Hommikul
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Hommikul
- This topic has 25 replies, 14 voices, and was last updated 17 years, 2 months tagasi by
Karu.
-
AutorPostitused
-
november 28, 2008 at 9:53 e.l. #172540
Goleteral
MemberMilleks sul üldse neid vaja tankida on ??? Ja kas neid õhtul süüa või mitte, sõltub paljudest asjaoludest ……………. http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=4631Hmm, võibolla kasutasin valet sõna või lihtsalt on mul valearusaam ‘tankimisest’
Aga ikkagi, hommikune aeg tundub loogiliselt mõeldes just see kõige parem aeg süsivesikute tarbimiseks..
Väljavõte sellest artiklist –
Õhtusööki tuleks valida samal põhimõttel, kui on vajadus töötada, treenida või olla lihtsalt aktiivne – süüa valgud ja rasvad koos vähese süsivesikusisaldusega toiduga, et türosiin saaks vajalike hormoonide tootmiseks mõjule pääseda.
Kui aga on tegu õhtusöögiga peale päevaseid töid, toimetamisi ja treeninguid, siis on lõpuks ometi omal kohal süsivesikurikas (tärkliseid sisaldav) toidukord koos valkude ja mõõduka rasvaga, mille toimel organism toodab serotoniini, mis aitab meil lõõgastuda ja taastada kulutatud energiavarusid. Ülekaalulised kõhnujad ei saa mõistetavatel põhjustel endale sellist naudisklemist lubada, sest on ju liigne rasvamass tekitatud süsivesikuid pikema aja jooksul nautides. Lubatud on ainult aeg-ajalt üks tärkliserikas õhtusöök ennetamaks “katuse lendutõusmist”.
Aga jah, jätame selle teema vast, Igalühel omad kombed – kurat see teab mis see õige ikkagi lõpuks on ;P
november 28, 2008 at 10:10 e.l. #172543Aile
MemberOeh, no süsivesikuid ikka ei tangi ju õhtul kui kaalu soovid alandada..Teooria != Arvamus
(See arvamus põhineb minu arusaamal toitumisest ning seda ei tasuks võtta kui ‘teooriat’, mõni pädevam inimene aga on seda arvamust siiski toetanud ja väitnud et ka magades toimuvad muudatused on palju soodsamad kui jätta süsivesikud õhtusest toidukorrast välja)
Artikkel on ju hea, sa lihtsalt ei ole seda just erilise hoolega lugenud.
Kleebin sulle sealtsamast artiklist juttu:
“Süsivesikud õhtuti valem muutub, kui sa teed oma peamise treeningu õhtuti.”Kui sa oled väga atleetlik ja sa lähed enne õhtusööki jõusaali, siis sa kindlasti tahad süsivesikuid õhtul, et korrastada oma glükogeeni varusid,” osutab Siegel.Keha ladustab süsivesikuid nagu glükogeen lihastesse, millest sa saad energiat oma treeninguteks.
Fitnessi guru Mike Davies Columbusest, Ohio osariigist, on sellega nõus.”Sa vajad täiendust oma glükogeenivarudele, et peale õhtust treeningut täielikult taastuda. See käib nii cardio treeningu, jõutreeningu kui ka rulluiskudel treenimise kohta.”
“Probleem on selles, et paljud aktiivsed naised on muutunud süsivesikute kartjateks,”jätkab ta.”Kui nad aga keelavad endale süsivesikud, keelduvad nad samas ka kütusest, mis aitaks neil taastuda, mis aga kahjustab energiatasandit. Kui nad jätkavad keeldumist võivad rahuldamata vajadused viia valede toitude ületarbimiseni.” “
november 28, 2008 at 10:16 e.l. #172544Goleteral
MemberArtikkel on ju hea, sa lihtsalt ei ole seda just erilise hoolega lugenud.Kleebin sulle sealtsamast artiklist juttu:
“Süsivesikud õhtuti valem muutub, kui sa teed oma peamise treeningu õhtuti.”Kui sa oled väga atleetlik ja sa lähed enne õhtusööki jõusaali, siis sa kindlasti tahad süsivesikuid õhtul, et korrastada oma glükogeeni varusid,” osutab Siegel.Keha ladustab süsivesikuid nagu glükogeen lihastesse, millest sa saad energiat oma treeninguteks.
Fitnessi guru Mike Davies Columbusest, Ohio osariigist, on sellega nõus.”Sa vajad täiendust oma glükogeenivarudele, et peale õhtust treeningut täielikult taastuda. See käib nii cardio treeningu, jõutreeningu kui ka rulluiskudel treenimise kohta.”
“Probleem on selles, et paljud aktiivsed naised on muutunud süsivesikute kartjateks,”jätkab ta.”Kui nad aga keelavad endale süsivesikud, keelduvad nad samas ka kütusest, mis aitaks neil taastuda, mis aga kahjustab energiatasandit. Kui nad jätkavad keeldumist võivad rahuldamata vajadused viia valede toitude ületarbimiseni.” “
No näed, selge, tänud. Seda asjaolu ei märganud jah ja kohe ei osanud nagu treeninguaega jms arvesse võtta.. : )
november 28, 2008 at 10:17 e.l. #172546undisputed
MemberHmm, võibolla kasutasin valet sõna või lihtsalt on mul valearusaam ‘tankimisest’Aga ikkagi, hommikune aeg tundub loogiliselt mõeldes just see kõige parem aeg süsivesikute tarbimiseks..
Väljavõte sellest artiklist –
Õhtusööki tuleks valida samal põhimõttel, kui on vajadus töötada, treenida või olla lihtsalt aktiivne – süüa valgud ja rasvad koos vähese süsivesikusisaldusega toiduga, et türosiin saaks vajalike hormoonide tootmiseks mõjule pääseda.
Kui aga on tegu õhtusöögiga peale päevaseid töid, toimetamisi ja treeninguid, siis on lõpuks ometi omal kohal süsivesikurikas (tärkliseid sisaldav) toidukord koos valkude ja mõõduka rasvaga, mille toimel organism toodab serotoniini, mis aitab meil lõõgastuda ja taastada kulutatud energiavarusid. Ülekaalulised kõhnujad ei saa mõistetavatel põhjustel endale sellist naudisklemist lubada, sest on ju liigne rasvamass tekitatud süsivesikuid pikema aja jooksul nautides. Lubatud on ainult aeg-ajalt üks tärkliserikas õhtusöök ennetamaks “katuse lendutõusmist”.
Aga jah, jätame selle teema vast, Igalühel omad kombed – kurat see teab mis see õige ikkagi lõpuks on ;P
Mis siin ikka vaielda, kõike on oma nahal kogetud, nii ühte kui teistpidi. Peace
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 28, 2008 at 1:57 p.l. #172579Kevin de puta madre
MemberTavaliselt hommikuti 200g kodujuustu
viil leiba
300ml piima
õun
Tahaks hommikuti rohkem süüa veidike kuid lihtsalt pole isu :S
november 28, 2008 at 2:49 p.l. #172586Karu
MemberKuna hommikul isu hea, siis tavaliselt keeran omale sellise hea kraami kokku:
* Pann kuuma, Saaremaa või peale sulama
* Terve porrulauk peenete viiludena (varsti lõikan juba nagu Imre Kose suure noaga)
* Kaks väikest või üks suur sibul hakituna
* 2-3 pirakat küüslauguküünt
* Neli hiiglaslikku muna
* Kui isu on, siis ka natuke juustu lõpetuseks
Maitsestan musta pipra, soola ja oreganoga.
Kõrvale teen tükkideks 1-2 tomatit, mõnikord ka porgandit.
Söök saab hea ja maitsev!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>PS! Sibul, küüslauk ja munad ostan ALATI turult – soodsam, maitsvam, puhtam. Ja eelkõige on turult saadavad XL munad nii poole suuremad kui poes XL ja hind on 1,8-2,0 EEK per muna! Samuti on sibul ja küüslauk sellised, et on tunda ka, mitte lihtsalt näha. Lisaks saab Tartu turult megahead mädarõigast – 9 EEK purk! No ja kahvliotsakesest piisab, et nutma hakata…
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 28, 2008 at 3:26 p.l. #172606Aile
MemberKuna hommikul isu hea, siis tavaliselt keeran omale sellise hea kraami kokku:* Pann kuuma, Saaremaa või peale sulama
* Terve porrulauk peenete viiludena (varsti lõikan juba nagu Imre Kose suure noaga)
* Kaks väikest või üks suur sibul hakituna
* 2-3 pirakat küüslauguküünt
* Neli hiiglaslikku muna
* Kui isu on, siis ka natuke juustu lõpetuseks
Maitsestan musta pipra, soola ja oreganoga.
Kõrvale teen tükkideks 1-2 tomatit, mõnikord ka porgandit.
Söök saab hea ja maitsev!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>PS! Sibul, küüslauk ja munad ostan ALATI turult – soodsam, maitsvam, puhtam. Ja eelkõige on turult saadavad XL munad nii poole suuremad kui poes XL ja hind on 1,8-2,0 EEK per muna! Samuti on sibul ja küüslauk sellised, et on tunda ka, mitte lihtsalt näha. Lisaks saab Tartu turult megahead mädarõigast – 9 EEK purk! No ja kahvliotsakesest piisab, et nutma hakata…
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tartu turg on t6esti yks hea koht. Head m2lestused.
Kirjeldatud toit tundub ka hea. Mina olen suur chillis6ber.
Kui teil on tunne, et natuke nina v6i kurk on imelik…siis 6htuks l2heb v2ga h2sti:
Pannile spl kookosrasva
3 kyyslaugukyynt hakituna
0,5 spl riivitud v2rsket ingverit
1 chillikaun ilma seemneteta tykeldatult
ja umb 200 g veisehakkliha
Jami…ja tervis tuleb, mis myhiseb.
november 28, 2008 at 3:33 p.l. #172609Karu
MemberKusjuures ma isegi chillisõber ning eile õhtul tegin omale kanafileed küüslaugu, punase chilli ja sibulaga. Värske ingver siin Tartu Rimis ei ole minu meelest üldse piisavalt värske. Varem ostsin seda pidevalt, kuid väga kuiv maitse tal.
Küsimus aga tekkis chilli osas. Miks on vaja seemned välja võtta? …Ma eile kokkasin, siis käis mõte peast läbi, et vist nagu peaks võtma, aga jätsin ikkagi sisse. Ehk valgustad mind?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tartu turg on t6esti yks hea koht. Head m2lestused.Kirjeldatud toit tundub ka hea. Mina olen suur chillis6ber.
Kui teil on tunne, et natuke nina v6i kurk on imelik…siis 6htuks l2heb v2ga h2sti:
Pannile spl kookosrasva
3 kyyslaugukyynt hakituna
0,5 spl riivitud v2rsket ingverit
1 chillikaun ilma seemneteta tykeldatult
ja umb 200 g veisehakkliha
Jami…ja tervis tuleb, mis myhiseb.
november 28, 2008 at 3:34 p.l. #172611jrx
MemberENNE kooli… Ysna rumal ja levinud viga.2ra j22 yhe toiduaine v6i nende kombinatsiooni juurde.
T2na hommikul s88n ma tatraputru supilusikat2ie kookosrasva ja ysna suure koguse hapukoorega.
Panen tatrapudru sisse alati suht palju külmutatud hakitud spinatit… minu meelest sobib väga hästi:) Ja hapukoor ka ofkoors:)
november 28, 2008 at 4:05 p.l. #172621Aile
MemberKusjuures ma isegi chillisõber ning eile õhtul tegin omale kanafileed küüslaugu, punase chilli ja sibulaga. Värske ingver siin Tartu Rimis ei ole minu meelest üldse piisavalt värske. Varem ostsin seda pidevalt, kuid väga kuiv maitse tal.Küsimus aga tekkis chilli osas. Miks on vaja seemned välja võtta? …Ma eile kokkasin, siis käis mõte peast läbi, et vist nagu peaks võtma, aga jätsin ikkagi sisse. Ehk valgustad mind?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui terav meeldib, siis v6id seemned sisse j2tta.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Seemned annavad lisateravust.Soola pane ka natuke
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 28, 2008 at 4:58 p.l. #172631Karu
MemberKui terav meeldib, siis v6id seemned sisse j2tta.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Seemned annavad lisateravust.
Soola pane ka natuke

Oi terav meeldib kohe väga… Ma mõtlesingi, et mis teema on, kui pannilt kaane maha võtsin ja siis umbes pool tundi terves korteris kõik ainult köhisid.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ilma maitsestamata jogurtita poleks seda süüa saanud… Järgmine kord olen targem. Panen pool chillit, aga seemned jäävad!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.