Imetav ema kaalu alandamine
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Imetav ema kaalu alandamine
- This topic has 7 replies, 4 voices, and was last updated 9 years, 9 months tagasi by
Annika Pärtel.
-
AutorPostitused
-
aprill 15, 2016 at 8:48 e.l. #26904
Anonüümne
GuestSoovin kaalu alandada. Pärast sünnitamist kaalusin 76 kg, tahaks jälle sinna 65 kg peale saada.
Imetan 1,5 kuust last ja selline tunne, et iga 2h tagant (mõnikord kiiremini) on jälle kõht tühi ja tahaks midagi süüa. Mis ma võin süüa? Kahjuks õun ja tsirluselised on keelatud, tekitavad gaase ja lisaks mul veel allergia ka õunte vastu (jee!)…
Proovin vankriga palju kõndida ja alustasin vaikselt ka jooksutreeningutega.
Hommikul söön tavaliselt putru moosiga, ka prae-ja keedumuna sepikuga lisaks kohv piimaga (ilma suhkruta). Lõunaks soe söök (tatar+kana, juurviljad, keedukartul kastmega jne), siis vahepalaks olen söönud banaani, jogurtit, kodujuustu, tomateid ja porgandit u 150-200 g. Õhtuks nii ja naa: mõnikord lõunasöögist järgi jäänud toit, teinekord jälle kodujuust, banaan jms. Sisse on lipsanud mõni magus saiake, mida proovin muidugi vältida.
Palun abi!
Kas teen midagi väga valesti? Kas sellise toitumisega kaal võiks alaneda?
aprill 15, 2016 at 10:24 e.l. #386140Anonüümne
GuestTere, Kateriin!
Vast antakse sulle siin teiste poolt nõu detailsemalt, kuid teen otsa lahti niiütelda.
Nagu aru saan, siis soovid kaalulangust ja seda juba praegu (su küsimust sõnumi lõpus võib mitmeti mõista).(?)
Minu soovitus on kaalulangusega veel pisut oodata. Ca kuu aja pärast võiks kaalulangusele mõtlema hakata, kui selleks vajadus on. Kuid ka siis esmalt pigem hoida kaalu ning järk-järgult väga väikeste sammudega selles osas muudatusi sisse viia; drastilised ja kiired muutused dieedis ja kaalus on igal ajal halb, kuid eriti imetamise ajal.
Mõõdukas füüsiline koormus on omal kohal. Tasapisi võid koormust juba praegu tõstma hakata (maht, intensiivsus). Kui kaal langema kipub juba nüüd, siis lisa toitu.
Magusad söögid-joogid ei ole tõesti hea valik, kuid see ei puuduta puuvilju ja marju. Samas kui tekib meeletu isu millegi magusa järele, siis ei näe küsimust nt selles, kui magusa kohupiimakreemi haarad.
Kala võiksid ka süüa ja seda mitu korda nädalas. Veel parem – iga päev. Soovitatavalt mitte kasvanduse kalad. Ja soovitatav on lühikese elueaga kalad, kui asjaga pisut nö peenemaks minna (kergelt soolatud kilu nt).
Parimat!
Raimo
aprill 15, 2016 at 10:24 e.l. #386141Sarge
MemberSa võid süüa nii tervislikult kui tahad, aga kui kaloraaž ja makrotoitainete vahekord on paigast, siis ei saa kunagi soovitud tulemust.
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />aprill 15, 2016 at 12:11 p.l. #386148Annika Pärtel
MemberTere!
Nii, esmalt, laps on hetkel vaid 1,5 kuune. Seega ei ole sünnitusest palju möödas. Fakt on see, et päris selle õige kaalu võid saavutada alles peale imetamise lõppu. Endal seljataga 2 järjestikkust rasedust, noorema lapse imetamise lõpetasin selle aasta jaanuaris, kui laps oli 1a 2k vana, ja võib öelda, et päris selles sünnituse eelses kaalus olengi alles nüüd- peale imetamise lõppu kadus iseenesest veel 2 kg. Sööke ei piiranud, sõin, nagu olin enne aastaid harjunud (ka muna, pähkleid ja muud, mida arstid ei lubanud, väites, et lastel tekivad need ja nood allergiad- ei ole kummalgi midagi häda ja söövad ka ise nt pähklivõid kahe suupoolega
).
Kärutamine on üks parimaid, mida saab üks noor ema koos lapsega teha. Mina käisin mõlema raseduse ajal ka ka kohe peale seda muidugi ka jõusaalis+ kärutasin, aga kui pole varem saali teinud, siis praegu küll ei maksaks algust teha sellega- või kui, siis võibolla midagi kerget, nt aeroobset saalis. 1,5 kuud peale sünnitust keha ju veel alles taastub!
Hetkel mingit kindlat toitumiskava või eridieeti Sulle seega ei soovitagi. Beebi suhtes, kes on praegu ikkagi tähtsam, kui ideaalvorm, tundub toitumine olevat täitsa okei, kui siis võibolla õhtusööke võiks jälgida- sellest võiks süsivesikud välja jätta, süüa peamiselt rasvu ja valke (nt rasvane kodujuust tomati-kurgiga, muna vms), mitte eelmistest toidukordadest järelejäänut. Kuna imetad, siis keha vedelikuvajadus on kordi suurem- seega joo, joo ja veelkord joo! Taimeteed, puhast vett. Leevendad nii ka söögiisu ja kiirendad oluliselt ainevahetust. Enda motiveerimiseks soeta omale näiteks mõni ilus veepudel (Equa pudelid on väga kaunid, müüakse Apollo raamatupoodides), mille kohe hommikul täida puhta vee ja külmutatud marjadega- jääb väga ilus vaadata ja on koguaeg meeles, et peaks jooma
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_wink.png” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> Mul endal oli täna trennis näiteks aruusitükkide ja arooniamarjadega vesi kaasas, väga dekoratiivne ja maitsev
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_wink.png” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />
Noh ja ega seal suurt muud kunsti ei olegi, võta vabalt, naudi oma beebiga koosolemist ja küll need kilod kaovad nii, et Sa arugi ei saa- anna kehale vaid veidi aega!
” width=”20″ />Edit: Ah jaa, mõnda imetamiseaegset multivitamiini võiksid ka lisaks kuurina võtta (nt Elevit), see võib imesid teha, eriti, kui Sul on ka füüsilist koormust. Keha on läbi teinud pika muutuse ja igasugune turgutamine ja poputamine tuleb talle hetkel kasuks
” width=”20″ />
aprill 15, 2016 at 2:52 p.l. #386154aprill 15, 2016 at 9:47 p.l. #386159Anonüümne
GuestImetamine pole mingi ime teema – pigem on su kehal täiendav energiavajadus, mistõttu kaalu alla saamine sama toitumise juures nagu enne imetamist, on igati reaalne. Imetamist saab energiakulult võrrelda tunniajase aeroobse treeninguga.
Ja analoogselt sportimisega, annab suurenenud energiakulu suurema näljatundega ilmselt sulle endast märku. Nüüd on aga sinu enda teha, kuivõrd sa sellele alistud. Toitumine sul üldjoontes tundub mõistlik olema, allergia on muidugi iseasi.
Samas laste seedimised on erinevad ja gaaside teket ei anna alati ema toitumisega seostada. Oma menüüst esialgu ei pea midagi ära jätma, kui kindlaid reaktsioone beebi poolt pole. Kui tekivad, reageerid aegsasti. Naise organismis on piisavalt filtreid, mis lapsele kahjuliku eemale hoiavad. Ei ole julm katastroof ka šokolaad, coca, burks ja chipsid. Vahel suisa soovitatav, et juhe kokku ei jookse.
Aga jah, enda vormi ei ole sul täna mõtet ülemäära prioriteediks võtta, põnn on ikka tähtsam. Aga mõtted on sul õiges suunas ja kui sportlik eluviis sulle sundimata meele järgi on, tuleb kindlasti soovitud vorm ka tagasi. Ära üldse muretse, üks hooaeg veidi nadimat rannavormi on tegelikult savi.
Ise näiteks tegin raseduse lõpuni trenni samamoodi kui enne, sünnitusmajast naastes oli kaal ja kõht timmis tagasi – 7kg rasedusega juurde, 9kg koju jõudes maha. Niisiis pelgalt rasedust ja imetamist vormi languses tegelikult alati süüdistada ei saa.
Kuna ma suurem asi käruga jalutaja oma loomuses pole ja sportlikku koormust vajan kiirkõnnist suuremana, soetasin Thule jooksukäru – titt rahul ja ise ka. Sel ajal kui tema oma päevaund teeb, mul jooksutiir tehtud. Sama käru annab edukalt kasutada ka rulluisutamisel ja rattasõidul.
Edu ja ennekõike rahulikke öid
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />aprill 16, 2016 at 7:14 e.l. #386160Anonüümne
GuestEks see raseduse aegne kaalutõus on ka igal ühel erinev ja osalt saab seda seostada “isudega”, osalt aga ka hormoonidega. Minul tuli esimese rasedusega juurde 15kg, teisega 19kg, kuigi teist oodates oli füüsiline koormus topelt: hommikuti tegin mitmetunniseid tiire õues käruga, õhtuti jõusaal. Sõin nagu ikka juba aastaid juba harjunud olen, ei mingeid shokolaade ega muud taolist
Esimesega läks sünnitusmajas -1+ kg, teisega sinna 7-8 kanti, esimesega läks kaal ka kiiremini alla kui nüüd peale teist sünnitust. Trenni tegin mõlemal korral päris kuni sünnituseni, esimese lapsega olin saalis tagasi 11. päeval peale sünnitust, teisega veelgi varem.
Iga organism on erinev ja rasedusega võib see käituda ka nii, nagu me võib-olla ei sooviks- aga aega tuleb anda
” width=”20″ />aprill 16, 2016 at 7:15 e.l. #386161Annika Pärtel
MemberJust now, Külaline ütles:Eks see raseduse aegne kaalutõus on ka igal ühel erinev ja osalt saab seda seostada “isudega”, osalt aga ka hormoonidega. Minul tuli esimese rasedusega juurde 15kg, teisega 19kg, kuigi teist oodates oli füüsiline koormus topelt: hommikuti tegin mitmetunniseid tiire õues käruga, õhtuti jõusaal. Sõin nagu ikka juba aastaid juba harjunud olen, ei mingeid shokolaade ega muud taolist
Esimesega läks sünnitusmajas -10 kg, teisega sinna 7-8 kanti, esimesega läks kaal ka kiiremini alla kui nüüd peale teist sünnitust. Trenni tegin mõlemal korral päris kuni sünnituseni, esimese lapsega olin saalis tagasi 11. päeval peale sünnitust, teisega veelgi varem.
Iga organism on erinev ja rasedusega võib see käituda ka nii, nagu me võib-olla ei sooviks- aga aega tuleb anda
” width=”20″ />See oli siis minu postitus, ununes sisse logimata ja väike numbriviga tuli ka sisse
” width=”20″ /> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.