Kui inimene on hästi treenitud,siis tähendab see ka seda,et lihasmassi peaks olema teoreetiliselt rohkem,kui rasva osakaal!Kuna aga lihas kaalub rohkem kui rasv,siis ideaal- kaalu on väga raske soovitada,seda tuleb vaadata peeglist,mis sealt vastu vaatab!Aga tavainimese kaal 170cm juures peaks olema 58-65kg.Aga mõõtude arvu nüüd küll ei oska öelda,aga siiski võiks kõik olla proportsioonis!
kas ma sain õigesti aru, et hästi treenitud ja lihastes 170cm pikk naine võib kaaluda 58kg ja rohkemgi?
Küsin sellepärast, et ise treenin igapäev ja kaalun selle pikkuse juures 57kg ja rasva ei paista üldse olevat. Kuid sõbrannad (ei treeni pidevalt) selle pikkuse juures 50kg.
Mõtlesin, et äkki siiski on mul üleliigsed rasva, et nii palju kaalun.
Kui saladus pole, äkki avaldaksid ka oma mõõdud?
Lihtsalt huvi pärast, et millised oleks nii kena kehaga treenitud naisterahva mõõdud.
Mida ilusat siis sinu sõbrannadel 170cm pikkuse 50 kg juures on?Kipun arvama,et nad on ära näljutatud piitspeenikesd ja veel peale kauba alakaalus tüdrukud!Lihasest pole neil kindlasti haisugi.Soovitan sul oma rasvaprotsent kehas ära mõõta,siis on näha kui palju on sul lihast ja kui palju rasva!Rasv kaalub vähem kui lihased!
Mina kaalun võistlus välisel perioodil 58kg ,pikk olen 165cm,rasvaprotsent on 11;võistluste ajal kaalun aga 52kg,rasva % on siis 6-7,sel ajal on mul siis tõesti ainult lihased ja luud.Mõõdud on mul järgmised:talje-66,puus-90,reis-53cm.Ära neist mõõtudest mingeid järeldusi enda kohta tee,kuna minu keha on hoopis teistsugune kui sinu oma!
Tänu sinu vastusele taipasin, et kaal ei ole mingi näitaja, vaid tõepoolest on selleks peegel.
Rasvaprotsendi mõõtmise kohapealt tahaks teada, kus oleks seda kõie parem teha? Kuna olen kuulnud, et erinevates kohtades võivad tulemused varieeruda. Või ei vasta see tõele? Ise pole mõõtmas käinud, kuid tahaks minna küll, seepärast küsingi.