Jahh nii see peakski olema ka minu arust,kuna kui tõmbad ylesse on suurem koormus ning kui hingad siis välja koormat sydant vähem……….nii olen vähemalt mina asjast aru saanud:)
Surumisharjutustel toimub väljahingamine raskust ületavas,sissehingamine langetavas faasis.Tõmbeharjutustel on lood vastupidised.Kui oma mõttetegevusega asja keeruliseks ei aja,siis paneb hingamisrefleks kõik õigesti paika.
ootoot. näit jõutõmbes annab ikka tõmbehetkel sisse hingata. pigem tahab keha ise pingutushetkel välja hingata. mõnel tuleb asisema raskuse korral ka vihakarjatust. kuidas sa sissehingates karjatad?. tegelt olen ma neis asjades suht tumba. niiet ei hakka mingit vaidlust tekitama. siiski huvitaks mida vale hingamine endaga kaasa toob?.
Tegelikult on Fredil täiesti õigus, punamütsike. Ega see, et harjutuse nimi jõuTÕMME on, tähenda veel, et tegu puhtakujulise tõmbeharjutusega on. Pigem ikka toimub keha ja jalgade sirutamine nagu ka surumisharjutuste puhul, seega peaksid ka vastavalt hingama.
Need on harjutused selja lailihasele (erandiks “pullover”),biitsepsile,õlalihasele (erandiks muidugi õlalihase surumisharjutused),käsivarre painutajalihasele,sääre eesmisele lihasele ja reie kakspealihasele.