Hetke toitumine
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Hetke toitumine
- This topic has 23 replies, 10 voices, and was last updated 17 years, 2 months tagasi by
gymer.
-
AutorPostitused
-
november 14, 2008 at 10:22 e.l. #97368
Martti K.
MemberOlen aru saanud, et hommikuti ja peale trenni on soovitatav süsivesikuid tarbida… Kuid kui hommikul ei jõua putru teha, kas siis 16.30 on liiga hilja nt. 200g kaerahelbeputru süüa?Fred Antson näiteks arvab, et õhtul, peale treeningut on õigem aeg pudru ja süsivesikute jaoks
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 14, 2008 at 10:28 e.l. #97455ROtter
MemberTänud kõigile, kes vastanud. Püüna ka liha menüüsse tuua. Kuid kui süsivesikuid lisada, siis millised oleks parimad allikad. Kas puuviljad, pudrud, kartul vms.?Keegi siin küsis, kas olen valgu koguse kokku arvutanud. No see peaks tulema umbes nii: 30+30+35+20+30+20=165g valku (arvutasin siis eeltoodud menüü põhjal). Kaal, nagu mainitud 77kg, seega peaks valgukogus piisav olema (2g kehakaalu kohta). Kuid jah, kuna ja milliseid süsikaid rohkem lisada. Olen aru saanud, et hommikuti ja peale trenni on soovitatav süsivesikuid tarbida… Kuid kui hommikul ei jõua putru teha, kas siis 16.30 on liiga hilja nt. 200g kaerahelbeputru süüa?
Ahjaa, kas ka süsivesikute tarbimisel lihaskasvu eesmärgil, on mingi “valem”, nagu valgu puhul (2g kehakaalu kohta)? Segane jutt, kuid point, kuhu jõuda tahan on see, kui palju ja milliseid süsikaid päevas tarbima peaksin?
Tänan.
Süsivesikuid 4-6g/ kg kohta.
november 14, 2008 at 10:34 e.l. #97462gymer
MemberSelge, püüan meelde jätta.
Unustasin mainida, et trenn on hommikul.
november 14, 2008 at 12:59 p.l. #96734Blackdom
MemberTäiesti haige… pmst see tähenab et ma võin süüa 100g kapsast päevas! No ok – see on ilmselt koos juurega seal see kogus aga… mida ma söön siis üldse? Süsikaid süüa ei saa – rikun insuliinitundlikkust, aevilju süüa ei saa – rikun aminohapete koostist…
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma olen aru saanud nii, et see nitraatide sisaldus köögiviljades on tingitud peamiselt nitraate sisaldavate väetiste kasutamisest ning sellisel teel jõuab see ka loomasööta, mis lihaloomade organismis nitrititeks muunduvad. Lisaks ka joogivesi muidugi.
Tuleks süüa mahetooteid, kusagil peaks isegi maheliha saadaval olema.
november 14, 2008 at 5:19 p.l. #94958souly
MemberPea hoogu!Räägime köögiviljades (eriti lehtsalat) sisalduvatest nitraatidest ka.
Selle vastu me kahjuks ei saa, kasvatatavaid juurikad ikka väetatakse. Ideaalvariandis tulekski süüa juurvilju, mis on enda kasvatatud.
Samas, lihas on seda kõike samuti, lisaks ka nitriteid, mis on veelgi mürgisemad. Loomad söövad samuti taimi, mis on koos happevihmadega jms keemiliste ühenditega. Sellest on mõjutatud ka loomsed produktid.
See, et nad toitaineliselt tühjad on oma massi kohta …, kogu menüü ei peagi ja ei tohi koosneda ainult lehtsalatist ning hiinakapsast. Loomulikult on nad toitaineliselt vaesemad kui mõni muu juur- või köögivili. Need on ühed näited asjadest, mida võiks lisada oma menüüsse. Juurikatest saadavate toitainete ning nende rikkuse teema on juba hoopis midagi muud. Minu soovitus oli lisada midagi tervisele ka
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 14, 2008 at 6:06 p.l. #93907daemonium
MemberSelle vastu me kahjuks ei saa, kasvatatavaid juurikad ikka väetatakse. Ideaalvariandis tulekski süüa juurvilju, mis on enda kasvatatud.Samas, lihas on seda kõike samuti, lisaks ka nitriteid, mis on veelgi mürgisemad. Loomad söövad samuti taimi, mis on koos happevihmadega jms keemiliste ühenditega. Sellest on mõjutatud ka loomsed produktid.
See, et nad toitaineliselt tühjad on oma massi kohta …, kogu menüü ei peagi ja ei tohi koosneda ainult lehtsalatist ning hiinakapsast. Loomulikult on nad toitaineliselt vaesemad kui mõni muu juur- või köögivili. Need on ühed näited asjadest, mida võiks lisada oma menüüsse. Juurikatest saadavate toitainete ning nende rikkuse teema on juba hoopis midagi muud. Minu soovitus oli lisada midagi tervisele ka
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sinu soovitus oli liha mitte tarvitada ja seda ei saa küll tervisele kasulikuks pidada,eriti veel jõusaalis käiva inimese jaoks,
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 15, 2008 at 1:59 p.l. #124977souly
MemberSinu soovitus oli liha mitte tarvitada ja seda ei saa küll tervisele kasulikuks pidada,eriti veel jõusaalis käiva inimese jaoks,
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Suuresti oleneb see sellest, mida jõusaalis teha soovitakse st, mis on eesmärk.
november 15, 2008 at 8:33 p.l. #90125souly
MemberSinu soovitus oli liha mitte tarvitada ja seda ei saa küll tervisele kasulikuks pidada,eriti veel jõusaalis käiva inimese jaoks,
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Hmm, oskad Sa öelda, miks ei saa liha mitte tarvitamist kasulikuks pidada?
november 16, 2008 at 6:35 e.l. #123963ROtter
MemberHmm, oskad Sa öelda, miks ei saa liha mitte tarvitamist kasulikuks pidada?Lihas on heemne raud.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.