Intermittent fasting
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Intermittent fasting
- This topic has 125 replies, 22 voices, and was last updated 10 years, 11 months tagasi by
oks25.
-
AutorPostitused
-
veebruar 12, 2015 at 8:42 e.l. #376992
Invention
MemberMina saan aru, et tegelikult “see ahv” ei aja seda juttu sellepärast, et ta ise usuks seda, vaid küsimuse all on sõnavabadus ja tsensuur.
Ja tema eesmärk on….?
veebruar 12, 2015 at 9:00 e.l. #376993zwen
MemberJa tema eesmärk on….?
Testida foorumit..vist..
veebruar 12, 2015 at 10:36 e.l. #376998jrx
MemberNo peale LPF2’e siia tekkimist ei ole enam kahtlustki, kes on nummmi ja ka okas25 tõenäoliselt… Suht mitmekordistunud isiksus. jrx, jah, sul oleks suurem võimalus mingile potilillele oma jutt selgeks teha kui sellele ahvile.
Ma ei räägigi talle vaid teistele
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Seda nimetatakse “edurtainment”
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 12, 2015 at 10:36 e.l. #376999nummmi
MemberSee, et sa kirjutad paksus ja suures kirjas ei tee sinu juttu õigemaks.
See et sina ei tunne reaalsust vähemalt siinse teema suhtes ei tähenda et sinu ignorantne ja valesid täis öeldu vastab tõele.
Olen mitu korda vihjanud: Uuri ise järele.
Ütlen uuesti, sest erinevalt sinust ma ehtsalt ka tean. Olen järele uurinud, olen läbi mõelnud, ja olen järele proovinud. Ei eksisteeri protsessi kus toidust saadava rasva keha töötleb ümber keharasvaks. Sellist protsessi ei eksisteeri.
Kas sina oled järele proovinud?
veebruar 12, 2015 at 10:38 e.l. #377000jrx
MemberKas sina oled järele proovinud?
Jah, jah olen. Kirjutasin sellest eelmisel lehel. Sa ei vaevu isegi lugema?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> (mida järgmiseks? Punane, paks ja veel suurem kiri?)veebruar 12, 2015 at 11:11 e.l. #376997nummmi
MemberNo võibolla see on minu üks massohistlikke meelelahutusvorme…
Muide, Nummi (ja kesiganes su alter egod) – mul on ka isiklik kogemus. Pikim täisketogeenne periood on 4 kuud. Tead, mis sellest muutus? Mitte midagi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Olin ikka sama terve. Sain sama moodi kõhu täis… jäin sama kergeks / raskeks.Siiski – kaks erinevust juhtus:
1) juhtme ajas kokku natuke, sest paljusid mõnusaid mugavaid ja maitsvaid asju ei saanud süüa
2) võimekus teha võimsat intervall-tüüpi treeningut (nii erialast kui ÜKE) langes ikka kõvasti. See oli ka peamine põhjus, miks loobusin ja enam ei katseta – tehniline areng jäi aeglasemaks võimsuse vähenemise tõttu.
Nii selle ajal kui sealt eraldi olen ka kasutanud 14-24 tunniseid paaste vahepeal (hetkel teadlikult ei tee). Vahel väga mugav. Oluline kogemus – enam paanikasse ei satu kui mingil põhjusel jääb näljaperiood. Tahan või kui olukord nõuab, siis olengi pikalt söömata… ja see on OK.
Mingil hetkel teeb ärksamaks… teisel hetkel aga hakkab nälg hoopis segama, nii et õigesti peab nälga doseerima. Kindlasti mõnedele inimestele hea vahend kaalu reguleerimiseks.
Minu isiklik subjektiivne muutus üldises keskmises enesetundes, tervises, rasvaprotsendis, töövõimes? NULL.
Oh kui tore, ikka ja jälle peab süüdistama mind olema keegi kes ma ei ole. Kuidas oleks kui ükskord täiskasvanulikult käituma hakkaks?
Ma pole ketogeensest dieedist midagi rääkinud… Erinevalt sellele mida sa vihjad.
Mida täpselt sa sõid kui olid oma arust ketogeense dieedi peal? Anna oma versioon milline ketogeenne dieet välja näeb. Ma siis ütlen kas õige või vale, sest ma reaalselt ka tean.
Sa ei tea et olla ketoosis, selleks ei pea süsivesikuid (ka suhkruid) täielikult vältima? No eks nüüd siis tead…
Ütled et olid sellise dieedi peal. Kas sa olid ülekaaluline? Et mis su keharasva protsent oli, umbes? Enne kui alustasid, ja siis selle dieedi ajal. Sest kui sul eelnevalt on keharasva protsent korras, siis muidugi mitte midagi, vähemalt selles suhtes, ei muutu.
Kui sul ei läinud kehaline ja vaimne energia väga selgeks ja väga tugevaks, siis sa ei olnud ketoosis. Kui sul hommikul üles ärkamine ei olnud nii et silmad lahti ja laks kohe tugev energia olemas ja niimoodi kuni õhtuni välja, siis sa ei olnud ketoosis. Kui sa magasid rohkem kui 6 tundi (võib natuke varieeruda), siis sa ei olnud ketoosis. Kui sa väsisid ära füüsilise trenniga nii et rohkem lihtsalt ei jõuda, või/ja vaimselt olid väsinud ja uimane, siis sa ei olnud ketoosis. Kui selle asemel et enesetunne läheks väga heaks, sul enesetunne hoopis langeb, siis sa ei ole olnud ketoosis.
Ma olen olnud ketoosis, kui ma sain kvaliteetset rasva (aga siis kolisin ja enam ei saanud piisavalt head rasva). Ma tean täpselt milline ketoos olema peaks, sest erinevalt sinust olen ma selles ehtsalt olnud.
Ketoos ei ole lihtsalt süüa midagi, ketoos tähendab et keha läheb ühte septsiifilisse olekusse. Keha hakkab tootma rasvadest ketoone, mis muu hulgas on kõige efektiivsem ja parem energia allikas aju ja närvirakkude tööks. Aga et sellesse olekusse ehtsalt ka saada, see oleneb päris paljust. Näiteks, kui mitokondrid on korrast ära (mis iganes põhjusel), siis ketoosi sa ei saa.
“1) juhtme ajas kokku natuke, sest paljusid mõnusaid mugavaid ja maitsvaid asju ei saanud süüa” – Kui sa ei tea mida sa teed, ja läheb ka ketogeense dieedi puhul “bro science” teed pidi, no siis jah ajab juhtme kokku…
“2) võimekus teha võimsat intervall-tüüpi treeningut (nii erialast kui ÜKE) langes ikka kõvasti. See oli ka peamine põhjus, miks loobusin ja enam ei katseta – tehniline areng jäi aeglasemaks võimsuse vähenemise tõttu.” – Kui sa ei tea mida sa teed, ja seega teed valesti, siis muidugi sul võimekus langeb.
veebruar 12, 2015 at 11:13 e.l. #377001nummmi
MemberJah, jah olen. Kirjutasin sellest eelmisel lehel. Sa ei vaevu isegi lugema?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> (mida järgmiseks? Punane, paks ja veel suurem kiri?)Ma ei ole ise hakanud rääkima ketoosist. Sina hakkasid sellest rääkima.
Ma ei ole küsinud sinult kas sa oled ketogeenset dieeti proovinud. Ma küsisin seda muu kohta.
Kui tore näha et sa ei suuda teemas püsida…
veebruar 12, 2015 at 11:16 e.l. #377002nummmi
MemberMao ülaosas on stimulaator – ala, millelt algab peristaltiline laine maksimaalselt kolm korda minutis, st, et mao seinad liiguvad peaaegu pidevalt. Maos maomahl seguneb toiduga ja alumises lukutiosas on juba puderjas kört, mis tõugatakse peristaltilise lainega peensoolde 10-15 ml korraga. Mao lihased toimivad automaatselt. Regulatsioonimehhanismid ei mõjuta eriliselt selle rütmi ega ka peristaltiliste lainete kiirust, kuid mõjutavad nende tugevust. Maost liigub toidukört peensoolde, mis on 3-6 m pikk. Peensooles on motoorika kiirem kui maos. Peristaltiliste lainete kiirus on 1-2 cm/sek , kuid toidu peensoolde jõudmisel lained tugevnevad märgatavalt. Toidu esimene osa jõuab peensoole lõppu paar tundi pärast maolukuti läbimist.
Ise ka usud seda jama? Kui sul toitumine korrast ära, siis ehk jah vastab tõele… aga ma ei räägi kontekstist ega perspektiivist korrast ära toitumine…
Ma ei käi iga paari tunni tagant potil. Vaid iga umbes 12 või 24 tunni tagant.
veebruar 12, 2015 at 11:23 e.l. #377003nummmi
MemberNo peale LPF2’e siia tekkimist ei ole enam kahtlustki, kes on nummmi ja ka okas25 tõenäoliselt… Suht mitmekordistunud isiksus. jrx, jah, sul oleks suurem võimalus mingile potilillele oma jutt selgeks teha kui sellele ahvile.
Väga huvitav et ütled et pole kahtlustki, aga ise mitte kunagi, mitte kordagi pole ennast ja enda “kahtlusi” ära põhjendanud ega lahti seletanud… Süüdistused põhjenduseta ja tõestuseta on tühjad ähvardused. Sa räägid tühja.
Et kuidas oleks kui end lahti seletaksid? Ehk näita et tead millest räägid.
veebruar 12, 2015 at 11:39 e.l. #377004ROtter
MemberIse ka usud seda jama? Kui sul toitumine korrast ära, siis ehk jah vastab tõele… aga ma ei räägi kontekstist ega perspektiivist korrast ära toitumine…
Ma ei käi iga paari tunni tagant potil. Vaid iga umbes 12 või 24 tunni tagant.
Enne kui tarkusi jagama hakkad, tee endale inimese seedesüsteemi osad ja toimimine selgeks.
Peensool koosneb kolmest osast – duodenum, jejunum ja ileum. Peensoole sisaldis peab pidevalt edasi liikuma, kõik seisakud ja sulgused on pikema aja jooksul eluohtlikud. Peale peensoolt tuleb jämesool, mis koosneb samuti kolmest osast – umbsool, käärsool ja pärasool. Jämesoole motoorika on võrreldes peensoolega peaaegu olematu ning soolesisaldis püsib jämesooles 2-3 ööpäeva.
veebruar 12, 2015 at 11:40 e.l. #377005Kang08
MemberMida täpselt sa sõid kui olid oma arust ketogeense dieedi peal? Anna oma versioon milline ketogeenne dieet välja näeb. Ma siis ütlen kas õige või vale, sest ma reaalselt ka tean.
Aga kes sinu teadmisi kontrollib muidu?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Äkki sul see brosciencet tootev masinavärk seal kupli all pani mööda seekord?
veebruar 12, 2015 at 11:43 e.l. #377006jrx
MemberAitab küll, on siia teemasse saanud piisavalt. Head aega
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 12, 2015 at 12:32 p.l. #377007Invention
MemberEnne kui tarkusi jagama hakkad, tee endale inimese seedesüsteemi osad ja toimimine selgeks.
Peensool koosneb kolmest osast – duodenum, jejunum ja ileum. Peensoole sisaldis peab pidevalt edasi liikuma, kõik seisakud ja sulgused on pikema aja jooksul eluohtlikud. Peale peensoolt tuleb jämesool, mis koosneb samuti kolmest osast – umbsool, käärsool ja pärasool. Jämesoole motoorika on võrreldes peensoolega peaaegu olematu ning soolesisaldis püsib jämesooles 2-3 ööpäeva.
Oled sa ikka enda peal järgi katsunud, kas peale peensoolt tuleb jämesool? Äkki ei tule… Usaldad pimesi valitsuse poolt levitatavat valet.
/sarcasm
veebruar 12, 2015 at 12:55 p.l. #377009biggereveryday
MemberOled sa ikka enda peal järgi katsunud, kas peale peensoolt tuleb jämesool? Äkki ei tule… Usaldad pimesi valitsuse poolt levitatavat valet.
/sarcasm
Küll nummmi teid õpetab. Kuna ja mis tuleb.
veebruar 12, 2015 at 12:59 p.l. #377011ROtter
MemberOled sa ikka enda peal järgi katsunud, kas peale peensoolt tuleb jämesool? Äkki ei tule… Usaldad pimesi valitsuse poolt levitatavat valet.
/sarcasm
Tark õpib teiste vigadest, loll ei õpi omadestki.
Anatoomikumis õppisin laipade peal in reality.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.