Skip to main content

Harjutuste puhtus

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Harjutuste puhtus

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 24 total)
  • Autor
    Postitused
    ants16
    Member

Olen pikka aega mõelnud sellel teemal ja nüüd ka küsin siis.

Kumb on jõule parem? Kas teha suurema raskusega aga n-ö mustalt (ehk kiiresti ja mitte täiesti puhtalt) või aeglaselt ja väga puhtalt.

Kumb variant rohkem massi annab?

Ette tänades.

hehee
    Member

Kui Sa ei soorita harjutust nii nagu vaja, siis ta ka ei mõju nii nagu vaja. Ütlus kaua tehtud kaunikene kehtib vist küll pea kõige kohta.

ROtter
    Member

Olen pikka aega mõelnud sellel teemal ja nüüd ka küsin siis.

Kumb on jõule parem? Kas teha suurema raskusega aga n-ö mustalt (ehk kiiresti ja mitte täiesti puhtalt) või aeglaselt ja väga puhtalt.

Kumb variant rohkem massi annab?

Ette tänades.

http://www.charlespoliquin.com/ArticlesMul…ticle.aspx?ID=9

ants16
    Member

Okei puhtus puhtuseks aga just intensiivsus?

Kas teha pigem kiiremini või aeglasemalt?

timo116
    Member

harjutus võimalikult puhtalt, võimalikult suure raskusega, võimalikult kiiresti(sellega tuleb plahvatuslik jõud)

Edit : võimalikult suur raskus, et korduste vahemik püsiks 1-6 vahel..

ants16
    Member

harjutus võimalikult puhtalt, võimalikult suure raskusega, võimalikult kiiresti(sellega tuleb plahvatuslik jõud)

Edit : võimalikult suur raskus, et korduste vahemik püsiks 1-6 vahel..

Vähemalt seda tegin õigest, siis kui massi kava tegin. (kordused olid 1-6 vahel)

Aga nüüd teen sellist kava kus enamus harjutusi on 3×10, kas nüüd peaks pigem rohkem soorituse puhtuse ja kiiruse peale mõtlema? (tiba aeglasemalt äkki?)

timo116
    Member

Vähemalt seda tegin õigest, siis kui massi kava tegin. (kordused olid 1-6 vahel)

Aga nüüd teen sellist kava kus enamus harjutusi on 3×10, kas nüüd peaks pigem rohkem soorituse puhtuse ja kiiruse peale mõtlema? (tiba aeglasemalt äkki?)

massikava ajal võiks kordustevahemik püsida ~12 juures…Praegu ajad taga jõudu nagu ma aru saan? missugust jõudu? Plahvatuslikku jõudu?

ants16
    Member

massikava ajal võiks kordustevahemik püsida ~12 juures…Praegu ajad taga jõudu nagu ma aru saan? missugust jõudu? Plahvatuslikku jõudu?

Ei aja otseselt jõudu taga, lihtsalt tahaks jõudu ja samal ajal ka lihast saada. Mõtlesin et kui teen harjutusi liialt aeglaselt, siis tuleb pigem reljeefi kui jõudu või ma eksin?

Sakurai
    Member

Ei aja otseselt jõudu taga, lihtsalt tahaks jõudu ja samal ajal ka lihast saada. Mõtlesin et kui teen harjutusi liialt aeglaselt, siis tuleb pigem reljeefi kui jõudu või ma eksin?

Ega lihas ilma jõuta ei tule….

timo116
    Member

Relieef oleneb rohkem toitumisest ehk siis milline on üldrasvaprotsent..

rinaldo
    Member

Reljeefsus tuleb rasvapõletusega. Võib-olla vaskulaarsust saad juurde kõrgemate kordusega. Mina soovitan alati max kiirusega kordusi teha. Seda küll siis kontrollitult. Mõte on selles, et max kiirusega treenides haaratakse töösse maksimaalselt lihaskiude. Sedasi treenides saad kasu kogu seeriast, mitte ainult seeria lõpust.

http://www.tmuscle.com/free_online_article…_talks_training

Goleteral
    Member

Kuldne kesktee – that’s where the truth lays..

ants16
    Member

Reljeefsus tuleb rasvapõletusega. Võib-olla vaskulaarsust saad juurde kõrgemate kordusega. Mina soovitan alati max kiirusega kordusi teha. Seda küll siis kontrollitult. Mõte on selles, et max kiirusega treenides haaratakse töösse maksimaalselt lihaskiude. Sedasi treenides saad kasu kogu seeriast, mitte ainult seeria lõpust.

http://www.tmuscle.com/free_online_article…_talks_training

Tänud hea lingi eest.

rinaldo
    Member

Kuldne kesktee – that’s where the truth lays..

Mille kohta sa seda ütlesid?

argoll
    Member

Kui Sa ei soorita harjutust nii nagu vaja, siis ta ka ei mõju nii nagu vaja. Ütlus kaua tehtud kaunikene kehtib vist küll pea kõige kohta.

Vat see on kahe otsaga asi.Minu tagasihoidlik arvamus on see, et tuleb ka mustalt teha ( suure raskusega ).See on teema mille üle on vaieldud pikalt internetiavarustes.

Argo

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 24 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.