Hommikupuder
Avaleht » Forums » Toitumine » Retseptinurk » Hommikupuder
- This topic has 76 replies, 44 voices, and was last updated 13 years, 6 months tagasi by
matjusm.
-
AutorPostitused
-
aprill 6, 2011 at 1:11 p.l. #296187
gmaster
MemberSuur tänu! Olen nüüd hulga enesekindlam kohe!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Valguallikana mõtlesin, mis oleks, kui tarbida keedetud muna? (Kohupiim taaskord allergia tõttu välistatud) Siinkohal tekkis aga küsimus munakollase kohta – see ju puhas rasvaallikas.
Dietary fats and immune status in athletes: clinical implications
http://journals.lww.com/acsm-msse/pages/ar…p;type=abstract
Fat intake and injury in female runners
http://www.jissn.com/content/5/1/1
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 6, 2011 at 1:30 p.l. #296193r2nduritirts
MemberDietary fats and immune status in athletes: clinical implications
http://journals.lww.com/acsm-msse/pages/ar…p;type=abstract
Fat intake and injury in female runners
http://www.jissn.com/content/5/1/1
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Väikest viisi harrastusjooksjana tulid need artiklid mulle vägagi kasuks! Tänud!
mai 6, 2011 at 5:21 p.l. #301064Kalkun
MemberUurisin ja puurisin seda teemat aga asja eriti ei saanud. Tavaliselt pudru ei söö aga mõtlesin, et paar päeva nädalas ju võiks teha hommikuti.
Alati olen pudru teinud nii, et lasen voolata piima potti nii ala pool liitrit, mingi tassike täis helbeid, pool tl täit soola, 3-4 tl suhkurt ja lasen podisena kuni paraja paksuseni. Sellele peale hunniku mett või moosi. Nüüd dieedi perioodil nii vist teha väga ei saa.
Mõtlesin enda jaoks uue meetodi välja mida pole veel katsetanud.
Tunnen, et vajan magusat seega mesi või moos on enamjaolt vajalik.
400 ml piima
100g kaerahelbeid
väheke soola ja suhkurt
1 lusikas proteiinipulbrit
2-3 tl moosi
Valku tuleb kuskil kokku 45g, süsikaid kuskil 85g ( peaks mingi õuna või banaani juurde lisama toidule?) ja rasvu kuskil 15-17g
Mida arvate? Kehakaal on 80kg
mai 6, 2011 at 5:32 p.l. #301065Kristjan-Johannes Konsap
MemberUurisin ja puurisin seda teemat aga asja eriti ei saanud. Tavaliselt pudru ei söö aga mõtlesin, et paar päeva nädalas ju võiks teha hommikuti.Alati olen pudru teinud nii, et lasen voolata piima potti nii ala pool liitrit, mingi tassike täis helbeid, pool tl täit soola, 3-4 tl suhkurt ja lasen podisena kuni paraja paksuseni. Sellele peale hunniku mett või moosi. Nüüd dieedi perioodil nii vist teha väga ei saa.
Mõtlesin enda jaoks uue meetodi välja mida pole veel katsetanud.
Tunnen, et vajan magusat seega mesi või moos on enamjaolt vajalik.
250-300ml piima
100g kaerahelbeid
väheke soola ja suhkurt
1 lusikas proteiinipulbrit
2-3 tl moosi
Valku tuleb kuskil kokku 40g, süsikaid kuskil 75g ( peaks mingi õuna või banaani juurde lisama toidule?) ja rasvu kuskil 15g
Mida arvate? Kehakaal on 80kg
Ma loodan, et see pole su kogu hommikusöök? Raske on midagi öelda, kui ei tea palju sa kogu päeva jooksul kaloreid sööd-sellest oleneb, kas kaal langeb või ei.
Ei vaja sa mingit magusat. Ei taha olla lipiidipervert, aga magusaisu võib tõesti tekkida, kui liiga vähe rasvu süüa.
Kui treenid pärast hommikusööki või sul füüsiliselt raske töö, siis v-o sobib sellises koguses süsivesikuid hommikul. Kui ei, siis ei pea tingimata nii palju süsivesikuid hommikul sisse ajama.
mai 6, 2011 at 5:38 p.l. #301066Kalkun
Member1 porgand ja 1-2 lehtsalati lehte lisaks ise juurde. Banaani või õuna jätaks siis ära.
Kaal on siiamaani langenud küll 2 kuu jooksul kuskil 4 kilo. 2 nädalat tagasi kaalusin 81,5, hetkel pole kaalunud. 6 korda söön päevas. Üritan iga 3h tagant süüa.
Hetkel söön hommikuks 4 keedumuna, 1 tass piima (300ml), seemneleib,porgand ja 1-2 lehtsalati lehte. Hetkel tundub küll, et piisab.
//
Proovisin järgmine hommik oma värki, päris hea tuli. Kõht sai ilusti täis.
mai 6, 2011 at 10:28 p.l. #301110missisryan
MemberVahel ei viitsi kaerahelbeid keeta või tahan lihtsalt vaheldust, siis teen nii: õhtul kaerahelvestele ja lisanditele (kookoshelbed, rosinad, kuivatatud aprikoos vms) keev vesi peale.
Hommikul on kaerahelbed mõnusad ja pehmed, panen peale kas jogurtit või jogurtiga segatud kohupiima + kui ei ole pannud rosinaid, aprikoosi vms, siis läheb jogurti peale veel kas tükeldatud apelsin, õun või marju + kaneel.
Lisandeid varieerin, et saaks piisava koguse proteiini ühe toidukorra kohta.
Veel olen teinud nii et keetes kaerahelbeputru, olen lisanud 2-3 muna viimasel paaril minutil ja läbi kuumutanud. Kõigile võibolla ei meeldi, aga minu arust päris huvitav.
Putru keedan eranditult veega.
mai 7, 2011 at 10:26 e.l. #301142AlanBStard
ModeratorVeel olen teinud nii et keetes kaerahelbeputru, olen lisanud 2-3 muna viimasel paaril minutil ja läbi kuumutanud. Kõigile võibolla ei meeldi, aga minu arust päris huvitav.Öääää… lapsena vägistati mulle mingit munaga mannaputru sisse, siiamaani halb mõelda
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 7, 2011 at 10:27 e.l. #301143AlanBStard
ModeratorEi vaja sa mingit magusat. Ei taha olla lipiidipervert, aga magusaisu võib tõesti tekkida, kui liiga vähe rasvu süüa.Lipiidipervert
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 7, 2011 at 10:40 e.l. #301145missisryan
MemberÖääää… lapsena vägistati mulle mingit munaga mannaputru sisse, siiamaani halb mõelda
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kustumatud mälestused lapsepõlvest? Lasteaias pakuti vahel tõesti väga huvitavaid söögiisu mittetekitavaid toite. Õnneks on aeg enamus mälestusi kustutatud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mul on mälestused piima-juurvilja supi ja köögiviljahautisega mis sisaldas peamiselt pekitükke ja kaalikat
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Munaga puder pole üldse paha kusjuures, kaneeli peale ja… meenutab natuke kõrvitsa-mannasuppi, aga ilma kõrvitsata kui sa aru saad mida ma mõtlen
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 3, 2012 at 8:09 e.l. #319280lniinsalu
MemberArmastan hommikuti putru süüa. Keedan alati oma pudrud ainult veega. Lisan natuke kaneeli ja värskeid marju. Ja maitseb väga hästi. Lisaks pudrule ka omlett munavalgetest. Hea algus päevale!
Siin on mu lemmikud, mida iga nädal söön. Ei suuda ühte ja sama putru iga päev lihtsalt süüa.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ka kalorid/süsivesikud/valgud/rasvad grammides välja toodud. Tahan alati kindel olla, et saan piisava koguse toitaineid päeva jooksul ja loomulikult üritan neid saada õigetest allikatest, nii palju kui see võimalik on.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Toiteväärtuste kirja panemine enda jaoks on väga mugav (dotFit.com teeb asja väga lihtsaks).http://liisuuuu.blogspot.com/2012/07/starting-your-day-right-good-breakfast.html
juuli 3, 2012 at 1:13 p.l. #319298AlanBStard
ModeratorVarsti jõuavad siia ka teised munakollaseperverdid ja siis läheb andmiseks
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Munakollane on muna kõige väärtuslikum osa.
Oleneb muidugi mida see kana söönud on, munavalge puhul ei sõltu.
juuli 3, 2012 at 1:50 p.l. #319300DarkCloud
MemberMinule jääb siiski mõistmatuks miks hommikupudru teema igasugu perverte täis on
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ise söön ka absoluutselt iga hommik nelja- või viieviljahelbeid või mõnikord ka täistera kaerahelbeid ning kasutan sama taktikat, mis missisryan – lisan viimasel minutil 2 muna pudrule juurde, kuna mul pole mingit tahtmist neid veel lisaks keetma hakata või eraldi veel kõrvale süüa
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 3, 2012 at 5:23 p.l. #319314lniinsalu
MemberVarsti jõuavad siia ka teised munakollaseperverdid ja siis läheb andmiseks
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Munakollane on muna kõige väärtuslikum osa.
Varsti jõuavad siia ka teised munakollaseperverdid ja siis läheb andmiseks
Jätsin välja, et hommikul omletti tehes lisan tavaliselt 4 munavalget ja ka 1 munakollase. Olenevalt päevast ja toidust mida valmistan, kuid menüüsse lisandub kindlasti veel 1 terve muna. Nii et 2 munakollast päevas on minu jaoks piisav. Kuid kui õhtul peale trenni tahan oma valgu munast saada, siis kasutan tõesti ainult munavalgeid.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 19, 2012 at 12:37 p.l. #320121roosamanna
MemberSöön ka hommikuti täistera kaerahelvestest, nisu- ja kaerakliidest tehtud putru. Tekkinud on aga küsimus, millist putru on kehal lihtsam seedida, kas piimaga tehtud või veega tehtud? Või pole sel üldse vahet?
juuli 19, 2012 at 2:37 p.l. #320123Angelo
MemberEga erilist vahet pole küll.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.