Harjutuse tehnika kontroll- eeskükk ja “good morning”
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Harjutuse tehnika kontroll- eeskükk ja “good morning”
- This topic has 37 replies, 13 voices, and was last updated 15 years, 9 months tagasi by
matjusm.
-
AutorPostitused
-
aprill 13, 2010 at 8:27 p.l. #265022
matjusm
MemberKui põlved läheavad varvastest liiga üle, s.t. et raskuskese on nihutatud ettepoole ehk seega läheb suur koormus põlvedele.Kas põlvedel pole mitte kogu aeg suur koormus? Ma näe eriti variante kuhu see koormus saab veel kalduda.
aprill 13, 2010 at 8:35 p.l. #265023Acqua
MemberSa lasid Good Morningus liiga sügavale ja proovi hoida rohkem selg sirge või nõgusTsiteerin Jaan Salu: “Siin varitseb sportlasi aga üks oht, mitte kunagi ei tohi teha kummardusi alla paralleeli, siis lülituvad sirutajalihased välja ja aktiviseeruvad nimmelihased. See aga on ohtlik, võivad tekivad rängad seljavigastused.”
Mul tekkis küsimus, et seal saidil on juttu tavalisest kangist ja siis ohutu kükkimise kangist. Millist kangi selle ohutu kükkimise kangi all mõeldakse? Smithi?
aprill 13, 2010 at 8:47 p.l. #265025matjusm
MemberMul tekkis küsimus, et seal saidil on juttu tavalisest kangist ja siis ohutu kükkimise kangist. Millist kangi selle ohutu kükkimise kangi all mõeldakse? Smithi?See on vist see:
aprill 14, 2010 at 4:20 p.l. #265095matjusm
MemberEi hakanud uut teemat tegma nii et postitan siia.
Olin jälle kaameraga jõusaalis ning seekord filmisin end hang power snatch’e (üks rebimise variatsioon) ning peakohal kükke tegemas:
Tahaks kuulda mida täpsemalt ma võiksin paremini teha. Ma tean et kükil ma ei lähe väga sügavale mis on selle tõttu et sõltumata kangi raskusest ma lihtsalt ei suuda veel stabiilsust säilitada kui ma päris ATG ehk “ass to grass” üritan minna.
aprill 14, 2010 at 4:29 p.l. #265096Acqua
MemberNii palju kui mina tean, siis kang peaks sul palju rohkem keha lähedalt tõugates minema, ja paregu kasutad liiga palju käsi, mitte keha tervikuna, mis aitaks suuremaid raskusi vähese vaeva ja suure kasumiga tõsta.
aprill 14, 2010 at 4:43 p.l. #265104ROtter
MemberEi hakanud uut teemat tegma nii et postitan siia.Olin jälle kaameraga jõusaalis ning seekord filmisin end hang power snatch’e (üks rebimise variatsioon) ning peakohal kükke tegemas:
Tahaks kuulda mida täpsemalt ma võiksin paremini teha. Ma tean et kükil ma ei lähe väga sügavale mis on selle tõttu et sõltumata kangi raskusest ma lihtsalt ei suuda veel stabiilsust säilitada kui ma päris ATG ehk “ass to grass” üritan minna.
Lähteasendis jalad kokkupoole, selg rohkem nõgusaks, kang ülestõmbel kehale lähemale, tõsta õlgu kõrgemale, ära hüppa tahapoole.
aprill 14, 2010 at 7:19 p.l. #265138mirkko1
MemberJalgade töö on väga oluline- vaata kui lähedalt tuleb kang ja sportlane vabaneb nii öelda kangist. Toimub väga kiire lihaste kokkutõmbumine ja kasutatakse plahvatusjõudu. Käed on üldiselt lõdvad kuni tõmbe lõpuni- enne kui alla minnakse kangile.
Rebimise tehnika on väga raske harjutus- isegi meistersportlased õpivad rebimist kuni karjääri lõpuni. Kuna väga palju erinevaid lihasgruppe peab üheaegselt korraga kontraheeruma. Ilma treenerita omal käel õppides on raske saavutada head tulemust.
– maailma klassi rebimine
Pead tegema palju abiharjutusi rebimise parandamiseks. Rebimistõmme ja muud.
Jõudu.
Õlad peavad olema hästi lahti- samuti puusad kükki minemisel.
aprill 14, 2010 at 7:45 p.l. #265147smack
MemberHang power snatch simuleerib klassikalisel tõstmisel plahvatuslikku poolt, ehk see plahvatuslik pool peaks hakkama veidi üle põlvede. Seepärast kang ongi su kehast nii eemal, kuna hakkad kiirendama põlvedest allpool. Sul lihtsalt füüsiliselt pole võimalik seda keha ligidale tõmmata kuna põlved jäävad ette ju.
aprill 14, 2010 at 7:57 p.l. #265153mirkko1
MemberTäpselt nii. Plahvatus toimub pealtpoolt põlvi- enne tuleb kang võimalikult kehaligidalt tõmmata õigesse asendisse kust toimub üle minek lõputõmbele. See toimub sujuvalt ilma kangi liikumise kiiruse muutumiseta.
aprill 14, 2010 at 8:19 p.l. #265155matjusm
MemberHang power snatch simuleerib klassikalisel tõstmisel plahvatuslikku poolt, ehk see plahvatuslik pool peaks hakkama veidi üle põlvede. Seepärast kang ongi su kehast nii eemal, kuna hakkad kiirendama põlvedest allpool. Sul lihtsalt füüsiliselt pole võimalik seda keha ligidale tõmmata kuna põlved jäävad ette ju.Seda viga tunnistan tõepoolest- ma kallutan end ette nii palju et kang on põlvedest all pool ja hakkan juba sealt kangi kiirendama. Väga hea et mainisid, ise poleks sellise asja peale iialgi tulnud.
aprill 15, 2010 at 5:17 e.l. #265162RihoK2go
Member… ära hüppa tahapoole.Tahahüppamine pole teab mis kuritegu –
aprill 15, 2010 at 5:55 e.l. #265165Undionu
MemberVaata ja võrdle oma videot proffide tõstmisega ja katsu erinevusi siluda… või otsi mõni klassikalise tõstmise treener ja küsi nõu. Vaevalt siit foorumi vahendusel piisavalt infot saad, et oma tehnikat märkimisväärselt parandada. (kergejõustiklased ja sõudjad kasutavad oma jõutreeningutes palju rebimist, nende alade treenerid vast oskavad ka nõu anda)
aprill 15, 2010 at 6:01 e.l. #265166ROtter
MemberTahahüppamine pole teab mis kuritegu –Sooritus pole ka ideaali lähedane.
Parem on see:
aprill 15, 2010 at 8:33 e.l. #265190matjusm
MemberSooritus pole ka ideaali lähedane.Parem on see:
Kuigi kui 200+ kg oma pea kohale rebid, siis minu arvates vähemalt on see ikkagi suurepärane saavutus.
Kuid nagu ma aru saan, siis tagasi hüppamine pole vast kõige parem variant sest siis sa pead kangi ka koos endaga taha poole tõmbama lisaks otse üles tõmbamisele.
Ning kuna mind huvitab hetkel hang power snatch, kuidas hindate selle mehe sooritust?:
aprill 15, 2010 at 9:19 e.l. #265194mirkko1
MemberKuigi kui 200+ kg oma pea kohale rebid, siis minu arvates vähemalt on see ikkagi suurepärane saavutus.Kuid nagu ma aru saan, siis tagasi hüppamine pole vast kõige parem variant sest siis sa pead kangi ka koos endaga taha poole tõmbama lisaks otse üles tõmbamisele.
Ning kuna mind huvitab hetkel hang power snatch, kuidas hindate selle mehe sooritust?:
Sellel mehel on kohutavalt palju jõudu- tehnikat pole siin ollagi.
Siin video suurepärasest reboimise tehnikast
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.