IPF Classic Powerlifting World Cup
- This topic has 170 replies, 27 voices, and was last updated 15 years tagasi by
Arthas.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 28, 2011 at 9:51 p.l. #288212
Margus Silbaum
MemberSee aasta hakkasid kehtima uued kat. mis muudavad kindlasti seda pilti. Kõige huvitavam kaal saab olema nii Eestis kui ka maailmas 105 kuhu koonduvad nii 100kg kui ka 110kg. Märtsis EMV võistlevad selles kaalus Rait Sagor, Elar Kraav, Erkki Hirsnik, Alex-Edward Raus, Taavi Pehme ja Rainer Raaper. Ehk siis esmakordselt Eestis tuleb 6.koha eest teha vähemalt 800kg.
90 ja +125kg kaalukategooriad on protsentuaalselt väikseima vahega (kilodes) võrreldes eelnevate kaaludega, seega olete Siimuga õiged kategooriad valinud.jaanuar 28, 2011 at 9:59 p.l. #288213Margus Silbaum
MemberEi, 7aasta näiteks 90 kiloste klassi 3 koha tulemused. Mitte esikolmiku keskmine.
90kg kolmandad kohad edetabelis
2003 – 902,5
2004 – 905
2005 – 925
2006 – 852,5
2007 – 880
2008 – 875
2009 – 900
2010 – 920
kesk – 895
Mis on selle tabeli juures huvitv, on see, et väikestes kaaludes üles liikudes pead koos kaalu kasvuga (60kg – 67,5kg, 12,5% kaalutõusu) suutma peaaegu sama palju edasi viia ka tulemust (670kg – 746kg=11%), suurtes kaaludes aga vahed enam nii drastilised ei ole, 100kg-st – 110-sse, lisakaalu 10%, tulemuste vahe aga 954kg-st – 981kg-ni= 3%. Need muidugi olid ka äärmuslikumad ülesminekud. Kaaludeks võtsin muidugi kaalukategooriate “laed”, sul aga on arvutatud nad vist 7 aasta 3-e parema mehe kaalukeskmiste järgi, seega päris samad tulemused ei tule, aga väga erinevad ka mitte, kuna üldine keskmine jääb ikka sinna kaalukategooria maksimumi juurde.Raskekaalude vahed % vähenevad vähem seetõttu, et inimvõimetel on kuskil piirid ja tava matemaatika võib seal ära unustada.
(liitsin postitused)
jaanuar 29, 2011 at 8:34 e.l. #288223Ott Kiivikas
MemberMa olen nüüd pikalt seda teemat vaadanud ja päris huvitav mõttevahetus on välja kujunenud. Ei peatugi pikemalt enam varustuse või mitte varustuse juurde, vaid kinnitaks seda, et see mida Margus praegu jõutõstmises teeb – pean silmas seda lähenemist treeningprotsessile läbi toitumisalase lähenemise, läbi keha rasvaprotsendi hindamise ja pideva analüüsi on kindlasti vähemalt Eesti jõutõstjatele uus lähenemine ja ei pruugi olla ka kõigile arusaadav. Kuid laskem sellel protsessil ennast kohanduda ja läbi edasiste tulemuste saab selgeks kas selline lähenemine ennast õigustab. Ise ei kahtle selles hetkekski.
Edu ja kordaminekuid teile kõigile ja olgu see eeskuju nakkav kõigile sportlastele (just see pühendumine).
jaanuar 29, 2011 at 8:47 e.l. #288224DL300
MemberNo fakt on see,et surumist põrkega tehes ei saa õlad nii suurt koormust, kui rinnal peab olema paus, nagu seda reeglid ette näevad, siis see ongi koht kus õlad kige rohkem haiget saavad. Valentin Dikuli näide on kohatu, sest mees on tsirkuse artist ja need 50kg kettad mis sinna kangile laoti olid ilmselgelt kergemad. Eesti vanad tegijad surusid pausita nagu ma juba ennem mainisin, lisaks puudus dopingu kontroll.
Fakt on see,et varustuseta surumine lõhub ja sellest ei saa üle ega ümber.
Pausita surumisest ei tea ma küll midagi, mõned aastad tagasi tuli pausi pikkus lihtsalt ise määrata ja pärast kohtunik otsustas, kas oli piisav paus. See oli vist enne 2007 v 2008 aastat. aga enne 93ndat andis kohtunik käeplaksuga märku kui kang oli rinnal peatunud ja surumist võis alustada. Ja video järgi küll pole võimalik öelda palju ketas kaalub 50-40 v 30 kilo. Vaevalt, et guinessi rekordi kinnitajad lubanuks sohki teha.
Surumine surumiseks, aga kes julgeb oma maksimum raskuse peale mõeldagi nt kükki tehes ilma trikoo või sidemete või rihmata?Või siis tõmmet. Nt minupuhul- tõmbes ilma trikoota, kangil oli 40kg vähem kui trikooga olen harjunud tegema ja 10kg rohkem kui tavaline soojendusraskus enne trikoo selga tõmbamist. Minupuhul mitte üldse suur raskus siis… võtsin asendi sisse, aga sõrmed ei jõudnud kangigi puudutada, kui psüühika toimima hakkas: “mis siis saab kui ma nüüd oma seljale midagi teen”. Ma oleks selle raskuse ära tõmmanud ilma varustuseta aga nüüd ma ei saagi 100% kindel olla kas ma olen selleks võimeline või mitte.
Ilmselt surumises ka, inimese psüühhika veab alt kui on suured raskused ja varustust pole ja oldakse ikka harjunud tegema varustusega.
No mina nt kükin ja tõmban ka ilma varustuseta. tõsi küll mitte tipptasemel. aga enda jaoks on raskused suured, aga 270-290 ei ole kordagi liiga teinud:D
jaanuar 29, 2011 at 9:35 e.l. #288229tarmop
MemberNo mina nt kükin ja tõmban ka ilma varustuseta. tõsi küll mitte tipptasemel. aga enda jaoks on raskused suured, aga 270-290 ei ole kordagi liiga teinud:DKui sügava kükk on? Kui kergelt õõtsud, võid ka 400 peale laduda ja rusikaga vastu rinda taguda, et tehtud. Trennis meil üks mees pani trapetsit tehes kangile 400kg peale, aga liikus vaid pea kaelast. Loodan et ei solvanud oma sarkasmiga, kui tõesti teed pea 300ga võistluskükki ilma varustuseta , oled väga andekas ja müts maha sinu ees.
jaanuar 29, 2011 at 9:57 e.l. #288231Arthas
MemberEi, 7aasta näiteks 90 kiloste klassi 3 koha tulemused. Mitte esikolmiku keskmine.90kg kolmandad kohad edetabelis
2003 – 902,5
2004 – 905
2005 – 925
2006 – 852,5
2007 – 880
2008 – 875
2009 – 900
2010 – 920
kesk – 895
Raskekaalude vahed % vähenevad vähem seetõttu, et inimvõimetel on kuskil piirid ja tava matemaatika võib seal ära unustada.
(liitsin postitused)
Ok, ainult kolmanda koha tulemused.
Nende piiridega on muidugi nii, et need laienevad vaikselt igal spordialal (vahest ehk mitte naiste kuulitõukes ja kettaheites – nendega läheb veel jupp aega), nii ka jõustõstmises, tasapisi ikka siin-seal rekordeid uuendatakse, ehkk siis inimvõimete piir nihkub järjest edasi (muidugi mänivad siin rolli juba ka teised tegurid, mis ei sõltu otseselt alati inimjõust – tehnoloogia, treeningvahendid, metoodika jne.)
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.