Iga 3 tunni tagant söömine,elustiil (kaalu alandamine ja hambad)
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Iga 3 tunni tagant söömine,elustiil (kaalu alandamine ja hambad)
- This topic has 12 replies, 7 voices, and was last updated 9 years, 8 months tagasi by
SKG.
-
AutorPostitused
-
veebruar 26, 2016 at 8:36 e.l. #26863
Anonüümne
GuestTere. Hakkasin hiljuti sööma iga 3 h tagant. Varem proovisin erinevaid dieete, midagi pole aitanud. Kaal langes kiiresti küll aga veel kiiremini tuli tagasi + alati lisakilodega. Üleliigset kaalu on palju. Otsustasin, et ei taha mingeid rangeid dieete ja üldse mitte mingit suurt piirangut. Söön nüüd iga 3 h tagant. Enesetunne on väga hea, kas kaal on langenud või mitte, seda ei oska öelda kuna pole hetkel kaalu kodus. Vana kaalu tegi koer katki(lükkas trepist alla, aga see selleks
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ). Toidu kogused on väikesed, grammides ei oska öelda. Söön sellise koguse, et kõht pole tühi samas täis ka väga pole. Ennem ma sõin 1-2 korda päevas ja tavaliselt õhtul. Kogus oli väga suur. Võisin terve panni praekartulit ära süüa salatiga ja ikka tahtsin veel süüa. Hommikul ei söönud kunagi. Nüüd söön ma kell 6.00,9.00,12.00,15.00,18.00,21.00 tundub et terve päev ainult söön aga paljud toidukorrad on lihtsalt väikesed näksimised(puuviljad, pähklid, jogurt, kodujuust, omlett) Kui pole võimalik süüa just kindlal kellaajal mingit praadi nt. kell 12.00 pole võimalik süüa lõunat, siis midagi ikka söön(kasvõi müslibatooni või mõne pisikese joogijogurti). Nii toitudes näen, et ikka väga suur vahe on, kas süüa paar korda päevas ja suurtes kogustes või tihti ja väikestes kogustes. Kindlad kellaajad on paigas, sest et ma võin üle poole päeva mitte midagi süüa(pole nälga või lihtsalt ununeb) ja siis õhtul tekib hundiisu ja söön kõike mis kätte satub. Kui keha on harjunud 5-6 x toitumisega, siis ei hakka enam täpselt kindlatel kellaaegadel toituma. Ainult jälgin, et üle 4 h poleks viimasest toidukorrast möödas.Olen kindel, et ei hakka toituma nagu enne. Kõht pole kunagi tühi ja pole kunagi ääreni täis. Pole isu ebatervisliku järele nagu enne, et ahh tahaks krõpsu ja kooki, sokolaadi ja komme. Energiat rohkem, uni parem, seedeprobleemid kadusid ära ja tunnen et kaal on natuke langenud. Mul küsimus neile, kes toitub ka tihti. Kuidas te toitute? Mida ja kui palju sööte? Kuidas toitute, kui pole võimalik kindlal ajal süüa? Kas sööte siis, kui kõht tühi või teil kindlad kellaajad? Kuidas kolleegid/koolikaaslased/sõbrad/tuttavad suhtuvad, et te pidevalt sööte midagi?( küsin sest ise varem vaatasin imelikult neid, kes pidevalt sõid. Mul kunagi sõbranna oli selline, kes sõi tihti ja portsud olid väikesed. Sale ja ilusate lihastega naine. Ma ei halvustanud teda kunagi,aga pidevalt ütlesin, et “sa sööd nii tihti aga ikka oled sale”, ise sõin kord päevas ja mõtlesin et kus veab ikka mõnel, et koguaeg sööb aga ikka ilusa kehaga). Kas teil on raske sellisel toitumisel olla?
Ja kas see on tõsi, et kui süüa tihti siis see rikub hambaid?
veebruar 26, 2016 at 8:54 e.l. #385469LiisA-L
MemberMina söön iga kolme tunni tagant. Tööle võtan umbes 2-3 karbikest oma söögiga kaasa. Minu toitude hulka kuuluvad hommikul puder valgupulbriga ja kohv, vahepalaks rasvatu kohupiim (annab palju valku) + puuvili+ pähklid, lõunasöögiks lahja liha + kiudainerikas süsivesik (nt. tatar). Päeva viimased toidukorrad on süsivesikuvaesemad ja rasva-valgu rikkamad. Minu probleem on see, et tööl olles tahaks kogu aeg süüa ja hommikul on üldse kohutav hundiisu.
Idee toituda iga kolme tunni järelt sain Janar Rückenbergi raamatust “Sinu parim vorm jõusaalist”. Minu mäletamist mööda kirjutas ta seal, et kui tahetakse kaalust alla võtta, siis toidukordade ajastamisest võiks alustada. Nii toimisin, töötas super hästi! Üldse väga väga hea raamat, palju mõjutanud minu toitumis-ja treeningharjumusi positiivses suunas
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kolleegid-tuttavad-perekond on muidugi sõnakas selles osas. Aga ei viitsi enam seletada, miks ja kuidas ma nii tihti söön ja ikka veel sale olen..
veebruar 26, 2016 at 8:56 e.l. #385470Sarge
MemberEi ole vahet, kas sööd 10x päevas või 1x päevas. Loeb kogu päevane sissesöödud energiahulk ja makrotoitainete vahekord.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga lihtsam on tõesti süüa umbes 5 korda päevas just nendel samadel põhjustel, mis sa enne nimetasid.Mulle endale meeldib 4x päevas süüa + valgušeik.
veebruar 26, 2016 at 10:54 e.l. #385476ROtter
MemberEi ole vahet, kas sööd 10x päevas või 1x päevas. Loeb kogu päevane sissesöödud energiahulk ja makrotoitainete vahekord.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga lihtsam on tõesti süüa umbes 5 korda päevas just nendel samadel põhjustel, mis sa enne nimetasid.Mulle endale meeldib 4x päevas süüa + valgušeik.
Oi-oi!
http://www.livestrong.com/article/542042-is-eating-one-meal-a-day-healthy/
veebruar 26, 2016 at 11:53 e.l. #385477Sarge
MemberHiired ei ole inimesed.
Kui ma ei eksi, siis praktikas on JungaTroll selle läbi teinud, et sööb 1x päevas ja kaal langeb.
http://teadliktreening.com/kas-paevas-peab-sooma-5-korda/
PS! Ja hetkel räägime otseselt kaalu alandamisest, mitte muudest asjadest.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 26, 2016 at 12:01 p.l. #385478ROtter
Kui ma ei eksi, siis praktikas on JungaTroll selle läbi teinud, et sööb 1x päevas ja kaal langeb.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nii et kaalualandamisega võid endale muud terviseprobleemid tekitada ja see on tervislik.
veebruar 26, 2016 at 12:11 p.l. #385480Sarge
MemberNii et kaalualandamisega võid endale muud terviseprobleemid tekitada ja see on tervislik.

Igasugune ekstreemsus ei ole hea. Minu soovitus on samuti, et süüa 5 korda päevas ja ühtlaselt päeva peale jaotatuna.
veebruar 26, 2016 at 1:42 p.l. #385482MaPo
MemberSarge sõnumi sisu oli ju selge. Ja õige.
Muu on isiklike valikute küsimus. Toituda lihtsalt sellepärast, et “nüüd on aeg”, ilma, et nälga oleks – on ebaotstarbekas – just rasvaprotsendi vähendamise eesmärgi korral. Peaasi, et sul oleks see võimalus siis, kui juba tunned, et on õige aeg ja kannatama ei peaks.
Mida vähem ebaratsionaalseid piiranguid, seda paremini mõjub.
veebruar 26, 2016 at 1:46 p.l. #385483JungaTroll
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jah. Olen proovinud enda peal kõiki erinevaid variante, et ma ei oleks lihtsalt papagoi. Alustades 5x päevas söömisest, 3x päevas, 1x päevas, kuni selleni välja, et teinud kord nädalas 2 kuu jooksul pikema paastu, 48 tundi. Viimase tegin vaatamaks, mida siis see veresuhkur täpselt teeb ja kas ikkagi siis kukub kuhugi ähvardavasse musta auku.
Mina võin kokkuvõtteks samuti kinnitada, et seni kuni oled kaloraaziga miinuses, langeb ka kaal. Sõltumata sellest, kas sööd 5x, 3x, 1x päevas, sõltumata kellaajast.
Tõepoolest, kõige olulisem on leida endale söömisviis, millest suudetakse pidevalt kinni pidada. Mingit imet järsku 5x päevas söömine ei too.
Lõpuks on aga väga palju nüansse, millega peab arvestama:
1) kui teed trenni ja kui enne trenni on pikk paus söömises, siis annab see tunda. Isegi kui suudad ignoreerida näljatunnet ja energiapuudust, siis väga pika söögipausi puhul ei ole nt. jõutreeningul tõesti sellist tulemust. Stress on liiga suur.
2) kui sööd korra päevas ja liigud palju, siis lõpuks võib see täis õgimine üle visata. Mõnikord on täiskõhu tunne tore, kuid punnis kõht enam mitte.
Ainuke tõeliselt negatiivne kogemus oli see 48 tunniste paastudega periood. Sel ajal kaotasin selgelt lihaseid ja jõu taastamiseks läks peale 2 katsekuud tervelt 6 kuud.
Uuringud ütlevad ka seda, et kui proovida oma harjumuspärast ja toimivat toitumisreziimi muuta, on üldiselt tulemuseks kaalutõus. Nii neil, kes varem said hommikusöögita hakkama kuid reporterite hirmutamise tõttu hakkavad vägisi hommikul putru sisse ajama kui need, kes sõid regulaarselt kuid annavad järele ahvatlusele süüa end lõhkemiseni täis, ohverdades teised toidukorrad. Esimesel puhul ei suudeta teiste toidukordade arvelt kokku tõmmata, teisel puhul on nälg lõpuks nii suur, et sisse aetakse kõike piiri pidamata.
Hetkel on enda söögireziim 3x päevas – hommikul valgurikas toit – munad vms. Lõuna ajal täisterapuder. Õhtul juur-ja köögiviljad + valk.
PS. Nii palju kui edukalt alla võtnud naiste käest olen uurinud, mida nad tegid – vastus on suht üks – LÕPETA SAIAKESTE SÖÖMINE! Ehk suhkru söömine. Ja muid trikke ei ole üldse vaja.
mai 26, 2016 at 5:17 p.l. #387125Anonüümne
GuestViimasele – sa kaotasid kahe paastupäevaga ilmselgelt lihaseid? Kuidas sa need nüüd nii lühikese paastuga äkki ära kaotasid? Ma olen ka lihaseline naine, teen trenni, igasugust nagu jõusaal, jooksmine, intervall jne. Tegin eelmise aasta lõpu poole 5 päevase paastu ja minu lihas küll mitte kusagile ei kadunud,täiesti olemas ja täpselt samasugune. Kuni seitsme päevane paast ei tohiks inimese organismile mitte kuidagi mõjuda negatiivselt kui elustiil on tervislik ja kõik vitamiinid ja ained keha ennem kätte saanud. Seega sinu kahe päevane paast pole mitte midagi. Kuid jah, kogemused on erinevad ja inimesed on erinevad.
mai 26, 2016 at 5:45 p.l. #387126Anonüümne
Guest5päevase paastuga kaotasid kindlasti lihaseid(kui ikka täitsa söömata olid) mingi imeloom Ilmselt visuaalselt sa seda lihtsalt ei täheldanud,kuna lihas tundus kuivem ja nägi parem välja kuna pekki ümber vähem.
mai 26, 2016 at 5:49 p.l. #387127Anonüümne
Guest1x päevas söömine on üldiselt lauslollus.Jungatroll kaotas kaalu,sest ühe korraga tavaliselt organism kõike päevas vaja minevat läbi ei seedi,sellepärast ongi parem jaotada mitme korra peale.
Sumode dieet näeb tavaliselt nii ette,et peavad sööma kuskil 1-3 korda päevas,(tavaliselt vist 2 keskimelt) ja hommikusööki ei tehtaMõte on see,et ainevahetus võimalikult aeglaseks lasta ja pikapeale niimoodi kaalu kasvatama hakata.
Paast tavaliselt kaotab lihasmassi ja rasvkudet,Kui inimesel on superainevahetus(imelooma geneetika) ja atleedile iseloomulik kehatüüp,siis keha võtab võimalikult palju rasva arvelt,enamikel inimestel läheb pigem rohkem lihast kui rasva.True story.
mai 27, 2016 at 8:24 e.l. #387136SKG
MemberOeh. Myydid on rasked surema.
Kas juba ei aitaks sellest toidukordade arvust ja ainevahetuskiirusest.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.