Hei, tekkisid küsimused seoses HIIT-ga. Näidiseid on netis palju ja raske on leida sellist, mis oleks mulle praeguse vormi juures sobiv.
Miks olen HIIT-i kasuks otsustanud on see, et kodus 3 kuune beebi, kelle kõrvalt pole teab kui palju aega, et pikemat trenni teha. 20-minutilist sutsakat saaks endala aga 3-5x nädalas lubada küll. Korra nädalas proovin ka rattaga sõitmas käia värskes õhus 30-60minta, aga see ei tule alati välja…sest nädalavahetustel lapse lõunauinaku ajal on tihti ka muud tegevused.
Alustasin trenniga kuu aega tagasi. 17-st lisandunud kilost on hetkel järel 2kg, ja sooviks neistki vabaneda. Suveks trimmi-no kui see üldse võimalik on, sest hetkel vaatamata kaalunumbrile on kere ikka lodev ja nahk on ka mitme numbri võrra suurem seljas
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Hetkel teen HIIT-i hüppenööriga. 30s tööd ja 90sek kohapeal jooksu, 6 kordust. Nüüd vaatan, et see jääb veits juba lahjaks ja tahaks koormust tõsta, aga ma ei tea kuidas. Kas korduste arvu tõstmisega? Või töö ja puhkuse suhte muutmisega?
Kas õigem oleks hakata nüüd näiteks kasutama… (40s tööd+80sek sörki)x6. Kas see 2 minutit intervall peab paika üldse? Kohati tundub, et see 90sek sörki on justkui liiga pikk aeg…Äkki peaks proovima hoopis 30s tööd ja 60s sörki?
Lugesin, et hüppenöör on üldse HIIT-i jaosk kehv variant, et pulss ei lähe piisavalt kõrgeks. Ega ma mõõtnud pole ja kardan, et vöö libiseb selle hüppamise ajal ära ka…tunne on küll, et pulss tõuseb ja tunne peale HIIT-i oleks nagu saunas käinud.
Kas mountain climber tüüpi harjutus on diastaasi korral vastunäidustatud? See Diastaas on mul ka probleemiks :S, mistõttu netis leitavad HIIT näidisprogrammid paljud ei sobi.
Palun abi, kes oskab asjalikku nõu anda!