HIIT, intervalltreening
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » HIIT, intervalltreening
- This topic has 244 replies, 93 voices, and was last updated 10 years, 10 months tagasi by
vs.
-
AutorPostitused
-
juuli 26, 2007 at 8:54 e.l. #120125
MEE
Memberma teen ka HIIT-i, pärast 2h trenni joon KINDLASTI šeigi (kreatiin, süsikad, valk, glutamiinpeptiid) ja siis koju jõudes, 2h jooksul ühe korraliku sooja toidu ka veel.
kaal kukub, jõud kasvab… ei näe probleemi trennijärgsel toitumisel – olgu see kell siis mis ta on…
juuli 26, 2007 at 10:03 e.l. #120132jrx
MemberMEE ütles kõik ära. Kui misiganes põhjusel korralikku toidukorda sa enam ei tee, siis tee nii korralik kui vähegi võimalik.
oktoober 22, 2007 at 1:00 p.l. #128813vonpertus
MemberVabandan kui loll küsimus. Kas olen hiiti sooritamisest korrektselt aru saanud.
Alguses(esimene ja teine nädal)
Soendus 15 minutit.
4 X 90 seconds work + 90 seconds recovery(kordade vahel 90 sekundit rahuliku tempoga)
5 X 60 seconds work + 60 seconds recovery(kordade vahel 60 sekundit rahuliku tempoga)
8 X 20 seconds work + 10 seconds recovery(kordade vahel 10 sekundit rahuliku tempoga)
15 minutit cool down.
Kõik need intervallid sooritatakse samal päeval ja järjestikku?
Kasutan sooritamiseks sõudeseadet, parem on vist kui raskusastet päris p6hja ei keera sooritaks 70% raskusega.
oktoober 22, 2007 at 1:26 p.l. #128818jrx
MemberEi ole õigesti aru saanud:) Nii teeksid endale VÄGA KARMI treeningu:)
4 X 90 seconds work + 90 seconds recovery(kordade vahel 90 sekundit rahuliku tempoga): ESIMESED 2 NÄDALAT
5 X 60 seconds work + 60 seconds recovery(kordade vahel 60 sekundit rahuliku tempoga): JÄRGMISED 2 NÄDALAT
jne.
Mul oli ka alguses segadus, aga ma kontrollisin Taku enda käest üle:)
Ise hoian sõudeergomeetril 6 peal raskust – kui sellest raskemaks panen, siis on tõmme liiga aeglane.
oktoober 23, 2007 at 11:29 e.l. #128920vonpertus
MemberSiiamaani treenisin(2kuud) selle kava järgi:
jog for 8 minutes or 1 mile
5×100-meter sprints (jog 100 meters to recover)
8×50-meter sprints (jog 100 meters to recover)
u. 10 minutit cool down
Loodan, et sellest kavast sain 6ieti aru(K6ik intervallid samal päeval ja järjestikku
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> )Kas oleks mõistlik(kui vorm lubab) alustada Taku hiitiga kolmandast ja neljandast nädalast?
5 X 60 seconds work + 60 seconds recovery(kordade vahel 60 sekundit rahuliku tempoga)
oktoober 23, 2007 at 12:06 p.l. #128927jrx
MemberOlen täiesti nõus, et mõttekas on alustada 60sekundilistest lõikudest. Edu!
oktoober 23, 2007 at 12:35 p.l. #128931vonpertus
MemberTänud!
Täna katsetama
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 23, 2007 at 6:00 p.l. #128967daman
MemberRäägin siis pisut enda HIIT spetsiifikast.
Rahulik jooks umbes 15minutit (2,5km)
6x200m+200m (täiel koormusel mäest üles (u. 3-4% tõus), alla väga aeglaselt)
Rahulik jooks umbes 15-20minutit
Ajakulu kokku tuleb 45-50 minutit ja väsitab rohkem kui 20km jooks mõõdukas tempos
Programmi panin kokku enda tunde järgi, viimased 3 sprinti võtavad lõpus pildi vägagi virvendama. Tean, et paljud jooksjad kasutavad ka kella ning kiirendavad rajal 30 sekundi kaupa 8-10 korda (30s sprinti, 30s puhkust).
Leian, et võrdseid aegu joostes on taastumiseks vähem aega ning tulemuseks raskema koormusega trenn. Isiklikult meeldib distantsi rohkem joosta, aga eks see on maitse küsimus (või hoopis treenituse?). Taku hiit läheb ka sinna aja jooksmise alla (puhkus ja intervall on sama pikad ajaliselt).
Nüüd on varsti õues metsa all jooksmisega tuuga, algab jõusaali hooaeg (lihast ka vaja kasvatada, saab rohkem energiat varuda, lisaks jalad talvel tugevamaks).
On keegi proovinud ka lindil joostes intervalle aretada? Kuidas seal mõistlik oleks asja jagada? Hoida tempo konstantsena ja mängida kaldenurgaga? Või hoida nurka sama ja mängida kiirusega?
oktoober 24, 2007 at 12:18 e.l. #128979jrx
MemberÜldiselt lindil tehes mängitakse kiirusega JA tehakse ülesmäge. aga lint ei ole väga hea vahend minu meelest.
november 29, 2007 at 5:54 p.l. #132770Batmanmiki
MemberTere,
Otsustasin alustada TAKU HIIT programmi tegemist, kuna tegelen kahevõitlus alaga ja oleks aeroobset võhma vaja:)
Oleks aga paar küsimust:
1)Kas selle 60-90 sekundit pean jooksma nii kiiresti kui suudan, või väikese varuga? (Nii 90% max. kiirusest)
2)Kas see 15 min. cool down tähendab seda ei jooksen lõdvestava sörgina?
3)Kas see jooksime mu jalalihaseid liiga suureks ei tee? (Ma ei soovi eriti et mu jalad muutuksid pakuks)
4)Kas võin ka HIIT vabadel päevadel aeroobset jõusaali teha ?( 20 kordust harjutustele)
Aitäh
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 29, 2007 at 7:49 p.l. #132810daemonium
MemberTere,Otsustasin alustada TAKU HIIT programmi tegemist, kuna tegelen kahevõitlus alaga ja oleks aeroobset võhma vaja:)
Oleks aga paar küsimust:
1)Kas selle 60-90 sekundit pean jooksma nii kiiresti kui suudan, või väikese varuga? (Nii 90% max. kiirusest)
3)Kas see jooksime mu jalalihaseid liiga suureks ei tee? (Ma ei soovi eriti et mu jalad muutuksid pakuks)
4)Kas võin ka HIIT vabadel päevadel aeroobset jõusaali teha ?( 20 kordust harjutustele)
Aitäh

e-ee …
minul on reis kasvanud veloergomeetril HIITi tehes 5 kuuga 62 cm pealt 77cm peale …,
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 29, 2007 at 10:30 p.l. #132835Batmanmiki
Membere-ee …minul on reis kasvanud veloergomeetril HIITi tehes 5 kuuga 62 cm pealt 77cm peale …,
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga kui ma teeks ergomeetri asemel sisehallis jooksu?
november 30, 2007 at 7:31 e.l. #132877daemonium
MemberAga kui ma teeks ergomeetri asemel sisehallis jooksu?No ei ole asi nii hull.
Ma lihtsalt oma kaasasündinud laiskusest keerasin “spurdi” ajaks ergomeetri vastupanu juurde … tuli ka ergomeeter võimsama vastu välja vahetada;
sealt ilmselt ka taoline tulemus.Ja ega’s seda anlt HIITi teeneks kah pidada saa.
Kuigi ka jooksu puhul sprint mõjub hästi reielihaste kasvule,midagi nii ekstreemset sul karta ei maksa.
november 30, 2007 at 7:48 e.l. #132881sweals
MemberTere,Otsustasin alustada TAKU HIIT programmi tegemist, kuna tegelen kahevõitlus alaga ja oleks aeroobset võhma vaja:)
Oleks aga paar küsimust:
Aitäh
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>millise kahevõitlusalaga sa täpselt tegeled, et sul on vaja aeroobset võhma? pigem äkki nii, et sul on vaja tõsta anaeroobset läve + aeroobset ning anaeroobset vastupidavust.
1) nii kiiresti kui suudad. elu on näidanud, et see on paras mental toughness harjutus ka samal ajal – mitte grammigi järgi anda ning tõesti kõik välja suruda.
2) jah. 5 minutit väga rahulik sörk + 5 min vastavalt väsimusastmele kiirem sörk + 5 min jälle rahulikum sport. kogu selle aja jooksul tahad pulsi hoida aeroobses tsoonis.
3) jalgade “pakustumine” on pigem seotud sellega kui korralikult sa oma eriala ning venitust kõrvale teed. kui teed mõistlikult (piisava venituse + erialatreeningutega) 2-4 korda nädalas HIIT’i, siis enda puhul pole reite liigset suurenemist täheldanud.
4) jõusaali võid teha küll. iseküsimus on mis täpselt on “aeroobne jõusaal” – kui lähtuda laktaadisisaldusest veres on jõusaal siiski anaeroobne tegevus.
november 30, 2007 at 10:39 e.l. #132918Batmanmiki
Membermillise kahevõitlusalaga sa täpselt tegeled, et sul on vaja aeroobset võhma? pigem äkki nii, et sul on vaja tõsta anaeroobset läve + aeroobset ning anaeroobset vastupidavust.1) nii kiiresti kui suudad. elu on näidanud, et see on paras mental toughness harjutus ka samal ajal – mitte grammigi järgi anda ning tõesti kõik välja suruda.
2) jah. 5 minutit väga rahulik sörk + 5 min vastavalt väsimusastmele kiirem sörk + 5 min jälle rahulikum sport. kogu selle aja jooksul tahad pulsi hoida aeroobses tsoonis.
3) jalgade “pakustumine” on pigem seotud sellega kui korralikult sa oma eriala ning venitust kõrvale teed. kui teed mõistlikult (piisava venituse + erialatreeningutega) 2-4 korda nädalas HIIT’i, siis enda puhul pole reite liigset suurenemist täheldanud.
4) jõusaali võid teha küll. iseküsimus on mis täpselt on “aeroobne jõusaal” – kui lähtuda laktaadisisaldusest veres on jõusaal siiski anaeroobne tegevus.
Vabandan, kirjutasin ennem kogemata anaeroobse võhma asemel aeroobse võhma
Soov oleks siiski arendada anaeroobset võhma:)
Kahevõitlusala millega tegelen on Judo
Jõusaalis mõtlesin teha HIIT vahele reljeefi trenni:) (Seda mõtlesingi aeroobse võhma all)
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.