Info üleküllus/kaalust alla
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Info üleküllus/kaalust alla
- This topic has 4 replies, 4 voices, and was last updated 11 years, 10 months tagasi by
elfriide.
-
AutorPostitused
-
märts 30, 2014 at 8:06 p.l. #25874
Anonüümne
GuestTervist
Tulin ka infot saama siia foorumisse, kahjuks/õnneks leidsin seda enda jaoks liiga palju.
Probleem on selles et olen sattunud üpris istuva/sõitva eluviisiga töökohale. Olen ise 28a meesterahvas ja kaal kipub sinna 127 kanti. Pikkus on 194.
Tahaks ennast nüüd natuke käsile võtta. Niipalju olen juba targemaks saanud siit et vajalik on trenn ja toitumine.
Trenn: Üheks variandiks enda jaoks olen mõelnud soetada sõudeergomeetri. Põhjus on selles et kuna see on treeningviis mis mulle sobib ja meeldib, niipalju kui ma olen sellega tegelenud. Joosta on mul ebamugav ja käib jalgadele, Ja arvan et olen järjepidevam ergomeetriga kodus. Jõusaal on ka variant. Sellega on aga nii kuna ma sisuliselt ei ole seal kunagi käinud, siis on ka paar küsimust.
Kes ja kuidas seal need treeningkavad koostab? Kas kui ma jõusaali lähen, on seal mingi treener hinna sees, kes mulle mingi plaani koostab? Või pean ise omaenese tarkuse ja sõprade nõuandel seal hakkama lammutama? Või leian kuskilt veel mingeid kavasid millest valiksin sobiva? Ideaalis oleks kui leiaks ka mingi rahulikuma jõusaali Tallinnas, Mustamäel või Nõmmel. Ja kas õhtu poole on seal ka rahulikum? st mingi 21 22 ajal on vist osad saalid veel lahti? Iseenesest jõusaalis oleksin valmis käima iga nädal E-N
Toitumine: Põhiline info üleküllusallikas siin foorumis vist. Üks ütleb et söö kartulit, banaani, piima, liha, müslit vms teine ütleb et mitte. Mida ma peaksin uskuma?
Igatahes on mis on, süüa võin igasugu asju. aga ennast tundes võin öelda nii et suudan asjaga tegeleda kui see ei hakka mult mingit liigset lisavaeva nõudma. Olen aru saanud et toitumiskavad koostatakse siin mingi raha eest ilma inimest nägemata? See oleks hirmus mugav mu jaoks.
Elan ise nii et hommikul ma söögiga tegeleda ei taha. Seda harjumust olen proovinud muuta aga ei ole võimalik. Hommikuti olen valmis sööma igasugu produkte, aga midagi valmistada kohe üldse ei taha. St igasugu pudrud langevad välja. Kohvi ka ei joo. Aga igasugu müslid, puuviljad, võileivad on küll teemas, ja need on ok.
Lõuna: Mingid päevad saan kodus käia, aga ka kahjuks on söögitegemiseks/söömiseks 15 minutit. Mingid päevad jälle liigun ringi ja söön kuskil söögikohtades mingit päevapraadi. Toidu tööle kaasavedamine on ebamugav.
Õhtul võin teha ükskõik mida ja kuidas söögiks.
Minu miinus on veel see et ei kannata väga tühjakõhu tunnet ja siis hakkab pea valutama ja ee segab keskendumist. Kuna põhitöö on absoluutselt teisest valdkonnast siis igasugu kalorite numbrite lugemisega ma jään ka jänni. Pigem toimib mul see “pool pakki seda juustu ja kaks 300g karpi seda konservi” süsteem. Et siis kas keegi on sellise elurütmiga kuskile jõudnud? Ehk annab nõu?
Tervitades!
märts 30, 2014 at 8:49 p.l. #363080Kang08
Memberaga ennast tundes võin öelda nii et suudan asjaga tegeleda kui see ei hakka mult mingit liigset lisavaeva nõudma. Olen aru saanud et toitumiskavad koostatakse siin mingi raha eest ilma inimest nägemata? See oleks hirmus mugav mu jaoks.
Elan ise nii et hommikul ma söögiga tegeleda ei taha. Seda harjumust olen proovinud muuta aga ei ole võimalik. Hommikuti olen valmis sööma igasugu produkte, aga midagi valmistada kohe üldse ei taha. St igasugu pudrud langevad välja. Kohvi ka ei joo. Aga igasugu müslid, puuviljad, võileivad on küll teemas, ja need on ok.
Lõuna: Mingid päevad saan kodus käia, aga ka kahjuks on söögitegemiseks/söömiseks 15 minutit. Mingid päevad jälle liigun ringi ja söön kuskil söögikohtades mingit päevapraadi. Toidu tööle kaasavedamine on ebamugav.
Õhtul võin teha ükskõik mida ja kuidas söögiks.
Esimene samm võiks olla “ma ei saa/ma ei viitsi” mentaliteedist võõrandumine.Nii või teisiti,kui on soov midagi oma elus muuta,nõuab see mingil määral tööd ja pühendumist.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 31, 2014 at 6:10 e.l. #363089MoloM
MemberKeegi ei saa Sind aidata, kui Sa ise ei saa/ei taha/ei ole võimalik jne. Esimese asjana soovitan muuta mõtlemist, siis saab juba toitumised ja treeningud üle vaadata
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Parimatmärts 31, 2014 at 6:31 e.l. #363092Rambo vend
MemberVäga suur tühjakõhu tunne tekkis mul hommikustest võileibadest. Kui asendasin need valkude (muna, liha) ja salatiga, siis probleem kadus. Päeval enam sellist julma nälga ei tekkinud. Samuti ei tohi päevaprae kõrvale võtta leiba ja mahla, see tõmbab jällegi kõhu korisema paari tunni pärast.
märts 31, 2014 at 7:42 e.l. #363095elfriide
Memberno kui hommikul ei saa süüa teha, siis ntx keeda õhtul hommikuks mõned munad valmis ja koori ära
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>toidu tööle kaasavedamine võib ju ebamugav olla, aga ainult niimoodi saad oma toitumise kontrolli alla. eks algul vajab kohanemist, aga harjub ruttu. õhtul teed ja paned valmis ja võtad kaasa. mingit liha, köögivilja, kodujuustu vmt.
ja vähemalt mina pidin alguses kaaluma ka asju, sest ega päris iseenesest välja ei mõtle, kui palju kaalub see hunnik kartulit või liha või porgandit või apelsini vmt.
s.t. tegelikult saab asjad enda jaoks lihtsamaks ka teha, sealh toidu kaasavõtmise ja hommikusöögi tegemise. mde, vt youtube’ist, seal on päris asjalikke videoid sellest, kuidas veidi oma toitumise asja organiseerida.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.