiteks kükid kangiga ja muud harjutused reielihastele. Lihtsalt kordade arv peab olema suurem, kui teed lihase kasvatamiseks näiteks 3×8, siis peki kulutamiseks tee 3×15. olen juba mitu kuud seda teinud ja aina ilusamaks lähevad jalad, sugugi mitte ei tule meeletult lihast juurde.
juuni 3, 2004 at 10:33 e.l. #38829Cronus
MemberSee rasvapõletaminse plaan oleks minu jaoks ebarealistlik – Toidus on ca 3 gr rasva iga kg kohta, lisaks rasvased toidud ja sokolaad. Trenni poole pealt jõusaal ja kaks korda nädalas 60min sörki. Ma usun, et kui kalorid kokku lüüa, siis on energiabilanss selgelt positiivne ja rasvade kadu sellest tekkida ei saa. Samuti on aeroobne trenn lühike, nii et ka trenniga ei võta rasva maha.
Ise võtsin maha 96kg-lt 86kg-le 4 korda nädalas 1h-1,5h aeroobset tehes, kusjuures jõusaali ei teinud. Valku sõin ca1g kg kohta ja toitu piirasin päris korralikult (rasva ja ?okolaadi ei söönud). Mõte oli, et kui lihast pole pole midagi ka kaotada.
Edasi soovisin saada 86kg-lt 80kgle ja et järelejäänud lihast mitte kaotada alustasin rasva põletamise trenni 3korda nädalas:
sõudmine 8min +
jõusaal 30min (kükk, surumine, jõutõmme ja kõhulihas 5×5) +
sõudmine 45 min
Lisaks 1x nädalas 4km jooks + 30min sõudmine.
Sõin 2g valku kg kohta ja toiduga piirasin sama moodi nagu enne.
Ühe kuu tulemus oli 0,5 kilo maha.
Siis piirasin rasvu veel – piima asemel roheline tee, liha asemel kana ja kala ning max 8% rasva, süsivesikuid ca 3g kg kohta, rasvata kodujuust, linaseemne õli jne jne. Tulemus on 2 nädalaga 2kg maha.
Minu loogika on sellest on, et jõusaali ja aeroobset koos tehes saavutada rasva langust oleks minu jaoks ilma range dieedita ebarelistlik.
Kui ma midagi valesti aru sain, siis seleta mulle ära, tahaks ka rahulikult rasvaseid toite ja ?okolaadi süüa ning vaadata kuidas kaal langeb
juuni 3, 2004 at 11:03 e.l. #38830Anonüümne
Guest3 gr rasva iga keha kg kohta? Mis mõttes? Sa sõid ennem nii palju rasva?
Lihtsalt niisama huvitab…
juuni 3, 2004 at 11:03 e.l. #38831Sulevipoeg
MemberInks – see, et rasvast piirkonda treenides (anaeroobselt) vähemalt esimesel kuul ümbermõõt oluliselt kasvab ei ole laest võetud.
Seda rääkis ka M.M siin foorumis kunagi. Tegemist ikkagi suht kogenud mehega ju.
juuni 4, 2004 at 12:06 e.l. #38832Inks
MemberMiks Sa nii kohutavalt kardad, et ümbermõõt natuke kasvab? See on ju loomulik, kui lihast treenid, siis ikka ta ju areneb. Lihtsalt arenev lihas vajab oma arenguks ka süsivesikuid ja organism hakkab neid võtma õige toitumise korral keha rasvadest.
Peale trenni venita korralikult, siis areneb lihas ühtlaselt, ning trennis on väga tähtis kordade arv, väiksema kordusega harjutused mõjuvad lihast kasvatavalt, suurema kordusega harjutused rasvapõletavalt.
Veelkord kinnitan, et ma pole mingi spetsialist, hoopis algaja, aga arvan siiski, et jalad tegemata jättes teed endale karuteene.
Ja muide, siin on ka enne mind juba targemad sama soovitanud.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.