IPF Classic Powerlifting World Cup
- This topic has 170 replies, 27 voices, and was last updated 15 years tagasi by
Arthas.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 27, 2011 at 11:07 e.l. #287918
Margus Silbaum
MemberOi, Oi, Oi nii ebakompetentset juttu trikoodest saab rääkida ainult inimene kellel kogemused puuduvad
Noh, tõmbetrikoo nüüd küll vigastuste eest ei hoia – pigem vastupidi. Tüüpiline on see, et trikooga läheb selg küüru, sest sa ei ulatu kangini nii kergelt. Kükitrikooga on enam-vähem sama lugu – see üritab muuta su küki liigutust ebaloomulikuks (mis on ka põhjus, miks algajad tihti trikooga ette kukkuvad). Kas te olete näinud kedagi, kes oleks ilma trikoota küki ajal kukkunud? Mina mitte. Aga tavalistel IPF võistlustel ei ole meie otsustada, kas me kasutame trikoosid/särke või mitte. Kui on IPF poolt ette kirjutatud, siis kasutame ja kõik – siin ei ole millegi üle vaielda.Särgi puhul – jah, ta toetab õlga. Õigemini, ta võtab osa koormusest õlgadest ära. Minu arust aitab särk ära hoida mitte traumasid, vaid pigem õlgade ülekoormusest tingitud vigastusi. Trauma on see, et sa teed mingi vale liigutuse, mille tulemusena tekib rebestus vms. Ülekoormusesest tingitud “vigastus” on teist laadi – see tekib pikema aja jooksul siis, kui lihasesse/liigesesse kuhjub ülekoormus, millest ei suudeta taastuda.
Ma ei tunne kedagi, kes trikooga julgeks kükkida/tõmmata, kuid ilma trikoota mitte. Tavaliselt on ikka vastupidi. Ilma varustuseta kolmevõistluse puhul kardaks mina pigem põlvede pärast, kui ilma sidemeteta kükitakse. Trikoode puudmise pärast keegi vaevalt nutma hakkaks. Särgiga võib natuke teistmoodi olla küll.
Aga meil läks jutt natuke teise suunda – keegi ei ole rääkinud, et varustus keelatakse ära ja nüüd peabki võistlema ilma. Lihtsalt IPF otsustas, et tehakse võistlus ka neile, kes tahavad ilma varustuseta jõudu proovida. KUI Eestis ka selline asi kunagi toimuma peaks, siis see samuti ei tähendaks, et nüüd võib särgid ja trikood nurka visata. See tähendaks vaid seda, et oleks võimalus 1 kord aastas võistelda ilma varustuseta.
jaanuar 27, 2011 at 11:12 e.l. #287919Alexander Andrusenko
ModeratorKuidas sinu arvates siis on?
Ma rääkisin seda, mida minu kogemused ja tähelepanekud näitavad – nii palju või vähe, kui neid siis on.
jaanuar 27, 2011 at 11:24 e.l. #287920Archangel
MemberNäiteks Siim kaotaks päris palju rinnalt aga kükilt sellevõrra vähem. Trikoota +300 kükkijaid Eestis peale Siimu vist polegi.Mõne ikka leiab
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 27, 2011 at 11:39 e.l. #287924Margus Silbaum
MemberTrikoode abi sõltub ikka sellest kuidas need selga on pandud. Seal on palju nüansse. Trikood on võimalik sama valesti selga panna kui särki. Lisaks selle on määrav ka raskuse valik. Algajad ei tohi eufooriasse minna raskuste valikul. Kui tahetakse tehniliselt asju selgeks saada siis tuleb iga nädal kogenud treeneriga proovida varustust. Kogu test perioodi pikkus on umbes 2-3 kuud. Mitte nii, et topime vahetult enne võistlust trikoo selga. Nagu praktika näitab saabub teadmine kuidas varustus töötab alles 50 trenni järel.
jaanuar 27, 2011 at 11:43 e.l. #287926Alexander Andrusenko
ModeratorTrikoode abi sõltub ikka sellest kuidas need selga on pandud. Seal on palju nüansse. Trikood on võimalik sama valesti selga panna kui särki. Lisaks selle on määrav ka raskuse valik. Algajad ei tohi eufooriasse minna raskuste valikul. Kui tahetakse tehniliselt asju selgeks saada siis tuleb iga nädal kogenud treeneriga proovida varustust. Kogu test perioodi pikkus on umbes 2-3 kuud. Mitte nii, et topime vahetult enne võistlust trikoo selga. Nagu praktika näitab saabub teadmine kuidas varustus töötab alles 50 trenni järel.Sellele ei ole keegi vastu väitnud.
jaanuar 27, 2011 at 11:59 e.l. #287932Traks
MemberTegelt ütlen ausalt meil hea võrdlus saalis, särk millega mina surun on vana inzer phenom sellel on ulmelised 3 KIHTI KANGAST!!!!! Ja särk millega Meelis Pungits surub on Metal king bencher 1 KOEDNE RIIE IPF aprover, uskuge või mitte aga selle särgi ühekordne riie on KÕVASTI TUGEVAM KUI MINU SÄRGI 3KORDNE RIIE
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 27, 2011 at 12:01 p.l. #287933Traks
MemberMõne ikka leiab
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>neid on veel
jaanuar 27, 2011 at 12:12 p.l. #287939Marko Terasmaa
MemberNüüd on jällegi esialgsest teemast kaugele mindud. Neid teivashüppe, vormeli ja sprinteriteemasid on olnud ennegi. Lugege ja vaielge seal!
Mina tunnetan, et ilma varustuseta alast saadakse valesti aru. See ei ole aga saa kunagi olema niinimetatud laadasurumine, et šašlõki ja õllejoomise kõrvalt käin ja proovin ka oma rammu T-särgis lamases surumises. Nii amatöörlikku suhtumist selles vastloodavas alas ei saa olema.
See saab olema ala millel on reeglid ja mille jaoks hakatakse spetsiaalselt treenima. Tekib uus harrastajate ring. Ala harrastajate ring tõenäoliselt suureneb oluliselt. Sealt ringist parimad hakkavad ka võistlustel konkureerima. Vale oleks arvata, et nüüd iga soovija hakkab EMV-l katsetamas käima oma rammu. Meistrivõistlustel osalemine peaks olema privileeg mis saab osaks parimatele. Alternatiiviks on olemas piirkondlikud võistlused mis peaksid kujunema hüppelauaks EMV-le. Siiani ei ole pidanud osavõtjate arvu piirama, aga viimastel EMV-l lamades surumises oli võistlejaid umbes 110 ringis ja peab ütlema, et see oli ka suht-koht lagi osavõtjate arvult. Kindlasti saab olema maailmaorganisatsiooni IPF reeglites ja mingi piirang osavõtjate arvult igast riigist. Usun, et ka Eestis peab alaliit selle koha pealt hakkama mõtlema. Meil on muidugi lihtsam, meil on vaja ainult IPF-s vastu võetud reeglid (osavõtjate arvu kohalt) ümber kohandada Eesti oludele vastavaks. Kuna EJTL kuuluvad klubid, mitte eraisikud, siis peaksid ala harrastajad kuuluma klubidesse ja klubidele hakkaks kehtima võistlejate arvu ülempiir. Kas piirang osutub vajalikuks, näitab aeg.
Pealtvaatajate osa jääb endiselt tasemele`a la vanaema tuleb vaatama lapselapse võistemist. Vastavalt sellele osavõtjate arvu võib see suureneda. Kuna võistleja enam abi ei vaja, siis abistajate kohalt, võib väheneda.
See postitus ei ole ametlik EJTL seisukoht vaid subjektiivne arvamus.
jaanuar 27, 2011 at 12:18 p.l. #287941timo116
MemberEdu teile siis jõutõstmise propageerimisest ja lootusest järelkasvule kui piirate võistlejate arvu..
jaanuar 27, 2011 at 12:20 p.l. #287942Alexander Andrusenko
ModeratorMarko: kuidas osalejate arvu piirata saaks? Panna algraskustele mingid alampiirid? Minu arust viimases “IPF Agenda” dokumendis oli ettepanek panna mingid alampiirid, aga see lükati tagasi.
jaanuar 27, 2011 at 12:26 p.l. #287945Arthas
MemberMitte trikoo ei hoia selga, vaid mees hoiab selga. Ilma trikoota on selga sirgena hoida lihtsam. Trikoodega on võimalik teha hea tehnikaga – kes oskab ja suudab, sellel ei ole probleeme. Aga see ei tähenda, et trikoo aitab sul tehnikat säilitada. Pead ikka ise pingutama selle nimel.Õigesti selga pandud trikoo tugevdab su võimet hoida selga sirgena ka raskusega mille all ta ilma varustuseta järgi annaks. Üldiselt trikooga ikka nii kergesti vigastusi ei teki, ta ei lase lihtsalt nii palju sul läbi painduda juhul muidugi, kui sul on ikka korralikult selga tõmmatud, sinu suurusele vastav trikoo, mida toetamas veel tõstevöö ja küki puhul küki särk. Sel juhul on ikka suht raske “läbi painduda”.
jaanuar 27, 2011 at 12:39 p.l. #287947Alexander Andrusenko
ModeratorÕigesti selga pandud trikoo tugevdab su võimet hoida selga sirgena ka raskusega mille all ta ilma varustuseta järgi annaks. Üldiselt trikooga ikka nii kergesti vigastusi ei teki, ta ei lase lihtsalt nii palju sul läbi painduda juhul muidugi, kui sul on ikka korralikult selga tõmmatud, sinu suurusele vastav trikoo, mida toetamas veel tõstevöö ja küki puhul küki särk. Sel juhul on ikka suht raske “läbi painduda”.Nojah, aga enamik ei pane siis trikood õigesti selga, sest elu näitab, et väga paljudel paindub selg trikooga läbi rohkem kui ilma trikoota. Vaadake võistluskatseid – kui paljudel selg täiesti sirge on? Silbaum, Kuusnõmmed, Sagor, Galanov ja mõned üksikud veel. Ehk siis mehed, kellel on väga palju kogemusi.
Jah, kogenud sportlasi trikoo tõesti aitab, aga neid kogenud sportlasi on vähe. Ülejäänud sportlastel on minu arust see efekt pigem vastupidine – trikoo selga, selg küüru ja läheb. Eks põhjuseks on ilmselt see, et kiirustatakse – pannakse võhikule liiga tuuga trikoo ja liiga suur raskus peale. Ja kui ta ükskord kõvera seljaga tõmbama ära harjub, siis jääbki niimoodi tõmbama.
jaanuar 27, 2011 at 12:43 p.l. #287948kunnar
MemberTegelt ütlen ausalt meil hea võrdlus saalis, särk millega mina surun on vana inzer phenom sellel on ulmelised 3 KIHTI KANGAST!!!!! Ja särk millega Meelis Pungits surub on Metal king bencher 1 KOEDNE RIIE IPF aprover, uskuge või mitte aga selle särgi ühekordne riie on KÕVASTI TUGEVAM KUI MINU SÄRGI 3KORDNE RIIE
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mis sellel IPF-i varustuseta võistlusega pistimist on, et 3 kordne riie sama tugev kui 1 kordne?
jaanuar 27, 2011 at 12:45 p.l. #287949timo116
MemberMis sellel IPF-i varustuseta võistlusega pistimist on, et 3 kordne riie sama tugev kui 1 kordne?Tema mõte oli selles, et ei ole vahet kas on 3 kihile särk või 1. Capice ?
jaanuar 27, 2011 at 12:47 p.l. #287950Margus Silbaum
MemberIseenesest saab see varustuseta MM huvitav olema. Eeldab ju see täiesti uutmoodi lähenemist kogu treening protsessile.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.