Imelikud isud, mis ainest puudus võib olla?
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Imelikud isud, mis ainest puudus võib olla?
- This topic has 5 replies, 5 voices, and was last updated 19 years, 12 months tagasi by
Mr.Y.
-
AutorPostitused
-
veebruar 10, 2006 at 2:50 p.l. #6636
Mumm
Membermul see tubli olemine ja käest laskmine periooditi…praegu tervislikel põhjustel trenni ei tee juba 2 nädalat aga väga imelikud isud on tekkinud, näiteks leib. Andke seda ige kell igat sorti jne, no poes käies trummeldab peas mõte, et leiba tahaks ja võimalikult kibedat ja ehedat eesti leiba, pole elusees nii palju leivasorte läbi proovinud kui viimasel ajal ja leiba ei söö ma mingi määrde või vorstiga…täiesti kuivalt, lihtsalt söön leiba ja jubedalt meeldib. Varem pole sellist asja kunagi olnud, tekkis nagu mõte, et öeldakse ju, et orgamism reguleerib ise ainetest vajaka jäämist isudega. Millest mul siis puudust peaks olema, et leib nii väga hetkel meeltmööda on?

Ja lisaks siis kohe ka teise küsimuse, ise oma peaga järeldan, et mu nö. lemmiksöök õunad ja banaan tükeldada nagu salat ja jogurt peale, on suht tervislik maius kuid samas olen kuulnud et puuvilju ja jogurtit ei soovitata üldse koos süüa, mis see õigem variant siis on?
Ja jälle söön ma leiba…
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 10, 2006 at 3:08 p.l. #70354bohemianrhapsody
MemberKui isu leiva järele on siis söö seda. Endal ka mõnikord selline kahtlane tunne, no siis sööngi seda mida tahan ja kõik.
Paljud inimesed ütlevad midagi, et mis sobib ja mida peab tegema, kuid keegi ei põhjenda. Võib-olla tõesti ei ole hea neid koos süüa, kuid mis on põhjenduseks? Lihtsalt keegi “ei soovita” midagi ei anna alust kahelda. Minu arust puuviljad ja jogurt koos on väga hea.
veebruar 10, 2006 at 3:14 p.l. #70355Vahue
MemberOled ikka paras tont
.Ja sellesse jogurti juttu suhtun ka reservatsioonidega. Mille kuradi pärast ei tohi neid koos süüa? Ikka ja jälle mõeldakse mingit jama välja, kuid vettpidavaid tõendeid ei tooda. ja kuidas saakski sellisele jamale tuua…
Seni, kui mingeid tõendeid pole, söö aga edasi. Võin sulle ka öelda, et leiva söömine on kahjulik, kas usuksid mind?
veebruar 10, 2006 at 3:19 p.l. #70358Mumm
Memberjogurti ja puuviljade kohta öeldi, et liialt erineva glükeemilise indeksiga, et ei soovit. koos süüa, ei ole nii kergesti seeditav. (ma viimasel ajal juba iga päev seda segu söönud)
Just need isud trennivabal ajal on väga kummaliseks muutunud, muidu tegin 4-6 korda nädalas trenni, suutsin täiesti normaalselt toituda ja kodujuust üheks mu lemmiksöögiks, nüüd ei taha “trenni perioodi” toitudele mõeldagi
A kui keegi siin ütleks et leib ka väga paha on, ofkoors ma hakkaks sellele siis mõtlema
a ma ise mõtlen, et see selline kuiv ja raskesti seeditav, et kui kasulik ta ikka olla saab?veebruar 10, 2006 at 4:00 p.l. #70368jrx
MemberMina ütleksin, et sul on süsivesikunarkomaani ärajäämanähud personaalse kiiksuga leiva suunas. Mul on ka nii olnud. Ei midagi ebanormaalset. Anna aega, seisa vastu soovile, et leiba süüa (juhul kui sul on eesmärk ainevahetust parandada, kaalust alla võtta jne kui ei ole siis söö rõõmuga (siiski – eriti hommikuti ja vähem õhtuti) – pole mõtet end niisama piinata:)
Glükeemiline indeks ei ole küll A ja O ja on siiski tähtis KUID kust sa võtad et erineva glükeemilise indeksiga asju koos ei tohi süüa? Ma saan aru, et lihtsalt ei soovitada süüa kõrge glükeemilise indeksiga asju, aga ma ei näe mingit põhjust miks keskmise ja madala glükeemilise indeksiga asju ning valku koos nendega (sest GI käib ju eelkõige süsivesikute kohta üldse) ei võiks koos süüa. Ja üldse, kui reaalset diabeediriski ei ole, siis see GI värk muutub natuke vähem oluliseks.
Banaan iseenesest ei ole väga “tervislik”. Tärkliseplönn nagu kartulgi.
veebruar 10, 2006 at 5:29 p.l. #70384Mr.Y
MemberErineva G. indeksiga toite võib küll süüa, nt mõne kõrge g. indeksiga toidule (kartul, riis) soovitatakse kõrvale just madala g. indeksiga toite, et nii palju veresuhkru taset ei kõigutaks. Nt puhas kartulipüree pidi omama g. indeksit peaaegu 100, aga nt kartul ja munad koos on poole väiksema g. indeksiga
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.