Hommikupuder
Avaleht » Forums » Toitumine » Retseptinurk » Hommikupuder
- This topic has 76 replies, 44 voices, and was last updated 13 years, 6 months tagasi by
matjusm.
-
AutorPostitused
-
september 24, 2010 at 3:43 p.l. #277369
Spanktastic
MemberÕhtul umbes 1,2 kruusitäit tavalisi kaerahelbeid kõrgemasse kaussi, veega valan üle, jätan ligunema. Hommikul valan vee ära sõelaga, pool tassi piima ja pool tassi vett potti, pliidi soojus maksimumi peale, pott pliidile ja kui väikesed mullid ilmuvad vedelikule, lisan kaerahelbed sisse ja segan. Puder on valmis vähem, kui viie minutiga.
Ei kee üle, kuid see-eest natuke kõrbeb põhja. Ei näe selles probleemi, jätan poti kraanikaussi vette ligunema ja pärast tuleb kõrbenud osa ka maha.
september 24, 2010 at 3:45 p.l. #277370Risto Uuk
MemberMa ka ei mõista. Olen teinud päris palju erinevaid kaerahelbeid. Lõppkokkuvõtteks ikka eelistan täisterakaerahelbeid, nt Heleni täisterakaerahelbed. Ja tõesti.. mul kulub ehk ainult 5-6 minutit. Vesi keema, helbed potti, meresoola. Aegajalt segan, ca 2-3 minutit. Siis tõstan poti kõrvale ja hauduvad kaane all ka 2-3 minutit. Mida sa teed nendega 30 minutit?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Täpselt.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mis paganama pool tundi? Ma kusjuures teen isegi nii, et kuna vesi pole kõik ära imendunud, siis valan lihtsalt sõela peal üleliigse vee välja. Seda nendel päevadel, kus kiire on või lihtsalt ei viitsi oodata, või kui olen vett liiga palju pannud…
september 24, 2010 at 3:54 p.l. #277371Nony
MemberKaerakliidest saab ka väga kiiresti väga maitsva pudru. Soovitan proovida
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma arvan, et kiirkaerahelvestele võiks küll siis pigem neid eelistada…
september 24, 2010 at 5:45 p.l. #277387vs
MemberMa teen nii, et panen potti törts vett, siis kui see keema läheb , panen piima, kui see üle keeb, siis lisan kaerahelbed. Kui kaerahelbed lisatud, siis enam ei kee. Enne järgmise ülekeemiseni läheb veidike aega. Passin seal kõrval. Kui juhtun kuskile kõrvale vaatama, siis keeb tavaliselt üle, siis vannun, siis pistan selle traadist resti poti ja pliidi vahele, et pott vastu plaati poleks, ja nii ma seal ootan (ok, vbl mitte päris pooltundi, aga 10 minutit küll) selle aja sees jõuan endale muna praadida ja ära süüa.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kunagi tegin ilma piimata, siis sai kergemini kuidagi valmis ja pudru tekstuur oli hoopis miskit muud…peaks nüüdki ilma piimata proovima, tol korral ei maitsenud mulle
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga aitäh soovituste eest
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ulle meeldis see variant kõige rohkem, et kaerahelbed võib ka likku panna õhtul
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 24, 2010 at 5:49 p.l. #277388younger
MemberMina teen nii- täiskaerahelbed kaussi, piim peale, viinamarju, muid marju sisse ja kõhtu. Ei mingit keetmist ega mässamist. imehea on.
september 24, 2010 at 6:22 p.l. #277393Okk
MemberMa ei tea , mulle ema õpetas juba väiksest peale , et putru tuleb keetes pidevalt segada . Randmed soojaks ilusti ikka
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .Herkulopuder ikka üle kõige , kuigi pole juba aastaid söönud
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 24, 2010 at 6:29 p.l. #277394Anonüümne
GuestKiirkaerahelveste toiteväärtus on ju täpselt sama mis jämedatel kaerahelvestel. Kiirkaerahelbed on lihtsalt tavalised kaerahelbed peenemal kujul.
Ise teen umbes 400ml piima mikrolaineahjus täpselt 3 minutit iga hommik. Kui piim soe, läheb peale hunnik kaerahelbeid, siis 5 minutit teen miskit muud ja puder ongi valmis! Hea ja lihtne! Enne pole midagi regulaarselt söönud, kuid hommikune kaerahelbepuder on juba peaaegu aastakene hea harjumus olnud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 24, 2010 at 7:05 p.l. #277398Nony
MemberKiirhelveste töötlemise käigus läheb kõige kasulikum osa helvestest tihti kaduma…
september 25, 2010 at 11:22 p.l. #277563Mansel
MemberKiiresti täisterakaerahelbepudru valmistamiseks teen mina järgmist:
-õhtul panen soovitud koguse helbeid piimaga ühte kaussi(nii öelda likku) ja külmkappi
-hommikul panen pliidile vee keema( ehk puder tuleb vee ja piimaga pooleks)
-kui vesi keeb lisan sinna juurde siis piima ja helbed kausist
-see hakkab põhimõtteliselt keema paari minutiga
-siis lükkad kaane peale ja lülitan pliidi välja( lased pudrul haududa natuke, samal ajal tegelen muuga, nt pesemine)
-ja voiljaa puder valmis, segama pean ainult alguses et puder ühtlaselt laiali laotada potis.
Kogu valmistamiseks lähebki 5-8 min umbes. Nii et proovige
september 26, 2010 at 11:30 e.l. #277611Lauri848
MemberMina eriti pudrusõber ei ole.Aga teen blenderis hommikusöögi valmis.Mis helbeid oleks sinna kõige parem panna? hetkel panen röstitud kaerahelbeid.
september 26, 2010 at 3:34 p.l. #277644haubits
MemberKaerahelbed on popp valik.
oktoober 1, 2010 at 8:00 p.l. #233116Kristy
MemberTäisterakaerahelbed on kasulikumad , sest kiirkaerahelbed on eeltöödeldud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ise kasutan täisterakaerahelbeid ja teen nii : natuke vett potti , kui vesi keema läheb lisan helbed , kui vesi väheneb hakkan piima lisama (pidevalt segades) ja nii keedan umbes 5min kuni puder valmis (mina ei keeda kaerahelbeid väga pehmeks)
oktoober 1, 2010 at 8:18 p.l. #233114Siim Kelner
MemberHuvitav, kas ma olen ainus, kes teeb putru mikrolaineahjus? Helbed kaussi, piim peale, mõned minutid uunis, moos peale ja olemas.
oktoober 1, 2010 at 8:39 p.l. #232988Mansel
MemberHuvitav, kas ma olen ainus, kes teeb putru mikrolaineahjus? Helbed kaussi, piim peale, mõned minutid uunis, moos peale ja olemas.Ju siis
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 2, 2010 at 8:28 e.l. #215481aivar424
MemberHuvitav, kas ma olen ainus, kes teeb putru mikrolaineahjus? Helbed kaussi, piim peale, mõned minutid uunis, moos peale ja olemas.Ma ise eelistan ka hommikuti viimase minutini magada, siis kasutan ka sama varjanti. Kindlasti teen piimaga, veega korra proovisin, jõle lurr jäi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.