jala lihas läheb krampi :(
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » jala lihas läheb krampi :(
- This topic has 18 replies, 12 voices, and was last updated 20 years, 11 months tagasi by
St.
-
AutorPostitused
-
veebruar 16, 2005 at 7:53 p.l. #3920
nohik
MemberTere.
Olen viimased 2 kuud aktiivselt spordiga tegelema hakanud. 3 tundi nädalas (3*1h) käin ujumas ja õhtutel jooksen paraja maa.
Nüüd on aga selline probleem, et ujuda on põhimõtteliselt võimatu, kuna viimased 2 nädalat juba on jalalihased natukene kanged. Ja kui ujuma minna, siis olen lihase 2x vasakul jalal ja 1x paremal jalal krampi saanud
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Oi seda valu ja piinlemist- hakka või karjuma. Pärast koduteel kah hüppa või ühe jala peal kuna igal sammul on tunne, et nüüd läheb uuesti.Nüüd jätsin 4 päeva vahele ja täna käisin uuesti ujumas. Mitmel korral tundus, et pääsesin uuest krambist viimasel hetkel, kuna mõne korra lõi juba nagu pisema krambikese sisse– kuigi ma põhimõtteliselt ainult lasin jalgadel vees hulpida… ei julgenud neile üldse jõudu rakendada.
Sooja tegin. Vesi on küll jahe, aga nii jahe ta ometi ei ole.
Äkki teate soovitada, mida peaks tegema. Pikema pausi? Koormust küll vähendada ei tahaks.
Ja millest need krambid küll tekkida võisid? Sellest et üsna järsult tuli jalgadele koormus? Igatahes esimesel 1,5 kuul seda jama ei olnud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 16, 2005 at 7:57 p.l. #47868Tim
MemberOTSINGUT oleks päris hea mõte kasutada
veebruar 16, 2005 at 7:59 p.l. #47869bohemianrhapsody
MemberNjah… kas soojendus on ikka korralik? Tee veel venitusi. Nt kui saad sõida ratast mingi 15 min. ja venitamine, ei tea kuidas siis oleks…
veebruar 16, 2005 at 8:19 p.l. #47875nohik
Membersoola ei tahaks eriti juua. vererõhk liiga kõrge selle jaoks
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 16, 2005 at 9:29 p.l. #47881migell
Memberkui sa nüüd järsku oled otsustanud nõnda tihedalt (nagu aru saan, jooksed igal õhtul) trenni tegema hakata ja oled kindel, et koormust alandada ei taha, siis oled üks igavesti raske juhtum, või mis..
Küsin, et kui palju jälgid oma toitumist? kui oled otsustanud nõnda mahuka treeningkoormuse kasuks ja nälgid/toitud mittetäisväärtuslikult, siis ära looda, et ainult krampis jalgadega pääsed! ületreening, stress, katabolism – oled tuttav?
Nooh, võimalik, et eksin – sööd ja puhkad piisavalt. Siis söö soola, hahaa. Ja ära kurna oma jalgu paar päeva, küll nad ära taastuvad (palju sa muidu jooksed? mitu km, mis ajaga, mis pulsiga).
veebruar 17, 2005 at 6:42 e.l. #47884trennihull
MemberLihaskrambid tekivad, kui näiteks on kaltsiumi puudus, sest kaltsium on väga oluline lihaskontraktsioonide juures. Paljud arvavad, et kaltsiumit on meil vaja ainult luude jaoks, aga tegelt ka lihastele ja närvisüsteemile;)
Eks sa jah ise pead oma toitumiskava üle vaatama.
Ise teen ka päris tihedalt trenni ja seepärast võtan toidulisandina Kaltsium-Magneesiumi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Igatahes loodan, et leiad lahenduse oma probleemile
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 17, 2005 at 7:47 e.l. #47892St
MemberFüüsilise pingutuse korral elektrolüütide kaotamisega suureneb rakuväline rõhk ja väheneb rakusisene rõhk, see viib selleni, et lihases oksüdeeritud glükoos laguneb energiaks ja veeks ja just see sama vesi hakkab rakku liikuma tekkitades krambi, mis tegevuse jätkades süveneb ja lõpeb surmaga. Eelkõige tekkib kramp Na ja K balansi häiritusest. Sellepärast mina soovitaksingi peale pingutust juua mineraalainete rikkast vett. Kindlasti tuleks teha hea soojendus.
veebruar 17, 2005 at 9:23 e.l. #47895Tsaar
Membernjaa
piimhape
veebruar 17, 2005 at 2:31 p.l. #47914E46
Memberendal ka magneesium enam-vähem leevendab
aga vahest tõmbab ikka suur varvas talla alla kõveraks ja sääremari on nagu telliskivi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 17, 2005 at 6:19 p.l. #47948nohik
MemberMulle meenus just, et mul on kapi otsas polüvitamiini purk. Lugesin mida ta sisaldab ja meedliva üllatusena olid seal kõik eelpool mainitud ained sees. Siiani olin neid tablette võtnud kuidas meelde tuleb/juhuslikult ja sageduseks umbes 1 tablet 1,5 nädala peale juhtus siis.
Nüüd hakkan iga hommik võtma. Täna tegin juba algust
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Homme õhtul jälle ujuma eks siis kommenteerin teile kas 2 tabletti suudab imet teha
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Muidu söögiga on sellised lood, et tavaliselt üritan päevas 1paki kohupiima vähemalt ära süüa. Teinekord satub isegi mõni kohuke hinge alla. Hommikul 6x võileib + tee. Keskpäeval supp/praad. Õhtupoole mõned puuviljad ja vähemalt üks banaan. Õhtusöögiga on kuidas kunagi. Pool liitrit piima tuleb kah ära päeva peale ja paar kiilu küüslauku.
On see siis kehv toitumine:???:
Igal hommikul võtan teelusikatäie kalamaksaõli kah.
veebruar 17, 2005 at 7:20 p.l. #47480freshman
MemberMul mõnikord säär krampis. Öösel äkki selline valu, et uni matsupealt läinud; siis ruttu püsti ja toas edasi-tagasi käima. Pärast tavaliselt tund aega uni ei tule.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 18, 2005 at 8:35 p.l. #47985nohik
Membertänase trenni võib edukaks lugeda. Pääsesin krambist. Võibolla oli asi nendes kahes polüvitamiini tabletis.
Nüüd pöörasin ka pikemalt tähelepanu soojendusele, äkki see päästis. Väga vajalik asi, mille ma varemalt peaaegu vahele jätnud olin
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Igatahes oli meeldiv. Aitähh vastajatele.
–
Äkki keegi siiski viitsiks eelmises postis kirjutatud söögikava kommenteerida. Millele peaks rohkem tähelepanu pöörama (kui peaks)?
Tänan.
veebruar 19, 2005 at 5:10 p.l. #48041Alexander Andrusenko
Moderator6htus88giga t6esti on nii nagu ta on
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. aga hommikus88giks 6 v6ileiba??? s88 midagi normaalset hommikus88giks, mitte v6ileibu.veebruar 19, 2005 at 8:37 p.l. #48085St
MemberMa loodan, et sellest on abi!!:
Hommiku söök peaks olema ~ 8 ajal, kogus peaks olema 25 % päevasest energiavajadusest. Lõuna oode 11 – 12, 10 % päevasest kogusest aeg peaks olema sõltuvalt kõhu tundest. Lõuna söök 15 – 16, 45 % päevasest kogusest. Õhtusöök 20 – 21, 25 % päevasest kogusest, kuid õhtu sööki peaks kindlasti 2 tundi enne magama minekut sööma!! Kuna sa tegeled ujumisega siis peaks sulle minema järgmine suhe. Valgud, rasvad ja süsivesikud peaksid sportlase toidus suhtuma järgnevalt: 1 : 0.7 – 0.8 : 4.
veebruar 22, 2005 at 8:23 p.l. #48287nohik
MemberVäga kena on näha, et siin foorumis on nii positiivseid ja põhalikke inimesi, kes viitsivad igasugustega vaeva näha..
Ma tänan
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.