ilma lihata
Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » ilma lihata
- This topic has 17 replies, 11 voices, and was last updated 21 years, 6 months tagasi by
Danni.
-
AutorPostitused
-
august 7, 2004 at 3:43 p.l. #2800
pätukas
MemberTere!
Tahaks kuulda mõne teadjama inimese arvamust- olen 22aastane noor naine ja pisut üle 4 aasta taimetoitlane. Vahest küll söön kala ja juustu ja jogusrtit, kuid siiski vähe. Vahelduva eduga olen külastanud jõusaali juba pea 3 aastat- vahelduva eduga selles mõttes, et olin eelmise aasta lõpus pikalt haige ning siis jäi trenni mitme kuune auk. Küsimus siis selline, et igasugu “targad” õed-vennad-vanemad ja sõbrad teevad mulle selgeks, et sellise elustiiliga ma lihtsalt tapan ennast. Siiski perearsti juures kontrolli tehes tuli välja et olen terve kui purikas! Vorm on ka enam-vähem- see on see naiste asi, et alati saab viriseda ju
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Et siis, kuidas tegelikult on, kas nii toitudes ja treenides nagu mina, võib endale kuidagi liiga teha või on see okei?
Ette tänades
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 7, 2004 at 5:13 p.l. #40194kaos
MemberSõltub sellest mis on sinu eesmärk, iseenesest kui tervis korras ja enesetunne hea ning endaga rahul siis mix mitte?! Kuid ega vaheldusex mõni tükike kana vms. ka liiga ei tee! Kindlasti kellelgi mõni teine arvamus varux, nt. (et ilma liha söömiseta pole mõtet jõusaali üldse minna vms.)
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 8, 2004 at 7:40 e.l. #40195Fle
MemberJah, liha pidi isegi kahjulik olema, kui palju süüa. Eriti sea liha. Isegi liha söömata on võimalik lihaseid kasvatada täitsa edukalt. Valgu saamiseks on ju palju-palju erinevaid toite ja variante.
PS! seda sealiha kahjulikkust, eriti maksale, oma happesuse tõttu ei ole ma ise välja mõelnud, vaid mitmed arstid on seda öelnud.
august 8, 2004 at 3:53 p.l. #40196taf
Member1. ´kui saa siiski vahete vahel nn loomseid toite sööd, ei saa sa end enam kaugeldki taimetoitlaseks nimetada
2. sa võid küll hetkel terve olla, kuid ma arvan, et suurem osa elust on sul veel ees
3. mida see sulle, annab? oled liha vastu allergiline või mida?
4. eks igaühe enda asi lõppude-lõpuks
mina isiklikult ilma lihata üle 2 päeva läbi ei aja
august 8, 2004 at 4:11 p.l. #40197pätukas
MemberAusalt öeldes, see kuidas ennast nimetada/mittenimetada on mulle südgavalt ükskõik…
Ja mis see siis tähendab et mul on suurem osa elust ees? Et ilma lihata seda ei tule või… see lause mõte läks minu jaoks küll kaduma.
Ma saavutan sellega seda, et ei koorma oma magu nii raskete asjadega nagu lihakiud, tunnen end kergemalt ja paremini ja ega ei maitse ka.
Ja ei isuta ka ausalt öeldes…
august 9, 2004 at 5:54 e.l. #40198rewo
MemberKui ma su jutust õieti aru sain siis, siis päevane valgukogus jääb sul väga väikseks, kuna sa ei söö selliseid asju nagu liha, kodujuust jne. Taimsed toidud valku nagu eriti ei sisalda. Kui sa käid jõusaalis nagu rohkem aeroobika stiilis, siis ei ole hullu, kui aga juba teed natuke tõsisemalt(nagu sinu jutust aru sain), siis peaksid tõsiselt oma toitumisharjumusi muuta, kuna su keha lihtsalt ei kannata sellist trenni sellise toitumisega välja ja tekib kogu keha väsimus ning tulemusi ei tule ja ainuke asi mis tuleb on masendus ja stress.
august 9, 2004 at 6:50 e.l. #40199Annika Pärtel
MemberKas vastused lähevad nüüd copy paste DELFI noortekasse üle? Sorry, kui vale inimene, nimi tundus nagu tuttav.
Mis lihasse ja jõusaali puutub, siis oleneb jah eesmärgist. Ilma valguta oma lihaseid saalis tappa pole siiski mõtet. 3 aastaga võiks juba midagi väikest viisi saavutatud olla (kui muidugi on õige trenni, toitumise ja puhkuse vahekord ja kui saavutada tahetakse) Ise arvasin ka kunagi, et olen nüüd hullult terve jne ja ei söönud liha, lihased kadusid sellise kiirusega, et.. Mis sest et tublisti trenni tegin. Siis hakkasin valku (kana jne) ka sööma, aga tuli välja, et ikka ei saanud piisavalt (arvuta oma päevane kogus ja saad ka teada!). Nüüd lisaproteiini tabides on tulemused ka ennast ilmutama hakanud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Esiteks muidugi lihas suureneb, teiseks on rohkem jõudu ja vastupidavust suurele koormusele, samuti taastun rutem.Testid on näidanud, et minu treenituse tase ja südametöö paranevad pidevalt (kuigi on võrreldes olnuga juba väga head!).Muide, kas arst sul vere hemoglobiini taset ikka mõõtis? Endal oli lihast keeldumise tagajärjeks tase 96 (norm näiteks veredoonorite puhul on 125, praegu on mul keskmiselt 128-135)
Tegelikult sa võiksid siia üles riputada näiteks oma eilse menüü, kui palju ja mida sõid, saab rahvas täpsemalt analüüsida.
august 9, 2004 at 5:46 p.l. #40200pätukas
MemberAktivist- nimi sama küll, aga sellisel teemal ei näe küll mingit mõtet DELFI noortekas arulteda
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Põhimõtteliselt ei käiga ma seal jõusaalis mingit erilist lihast taga ajamas, hoian sellega rohkem siukest saledat joont… teen jooksulindil mingi paarkend mintsa ja siis kõikidele olulisematele lihastele mõned seeriad trena?ööridel. Hantleid just ka eriti ei vibuta.. ma siuke vähe väiksemapoolne ikka.
Hemoglobiini tase on mul täitsa okei. Kui vahepeal rase olin (katkes), siis mu günekoloog täitsa imestas kui talle ütlesin et liha ei söö, sest absoluutselt kõik näitajad olid normis. Olen ka doonoriks olnud, nii et…
Noh, eilne menüü oli mul siis midagi sellist (kirjutan kõik kokku, ei viitsi eriti lahata, mis hommik või õhtu):
150 g Gefiluse metsamaasikajogurt
2 viilu porgandipillet Rama Creme Bonjouri ja tomatiga
2 kesmist õuna
Knorri kartulipüree rohelise sibulaga
50 g Kalevi valget ?okolaadi (jube tappev magusaisu tuli peale)
1,5 l vett
tomatimahl 1klaas
kohvi… no nii 6 tassi…
… vist saigi kõik…
no nii, analüüsige nüüd
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 9, 2004 at 6:09 p.l. #40201M.M.
MemberInimene on ju visa hingega ja võib elada vabalt pikka aega, toitudes ühekülgselt ja mõningate toitainete defitsiidis. Ainuke asi on, et kui kaua. Enamus haigusi mis tekivad on ju tingitud valest toitumisest, lisaks muidugi saastatud õhk ja pärilikus jne. – neid on muidugi juba raskem eirata. Kui mingi aeg toituda tasakaalustatult ning korralikult, mis tähendab, et saadakse kõik vajalikud toitained ja vitamiinid-mineraalained kätte siis on kohe ju tunda kuidas enesetunne paraneb, jõudu on rohkem, tuju on parem jne. Võiksid siiski proovida.
august 11, 2004 at 1:08 p.l. #40202kuksel
MemberHuvi pärast küsin, et palju sellise päevamenüü kalorsus kokku tuleb? Ja teine asi, pätaka jutust kumab läbi (võib-olla ma saan valesti aru), et taimetoitu sööb tervise huvides. Ja teiselt poolt kuulub menüüsse mingi “creme bonjure” (mis asi see selline üldse on?), knorri mögin, kohvi, mis on kaugel tervislikkusest. Aga noh, eks igaüks ise teab, mis oma tervisega teeb.
august 11, 2004 at 1:09 p.l. #40203Danni
MemberCreme bonjour on toorjuust
august 11, 2004 at 1:43 p.l. #40204Katariina
MemberMina olen 33-aastane naine ja ei söö ka juba aastaid liha. Küll aga söön peaaegu iga päev kala ja keedetud muna. Ja raudselt iga päev piimatooteid. Ma ei arva, et probleem oleks liha puudumine toidulaualt, küll aga kesine menüü. Tervete luude jaoks on iga päev tarvis saada toidust 1000 mg kaltsiumi. Üks tops jogurtit rahuldab ainult väikese murdosa kaltsiumivajadusest. Valku on vaja organismi normaalseks funktsioneerimiseks vähemalt 35-40 grammi päevas. Kui treenid jõusaalis, siis aga vähemalt 2 grammi iga keha kilogrammi kohta. Valgu saamiseks ilma liigsete kaloriteta soovitan süüa tuunikala (vees), üldse kala, broilerifileesinki (sisaldab ainult 1 gr rasva 100 gr kohta), 5% Juku juustu, rasvata kodujuustu, muna jne. Vegeenid söövad siis vähemalt sojatooteid, ka annavad valku mandlid ja oad. Minimaalne rasvakogus, mida organism peab päevas toidust saama, on 25 grammi, ideaalne aga 1 gramm iga keha kilogrammi kohta. Tervislikku rasva saab mitte shokolaadist, vaid rasvasest kalast, pähklitest, seemnetest, taimeõlist, tervisemunadest. Värskeid puu- ja köögivilju tuleb päevas süüa vähemalt pool kilo. Ja 6 tassi kohvi päevas on küll palju. Mina ise ei joo üldse kohvi. Ja Knorri tooted on ka kaugel tervislikkusest.
august 11, 2004 at 1:45 p.l. #40205Taavi Eplik
MemberMinu teada analoogsel toorjuustul, mida Rama vist teeb on rasvasisaldus poole väiksem kuna see konkreetne on ikka ilge võipakk nö.!
august 11, 2004 at 2:22 p.l. #40206kuksel
MemberEestis valmistatkse ka minuteada toorjuustu (Võru piimakombinaat mäletamist mööda). Rasva sisaldus pidavat olema 4%. Ma eelistaks küll antud toodet neile uhketes pakendites väljamaa omadele.
august 11, 2004 at 2:28 p.l. #40207Annika Pärtel
MemberKatariinale ei olegi vast enam midagi lisada..
Kuigi ise söön liha, eelistan ikka kana, kala, siga ja muud pudulojused on ainult vahel harva laual. Muna loomulikult söön ka (enamasti munavalgeid)+piimatooteid mitu korda päevas.
Kohvi juba aastaid ei joo (värvib hambaid ja muus mõttes ka mõttetu jook minu meelest). Roheline tee on parim-enne trenni koos kohupiimaga manustades aitab kergemini rasvagi põletada
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Antioksüdantidest rääkimata. Loomulikult sobivad igasugused muud taimeteed ka (õhtul piparmünt meega jne) ja vahel endale üks korralik Iiri kohv, capuccino või isegi kodune kakao lubada pole ka mingi patt
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Pakitoite muidugi tasub vältida-esiteks liiga palju soola, teiseks säilitusaineid. Juustudest kasutan ise viimasel ajal eranditult Juku 5%-list. On kõvavõitu küll, aga pane ahju koos leivaga-teine asi kohe! Pasta peale või omleti sisse riivida kõlbab ka.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.