HIIT, intervalltreening
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » HIIT, intervalltreening
- This topic has 244 replies, 93 voices, and was last updated 10 years, 10 months tagasi by
vs.
-
AutorPostitused
-
juuli 10, 2009 at 2:54 p.l. #206621
PumaZ
MemberKeegi head HIITi kava oskab soovitada?
juuli 10, 2009 at 2:58 p.l. #206622juuli 10, 2009 at 8:02 p.l. #206639PumaZ
Memberpikkpoiss
Memberaga staadionil, sirged spurt ja kurvides sörk. ei tööta või?
juuli 14, 2009 at 3:29 e.l. #207151ROtter
Memberaga staadionil, sirged spurt ja kurvides sörk. ei tööta või?Töötab ikka.
november 3, 2009 at 7:37 p.l. #232254matti
MemberTerekest foorumipere!!!
Otsisin otsingust,aga midagi uut ja tarkka ma selle programmi kohta ma ei leidnud.
On keegi treeninud HIT põhimõtete alusel ja millised on jäänud muljed?
november 3, 2009 at 7:45 p.l. #232258rinaldo
Memberhttp://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=3476
Olen selle artikli läbi lugenud ja niipalju ma sellest tean, kui palju seal kirjas on. Tahan seda lähikuudel kasutama hakata.
november 3, 2009 at 7:49 p.l. #232260matti
Memberhttp://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=3476Olen selle artikli läbi lugenud ja niipalju ma sellest tean, kui palju seal kirjas on. Tahan seda lähikuudel kasutama hakata.
Ega sa midagi segamini ei aja, artiklis räägitakse HIIT-st( High Intencity Interval Training), mis on siiski natuke teine asi.
november 3, 2009 at 7:50 p.l. #232261rinaldo
MemberEga sa midagi segamini ei aja, artiklis räägitakse HIIT-st( High Intencity Interval Training), mis on siiski natuke teine asi.Ma olen siiani aru saanud et need on samad asjad.
november 3, 2009 at 7:56 p.l. #232264jrx
MemberHIT ja HIIT on -väga- erinevad asjad:)
november 3, 2009 at 8:53 p.l. #232285Anonüümne
Guesthttp://en.wikipedia.org/wiki/High_intensity_training
ma ei tea kas sellest lingist on abi äkki ma paremat ei leidnud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 10, 2009 at 10:50 p.l. #233733mike
MemberMaratoni jaoks tuleks ikka pikemaid vahemaid näiteks joosta. Ei usu et maratoni ajal jooksed sama intensiivsusega nagu HIIT’i tehes.Tegelikult kasutavad pikamaajooksjad oma treeningus kiirenduslõike. Nii tõstetakse aeroobse hapnikutarbimise läve kõrgemale. Vähemalt Lasse Vireni raamatus oli sellest juttu, aga see on väga peen mäng aeroobse/anaeroobse piiril.
november 11, 2009 at 6:42 e.l. #233748jrx
Memberloomulikult teevad pikamaajooksjad ka erinevat lõigutreeningut. Aga suhtelisel algajal, kes pika maa jaoks treenib, on esmatähtis ikka kilomeetrid sisse panna.
400 meetrisel ringil teha sirgel spurt, kurvis sörk töötab küll, aga seal tuleb intervalli pikkuseks mingi 15-20 sekundit ja puhke pikkuseks 40 sekundit – pigem juba selline plahvatuslikkuse treening väga…
Alustama peaks ikka pikemate lõikudega – nt. ring spurti, pool ringi sörki.
märts 3, 2010 at 8:32 e.l. #259514kitty
MemberOlen nüüd mõned nädalad teinud Taku’s HIIT-i, mille soovitusi leidsin siit foorumist mitu. Selle aja jooksul olen katsetanud erinevaid kardiomasinaid (veloergomeeter, ellips, sõudeergomeeter). Sõudeergomeeter meeldib mulle endale kõige rohkem, aga… kui teistel masinatel saan spurdi ajal “veremaigu suhu” ja pulsi tõesti ilmselt maksimumi lähedale, siis sõudes ei õnnestu see kuidagi, ehkki koormuse panen masinal maksimaalse. Lihtsalt ei suuda tempot nii kõrgeks ajada, et rohkem ei jaksaks… tehnika peab ju ka enamvähem säilima. See n-ö puhkefaas igal tõmbel on lihtsalt nagu nii pikk, et pulss ei lähegi üles.
Seega pärast teisi masinaid olen HIITi lõpuks täitsa laip, aga pärast sõudmist on tunne, et noh, teeks nüüd trenni ka või?
märts 3, 2010 at 9:45 e.l. #259527Vilps
MemberUsun, et probleem on siin pigem sinu treeningus, kui sõudeergomeetril. “Veremaitset” polegi vaja tunda, peaasi, et pulss piisavalt kõrgele läheb. Võimalik, et pead raskusastet madalamale võtma, et tempo kõrgem oleks.
Ma ei tea küll mitmenda faasi juures sa juba oled, aga näiteks esimese puhul neist, kas ikka suudad 90 sekundit elu eest anda? Olen ise ka mõningal määral sõudmist proovinud ning mind võtab ta väga korralikult läbi.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.