Hüppeliiges
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Hüppeliiges
- This topic has 93 replies, 54 voices, and was last updated 12 years, 3 months tagasi by
kuu333.
-
AutorPostitused
-
august 27, 2006 at 8:05 p.l. #89721
Zup3rZ0n1c
MemberSooviks treenida ome hüppevõimet,aga ei tea kuidas.Hüpeliiges on mul ühel jalal nõrk.Olen paar korda selle välja väänand ja ühekorra isegi oli paigast.Ehk oskate aidata ja soovitada kuidas oleks kõige parem alustada treeningut et ei oleks jalgadel liiga palju koormust ja et treening kannaks ka tulemust…
august 28, 2006 at 7:20 e.l. #89749greenu
Membervist oleks kõige kindlam alustade kükkist hüppetega ….. ilma raskusteta …… oma keharaskusega peaks see vigastatud hüppeliiges ikka hakama saama ….. ja kui tunned et on juba korras ja enam valu ei tee siis hakka alguses masinatel tegema … kohe pole mõtet kang õlgadel mürgeldama hakata …. sääre masin peaks olema sinu lemmik siis …
jaanuar 25, 2009 at 6:13 p.l. #181245Jus5
MemberMõned päevad tagasi juhtus siis selline asi, et kehalise kasvatuse tunnis suutsin vigastada hüppeliigese sidemeid. Jalg pandi kipsi ja nüüd on tekkinud mõningad küsimused.
Nimelt kui nähti ette, et lahas peab olema 2 nädalat, aga kas mul on mõtet lahas mõni päev varem ära võtta, kuna enam lihtsalt ei seedi seda karkudega kõndimist?
Kui kips tõesti ära võetakse, mida ma siis vältima peaks? Ja kas kükkimisest ka pean loobuma mõneks ajaks?
Ja kas on ette nähtud ka mingi taastusravi, et tugevndada neid sidemeid?
Ette tänades,
Johannes!
jaanuar 26, 2009 at 7:47 e.l. #181296daman
MemberOlin sama vigastuse õnnelik omanik. 7 nädalat ei saanud käia ilma karkudeta, kui sul vähemaga läheb, oled õnnega koos. Nüüd, 2,5 aastat hiljem, on jalg IKKA valus. Treenima hakkasin läbi valu lihtsalt, esialgu oli jalg hüppeliigesest äärmiselt nõrk, aga läheb paremaks.
Hoia see lahas peal niikaua kui ette näidati, palju hullem on kui sa võtad enne ära ja vigastad uuesti. Peale kipsi ära võtmist hakka kohe venitama ja võid treenima ka hakata, aga KERGELT. Jalg on sul alguses nõrk, ei talu külgedele väändeid ja on äärmiselt ebakindel. Kükkimist ma väldiksin küll esialgu, kui, siis vast 30% maxist. Oluline on mitte viga teha uuesti. Aegamisi tõsta raskust ja küll jalg tugevamaks läheb.
Taastusraviks olekski trenn ja venitused, aga mõistuse piires!
jaanuar 26, 2009 at 8:08 e.l. #181302pumper
MemberEndal olnud hüppeliigeste vigastusi hulgim. Lõpuks oli 4,5 a tagasi ka operatsioon. Peale seda olen suutnud suuremaid jamasid vältida.
Kui vähegi võimalik, siis taastusravi: harjutused spetsiaalselt hüppeliigesele/labajalale sidemete ning lihaste tugevdamiseks ja tasakaalu arendamiseks. Aga nii, et valus ei ole. Tugisidet tuleb kindlasti kanda. Eriti võistluslikke spordialasid harrastades (pallimängud, jooks maastikul, võitluskunstid…)
jaanuar 26, 2009 at 10:55 e.l. #181321HyPn0se
Membersul läks hästi. mul juhtus enne jõule maadlustrennis ka õnnetus. hüppeliiges pooleks, mõlemad jala nukid küljest murdunud ,jalg moondunud(tagurpidi) ja sidemed kaa kahjustada saanud.ootasin 30.min kiirabi. arstid tulid võtsid maadlusjalatsi ära ja viisid minema. haiglas selgus ,et jalaga sittad lood ja osakonnajuhataja teeb ainult selliseid oppe.osakonnajuhataja ei viitsinud kodunt välja tulla ja mind pandi palatisse. palatis seoti jalg nii valesti kinni ,et öö otsa lahas murdis jalga . magada ei saanud ja rohud ei aidanud. olin nats üle kuu voodis ja püsti seistes tahtis pilti tasku lüüa. Nüüdseks üle 2 kuu möödas ja eelmine reede võeti jalast need 3 traati välja. nüüd jalg jälle haige ja kodusel ravil.
soovitan jalal lasta rahulikult paraneda ja ütlen ,et karkudega on parem olla kui olla peaaegu poolteist kuud voodis.
Kui arst pole määranud ravi siis midagi erilist ei ole vajalik tehagi. kui võimalik siis õhtuti võta jalg lahti , leota kuumas vees ja võid püüda natuke liigutada aga üldiselt ära käima kohe hakka , lase rahulikult jalal paraneda.
Edu paranemisel!
jaanuar 26, 2009 at 1:13 p.l. #181348Jus5
MemberEks lähen täna proovin õnne, kõigepealt lähen käin traumapunktis ja uurin kas siis on kipsist kasu kui mu jalg seal logiseb, ainuke kasu mis ma sellest näen on see, et ma eii toetu nii palju jalaa peale, kuid kindlalt fikseeritud jalg küll pole.
Kui õnnestub kips ära saada siis lähen ka ortopeedi juurde, kes annab edasist nõu.
jaanuar 26, 2009 at 1:54 p.l. #181355jorsik
MemberMis su diagnoos oli siis täpselt, ainult sidemete venitused? Mul kooli ajal oli ikka tihedalt sidemete venitusi, kokku mõlemale jalale üle 10x. Sai tehtud viinakompress ja nädala pärast oli korras
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Viimane kord rebestasin päris kõvasti, oli ka mõra pahkluus, siis pandi kipsi ja olin ka pea kuu aega voodis, ei saanud jalga alla lasta, hakkas hullult valutama. Kips loksub sest esialgne paistetus on üle läinud. Tavalise sidemete venitamise korral ma imestan et niikauaks kipsi pandi, kui tunned et saad peale toetuda jalale, võid kipsi ära võtta küll imo. Esialgu võiks muidugi loobuda suure koormuse panemisest jalale ehk siis kükkimisest.jaanuar 26, 2009 at 3:39 p.l. #181381Jus5
MemberSai siis arsti juures ära käidud, targemaks ei saanud, kipsile pandi uus side peale ja tõmmati kõvemini kinni ning kästi tagasi tulla siis kui aeg on. Lisaks öeldi ka veel, et kipsiga peale võin toetuda ja nii palju kõndida kui kips lubab.
jaanuar 26, 2009 at 3:47 p.l. #181387tarmzz
Membersul läks hästi. mul juhtus enne jõule maadlustrennis ka õnnetus. hüppeliiges pooleks, mõlemad jala nukid küljest murdunud ,jalg moondunud(tagurpidi) ja sidemed kaa kahjustada saanud.ootasin 30.min kiirabi. arstid tulid võtsid maadlusjalatsi ära ja viisid minema. haiglas selgus ,et jalaga sittad lood ja osakonnajuhataja teeb ainult selliseid oppe.osakonnajuhataja ei viitsinud kodunt välja tulla ja mind pandi palatisse. palatis seoti jalg nii valesti kinni ,et öö otsa lahas murdis jalga . magada ei saanud ja rohud ei aidanud. olin nats üle kuu voodis ja püsti seistes tahtis pilti tasku lüüa. Nüüdseks üle 2 kuu möödas ja eelmine reede võeti jalast need 3 traati välja. nüüd jalg jälle haige ja kodusel ravil.soovitan jalal lasta rahulikult paraneda ja ütlen ,et karkudega on parem olla kui olla peaaegu poolteist kuud voodis.
Kui arst pole määranud ravi siis midagi erilist ei ole vajalik tehagi. kui võimalik siis õhtuti võta jalg lahti , leota kuumas vees ja võid püüda natuke liigutada aga üldiselt ära käima kohe hakka , lase rahulikult jalal paraneda.
Edu paranemisel!
Aiii.. mul hakkab selle jutu peale endal juba jalg valutama.. Tunnen kaasa.
jaanuar 26, 2009 at 3:50 p.l. #181388jorsik
MemberSai siis arsti juures ära käidud, targemaks ei saanud, kipsile pandi uus side peale ja tõmmati kõvemini kinni ning kästi tagasi tulla siis kui aeg on. Lisaks öeldi ka veel, et kipsiga peale võin toetuda ja nii palju kõndida kui kips lubab.Siis pole sul seal midagi tõsisemat viga, väike venitus lihtsalt. Kips lihtsalt fikseerib et sa ei liigutaks sidemeid ja nad saaks rahus taastuda. Pakun et 2 nädala pärast on sama korras kui enne.
jaanuar 26, 2009 at 5:05 p.l. #181404ROtter
MemberSiis pole sul seal midagi tõsisemat viga, väike venitus lihtsalt. Kips lihtsalt fikseerib et sa ei liigutaks sidemeid ja nad saaks rahus taastuda. Pakun et 2 nädala pärast on sama korras kui enne.Ma lohutan sind, jorsik.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kõik traumad jätavad kehale oma jälje, endiseks ei saa kunagi taastuda.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 14, 2009 at 11:00 e.l. #242271Bafbaf
MemberTere, juhtus eile selline asi et korvpalli mängides oli saalis põrand kohati libe ja jooksupealt läks vasak jalg valesti alla ja väänasin päris kõvast hüppeliigest.
Minut hiljem oli jalale toetamine pea võimatu ja lasin kiiresti ka külma peale. Õhtu läbi jalg valutas ning toetumine oli suure valu tõttu väga raskendatud.
Täna on seis selline , et jalga nö südamest kõrgemal hoides ja mitte liigutades väga ei valutagi. Kuid jala painutamine on võimatu sest valu läheb väga suureks. Samuti on ka astumisega , mida rohkem proovida jalale toetuda seda valusamaks läheb. Valu ise on natuke seestpoolt ja kannast ülevaltpoolt ja siis see kõige suurem valu on jala välisküljel.
Küsimus nüüd selline, et kas tasub hakata läbi valu kiirabi poole lonkima (hetkel ei näe mingit võimalust kuidagi autoga sinna jõuda) et teha igaksjuhuks pilt?
Valu järgi ( valulävi päris tugev tegelikuses ) ütleksin et midagi peab seal ikka puru olema , kuid imelik on see et kui lugesin artikleid hüppeliigese vigastuste kohta siis seal mainitud tursest mul vistk üll haisugi pole.
Valu on tõesti tugev, kuid turse minimaalne. Kas paistetuse puudumine tähendab et tegu võib olla ainult venitusega?
detsember 14, 2009 at 11:16 e.l. #242273Impsik
MemberKäi ikka traumapunktis ära las teevad röntgeni. Või kui tõesti jalale toetada ei saa siis helista kiirabisse.
detsember 14, 2009 at 11:17 e.l. #242275Belfort
Memberma arvan et kui siniseks ja paiste veel läinud pole siis oled kõigest ära väänanud..
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.