Skip to main content

hirm

Viewing 10 posts - 16 through 25 (of 25 total)
  • Autor
    Postitused
    ROtter
    Member

Anoreksik ma pole. Ma ei suudaks olla mitte midagi söömata ja ma tean, et ma pean sööma, aga nii raske on. Mul on paaniline kalorite ja eriti rasvade hirm. Sellepärast teen ka väga palju trenni. Pidev trenn ja vähe söömine aga hakkab tervisele käima. Aga samas ma ei saa aru, miks mul kaal tõuseb kui ma natukenegi rohkem söön. Jube hirmutav. Siis mul tekibki tunne, et ma ei või midagi süüa, muidu kohe kaal tõuseb. Lihatükikese või magusa [ šokolaadi] lubamine endale oleks täielik luksus. Jube magusaisu on muidugi kogu aeg.

Loe minu eelmine postitus veel kord läbi, ma vastasin, miks see nii on.

Nüüd, kui sa hakkad jälle normaalselt ja tervislikult toituma, siis tee seda järk-järgult suurendades päevas nii toidukordade arvu kui üldkaloraaži. Ära tee seda äkki, sest see oleks rakkudele suureks šokiks – ikka tasa ja targu, siis harjub organism uue olukorraga kiiremini ja kergemini. Esialgu tuleb küll kaalutõus, sest rakud ladestavad kohe kõik juurdetuleva, kuid kui nad näevad, et selline olukord jääb kestma, siis rakud rahunevad ja kaal hakkab uuesti langema.

jrx
    Member

Küsiks uuesti – mis siis juhtub kui su kaal tõuseb? Miks see halb on? Mis on selle otsesed ja kaudsed tagajärjed?

See “paaniline kalorite ja rasvade hirm”, mida sa tunned, et ei saa kontrollida ongi su olukorra põhjustajaks ju. Sa saad aru, et see on vale, ent tunned, et ei suuda seda kontrollida.

Soovitan uuesti kvalifitseeritud psühholoogi – nad oskavad hästi selliste asjadega tegeleda.

jorsik
    Member

Äkki paneksid täpsemalt kirja ka siia, mida, palju, kuna sööd päeva jooksul ja palju trenni teed. Kui üle 700kcal päeva jooksul tarbides hakkab juba kaal tõusma, on ikka üliaeglane ainevahetus

smack
    Member

Loe see läbi- äkki muudab su meelt.

Link

triinu50
    Member

No hommikul söön ühe tomati, natuke kurki, porgandit ja vahest ka rasvata kodujuustu või jogurtit. Lõuna ajal söön ühe õuna ja porgandit. Hiljem söön veel rasvata jogurtit ja kodujuustu. Alguses ma muidugi võtsin 5 kg alla, aga siis jäi kaal seisma ja nii kui midagi natuke rohkem sõin, tuli kohe juurde. Mu tuttav aeroobikatreener ütles, et sellise trennikoormuse juures võiks ma süüa ükskõik mida ja kui palju, isegi magusat, aga see pole miskipärast nii..

joey
    Member

Oldman seletas väga ilusti põhjuse. peamine on et mõõdukas mitmekesine toit… korraga vähe, kuid tihedad toidukorrad.

kikikeit
    Member

No hommikul söön ühe tomati, natuke kurki, porgandit ja vahest ka rasvata kodujuustu või jogurtit. Lõuna ajal söön ühe õuna ja porgandit. Hiljem söön veel rasvata jogurtit ja kodujuustu. Alguses ma muidugi võtsin 5 kg alla, aga siis jäi kaal seisma ja nii kui midagi natuke rohkem sõin, tuli kohe juurde. Mu tuttav aeroobikatreener ütles, et sellise trennikoormuse juures võiks ma süüa ükskõik mida ja kui palju, isegi magusat, aga see pole miskipärast nii..

sa paned nüüd küll segast siin…kui sa tahad nälgida lase aga minna……..inimesed püüavad sind aidata ja sa ikka raiud , et võtad paaniliselt juuurde ja kui sa ise väidad , et teed kõvasti trenni.

mina ise olen selle läbi kogenud ja käin momenil trennis 4 korda ja söön vahel shokolaadi ja mõne saiakese saan ka kuus nahka panna !!!!! ja mingeid kg juurde ei tule nii kergelt………………….

fighter
    Member

Ei tasu kaalus nii tugevalt kinni olla. Kaal võib sama rasvaprotsendi juures kõikuda sul vabalt 3-4kg vahel. Tippsportlased võivad võistluse eel kuni 10kg alla võtta ainult keha vee arvelt(~60% kehast on vesi), et sobivasse kaaluklassi saada.

Soovitan üldse kaalu peale mitte astuda, vormi vaadatakse ikka peeglist. Loeb üldine välimus, mitte mingitest numbritest kinni hoidmine!

Anonüümne
    Guest

Ole õnnelik, ma söön mis tahan ja kui palju tahan, aga ikka kaalus juurde ei võta (kuigi oleks vaja).

jorsik
    Member

Kui ma küsisin täpsemat infi, siis ma mõtlesin ikka kellaajaliselt ja grammipealt mida palju sööd, mitte a’la natuke söön seda ja hiljem natuke toda. Trenni koha pealt samamoodi, mis päevadel mida palju teed.

Viewing 10 posts - 16 through 25 (of 25 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.