IPF Classic Powerlifting World Cup
- This topic has 170 replies, 27 voices, and was last updated 15 years tagasi by
Arthas.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 27, 2011 at 4:05 p.l. #287985
timo116
MemberEks ta nii ole Renno. Aga milleks asjatult end 6kg paksemaks süüa kui tulemus on ainult 10kg suurem ?
jaanuar 27, 2011 at 4:08 p.l. #287986Eleri
MemberPäris nii ka ei ole. Mina… olen alla võtnud, suhteliselt palju. Ja seda kolme kuuga ja kangi raskus on ca kahekordistunud.
jaanuar 27, 2011 at 4:12 p.l. #287987timo116
MemberNatuke ikka on, mass annab natuke lisaks. Miks on enamus tugevad mehed parajad põrsad..
jaanuar 27, 2011 at 4:14 p.l. #287988rennosport
MemberPäris nii ka ei ole. Mina… olen alla võtnud, suhteliselt palju. Ja seda kolme kuuga ja kangi raskus on ca kahekordistunud.Siis on võimalus, et varem surusid 10-20kg ja olid just treeningutega alustanud. Teine võimalus, et oled steroide hakanud kõvasti pugima–selles ma aga kahtlen:)
jaanuar 27, 2011 at 4:21 p.l. #287990Eleri
MemberOlin treeningutega alustanud jah, ei surunud 10-20kg
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> pigem ikka steroide muidugi.Lihtsalt seda tahtsin öelda et… paljud inimesed arvavad et kui üle 110kg ei kaalu, siis jõutõstmisega tegeleda pole mõtet. Jõutõstja ei ole võrdusmärgiga suur suur inimene.
jaanuar 27, 2011 at 5:00 p.l. #287995tarmop
MemberPäeval on siin para sõda ülekäinud.
Viimastest kommidest mulle meeldib alani mõttekäik, nõus ma pole, aga suht esimene mitte lahmides avaldatud mõte.
Elerii ajab vähe segas, see et sa oled algaja, langetad kaalu, samalajal aga jõunäitajad tõusevad. Lihtsalt hetkel su lihaste jõunäitajad kasvavad kiiremini, kui sa suudad kaotada kaalu langetades
Rennosport on suht õigel teel, veidi alahindasid kaalus juurde võttu
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jõutõstja ei ole tõesti VAID “suur” inimene, ka pisike 50 kilone naisterahvas võib olla. Aga mida suurem oled, seda suurem on tulemus. See ei tähenda nüüd et kõik +125kg peaksid tegema ulme tulemusi. Seepärast on ka loodud wilksi punkti süsteem, mille punktide summa põhjal saab võrrelda pisikesi suurte meestega.
Põhimõtteliselt kui võtta kaalus juurde mõistlikult, siis peaks iga kehakaalu kilogrammiga lisanduma rinnale 2,5kg.
Kui Leesmann oli 99 kg, surus 217,5kg, 110 selt juba üle 250. 123selt juba 282,5 kg. Kaalutõus 24kg toimus aasta jooksul, rinnale tuli juurde 65kg. Esimese 10 kg-ga tuli rohkem, hiljem veidi vähem, aga suht hästi tuleb seaduspärasus välja
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 27, 2011 at 5:12 p.l. #287997timo116
MemberIse olen kuulnud midagi sellist, et 1kg kehakaalu tõusu peaks olema 5kg baasharjutustes
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 27, 2011 at 5:22 p.l. #287998rait83
MemberTervist! Mõtlesin ka paar sõna sekka öelda! Mina isiklikult olen igasuguste trikoode ja surumissärkide kategooriline vastane. Vanasti, kui raskus käis üle jõu jäädi kangi alla. Nüüd on juba mure selles, et raskus ei taha enam alla tulla! Tänapäeval kohati lausa naljaks vaadata, kuidas mõned näevad kurja vaeva aga kang ei tule rinnale, küki puhul ei saavutata piisavat sügavust või tõmbe ajal ei saada kuidagi kangi kätte, kuna trikoo hoiab vastu. Ja pärast öeldakse, et ei saanud varustust tööle.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Minule isiklikult tundub see natuke totter aga see on muidugi minu subjektiivne arvamus! Varustusepooldajad võivad rääkida vigastuste vältimisest ja millest iganes aga fakt on see, et 99% nendest ei kasuta varustust mitte sellepärast, et vigastusi vältida, vaid selleks et suuremaid tulemusi teha. Mis on ka täiesti arusaadav, kuna kõik kasutavad varustust ja ilma on võimatu kokurentsi pakkuda. Mõned minu tuttavad jõutõstjad, kes uusi rekordeid teevad ütlevad, et ega jõudu pole eriti juurde tulnud – lihtsalt varustus läheb paremaks. Lihtsalt minu arust on tänapäevane jõutõstmine muutunud liiga varustusekeskseks ja kohati ei näita enam sportlaste loomulikku jõudu, vaid olulist rolli mängib – kellel varustus paremini töötab! Tooksin selle kohta ka hea näite! Mul on kaks tuttavat, kes mõlemad võistlevad IPF liigas. Trikooga on mõlemad tõmmanud täpselt 300kg. Ilma trikoota on ühe rekord max 220kg ja teine on tõmmanud 280kg. Reaalselt on teise inimese jõutõmme palju tugevam aga ühel lihtsalt annab varustus palju parema efekti. Kuigi ma ise ja paljud minu sõbrad tegelevad aktiivselt jõualadega me jõutõstmisvõistlustest osa ei võta ja vaatamas ei käi, kuna meie arust on need muutunud tänu varustusele igavaks ja ebahuvitavaks. Aga kui IPF liigas oleksid ka ilma varustuseta võistlused siis mina ja paljud teised kes seni pole võistelnud oleksid kindlasti osavõtjad. Aga kokkuvõttes on see igaühe oma asi kas ta kasutab varustust või mitte ning millises liigas ta võistleb. Soovin kõikidele kõige paremat ja edukaid treeninguid!Ka suht nõus selle jutuga. Palun tehke edasi oma varustusega võistlusi, andke kuuma. Loomulikult ,mulle ka meeldib vaadata kui tõstetakse 300 kilo ja rohkemgi.
Aga miks ei võiks paralleelselt olla ka varustuseta võistlusi vabariigi tasemel. Kes kardavad, et varustuseta saavad vigastada, ei pea võistlema. Selge see, et mingi tase peaks ikka olema, et ei jookseks kokku sadade kaupa võistlejaid. Palju on raua kangutajaid, kellel pole võimalik varustust soetada, proovida. Kellel pole pädevaid treenereid, nagu Silbaum mainis. Aga on väga kõvasid tegijaid, kes kindlasti sooviks ennast varustuseta proovile panna. Tuleb siin igasugu uusi alasid peale nagu athletic fitness ja kulturismis klassikaline kategooria. Tehke jõutõstmises ka midagi.
jaanuar 27, 2011 at 5:41 p.l. #288001tarmop
MemberMinu arust kõik varustusega surujad kiidavad heaks mõtet teha varustuseta võistlus. Aga varustuseta mehed, õigemini “niisama biitsa- ja rinnamehed” kommivad “andke kuuma” või kui mõtetud tulemused need on, saage üle juba.
jaanuar 27, 2011 at 5:46 p.l. #288003Eleri
MemberRahu, ma lihtsalt ei nõustunud ühe kommentaatoriga, kes väitis et kui 2 meest hakkavad surumist tegema, 1 nendest võtab juurde, teise kaal jääb samaks, siis ühe tulemus paraneb, teise oma mitte:D
Arvad et ma ei näe mis raskekaalus meestel toimub?
jaanuar 27, 2011 at 6:24 p.l. #288005Margus Silbaum
MemberKas tugined praktikale või see on lihtsalt mõte, mis tundub ehk õige olema?
Tegelen nädalast nädalasse erinevate Eesti tippsportlaste ülitäpse keha koostise (DXA) ja toitumise jälgimisega. Ja see mida julgen väita on see et tulemust mõjutab ainult rasvavaba kehamass. Mitte rasv. See kajastub edukalt ka minu rekordites, mis 90kg kaalu juures on kükis 335 ja tõmbes 347,5, samas 100kg kaalu juures kükk 335 ja tõmme 335kg.
Kui kaloraas on pidevas plussis ja kehakaal rasva arvelt tõuseb, siis areneb sportlane ka kiiremini.Toon siis näite, et aru saadakse.
2 Samade võimetega sportlast, mõlemad kaaluvad 6 kuud enne võistlust 100kg.
Tänasest päevast hakkavad mõlemad veidi eraldi toituma.
Üks sööb päevas 5000kcal ja teine 3500kcal.
Kahe kuu möödudes on ühe sportlase kaal tõusnud 5kg, teisel on see samaks jäänud.
4 kuu möödudes kaalub üks sportlastest juba 10kg rohkem, kui teine.
Ma olen 99% kindel, et selle sama niiöelda rasva arvelt surub 10kg rasva juurde võtnud sportlane 10kg rohkem, kui samade eeldustega tema teisik, kes kaalub 10kg vähem.
jaanuar 27, 2011 at 6:29 p.l. #288007rennosport
MemberTuginen enda katsetustest tulenevale teadmisele:)
Et siis, kui kehakaal tõuseb juba 5kg, siis kasvavad jõunäitajad oluliselt kiiremini, Ühtlast kaalu hoides.
Minu puhul siis, 100 ja 105kg võrdluses
jaanuar 27, 2011 at 6:34 p.l. #288008villu_v
MemberKas tugined praktikale või see on lihtsalt mõte, mis tundub ehk õige olema?Tegelen nädalast nädalasse erinevate Eesti tippsportlaste ülitäpse keha koostise (DXA) ja toitumise jälgimisega. Ja see mida julgen väita on see et tulemust mõjutab ainult rasvavaba kehamass. Mitte rasv. See kajastub edukalt ka minu rekordites, mis 90kg kaalu juures on kükis 335 ja tõmbes 347,5, samas 100kg kaalu juures kükk 335 ja tõmme 335kg.
Suurem osa jõudõstjaid võiksid siis rohkem oma toitumist jälgida, pole mõtet rõvedalt paksuks süüs. Publikul meeldiks ka rohkem ma arvan, kellele ikka paksusi meeldib vahtida.
jaanuar 27, 2011 at 6:36 p.l. #288009rennosport
Membersamas pole ma siiamaani eriti toidulisandeid tarbinud ja rohkem süües ilmselgelt saavad paremini täidetud ka vajalikud toitained organismis.
Mis annavad parema taastumise, juhul, kui vähem süües kuskilt midagi vajaka jääb:)
jaanuar 27, 2011 at 6:37 p.l. #288010tarmop
MemberKas tugined praktikale või see on lihtsalt mõte, mis tundub ehk õige olema?Tegelen nädalast nädalasse erinevate Eesti tippsportlaste ülitäpse keha koostise (DXA) ja toitumise jälgimisega. Ja see mida julgen väita on see et tulemust mõjutab ainult rasvavaba kehamass. Mitte rasv. See kajastub edukalt ka minu rekordites, mis 90kg kaalu juures on kükis 335 ja tõmbes 347,5, samas 100kg kaalu juures kükk 335 ja tõmme 335kg.
No kaido võttis kaalus juurde ja tõusid ka jõunäitajad. 99selt 217,5, 223selt 282,5.
Ja juurde ei tulnud puhast liha, sink mis sink
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.