Hambatraumad
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Hambatraumad
- This topic has 8 replies, 7 voices, and was last updated 16 years, 11 months tagasi by
Tohman.
-
AutorPostitused
-
märts 1, 2009 at 2:39 p.l. #13667
Mercy
MemberSeoses õnnetu kukkumisega hiljuti kaotasin ühest esihambast küllaltki suure tüki, mis asendati komposiidiga. Hammas ja ige on nädal aega hiljem veel tundlikud ning tundub, et ige on veidi paistes, kuna paradatud hammas paikneb madalamal kui naaber.
Arvestades selle foorumi iseloomu, siis julgen eeldada, et ma pole ainuke õnnetusega osaliselt hamba kaotanu siin. Tekkis huvi, et kui kiiresti on paistetusest/tundlikkusest paranetud ning kui kellelgi on komposiidiga asendus tehtud, siis kuidas selle vastupidavus on olnud?
märts 1, 2009 at 4:04 p.l. #102716Heix89
MemberSeoses õnnetu kukkumisega hiljuti kaotasin ühest esihambast küllaltki suure tüki, mis asendati komposiidiga. Hammas ja ige on nädal aega hiljem veel tundlikud ning tundub, et ige on veidi paistes, kuna paradatud hammas paikneb madalamal kui naaber.Arvestades selle foorumi iseloomu, siis julgen eeldada, et ma pole ainuke õnnetusega osaliselt hamba kaotanu siin. Tekkis huvi, et kui kiiresti on paistetusest/tundlikkusest paranetud ning kui kellelgi on komposiidiga asendus tehtud, siis kuidas selle vastupidavus on olnud?
Paistetuse ja tundlikuse kohta ei tea öelda. Aga mis vastupidavust puudutab, siis mu kunagisel tüdrukul oli ka üks hammas lapitud, ja korra aasta kuni kahe tagant pidi uuesti “pahteldama”.
märts 1, 2009 at 4:55 p.l. #111487Tohman
MemberMul on ka eest sahtlit pahteldatud. Pärast laksu oli tükk aega valus, paistetus kadus nädala-kahega…
Aga hell oli ta veel mitu kuud, nüüdseks ei pane enam tähelegi:)
märts 1, 2009 at 6:09 p.l. #116345Mercy
MemberMul on ka eest sahtlit pahteldatud. Pärast laksu oli tükk aega valus, paistetus kadus nädala-kahega…Aga hell oli ta veel mitu kuud, nüüdseks ei pane enam tähelegi:)
Kaua su ‘pahteldus’ vastu on pidanud?
märts 1, 2009 at 6:17 p.l. #116434ras-
Membermul läks esihambast piisavalt väike tükk ära, et pahtelda polnud mõtet. aga hell oli ta ca kuu aega.
märts 1, 2009 at 7:33 p.l. #136519Tohman
MemberPahteldus peab vastu täpselt nii hästi, kuidas sa ise selle eest hoolt kannad… (no väike juhusetegur on ka)
Nt mul on vastu pidanud kuid, nädalaid, aastaid..
On läinud katki: süües, haigutades valesti suud kinni pannes, uue paugu sisse saamisel…
Kõige hullem pole, sa harjud sellega ära.. aga natuke ettevaatlikum pead selle kohaga küll olema
(mul nt viimane juba pea kaks aastat suus… ptui-ptui-ptui)

Lisaks veel: alguses on kindlasti vaja tihedamini pahteldamas käia:)
märts 1, 2009 at 7:48 p.l. #136337ROtter
MemberPahteldus peab vastu täpselt nii hästi, kuidas sa ise selle eest hoolt kannad… (no väike juhusetegur on ka)Nt mul on vastu pidanud kuid, nädalaid, aastaid..
On läinud katki: süües, haigutades valesti suud kinni pannes, uue paugu sisse saamisel…
Kõige hullem pole, sa harjud sellega ära.. aga natuke ettevaatlikum pead selle kohaga küll olema
(mul nt viimane juba pea kaks aastat suus… ptui-ptui-ptui)

Lisaks veel: alguses on kindlasti vaja tihedamini pahteldamas käia:)
Odavam tuleb juba implantaadi paigaldamine.
märts 1, 2009 at 8:10 p.l. #136155matroxx
Memberno kui kild väljas siis keegi vast ei hakka tervet hammast välja kiskuma lihtsalt sellepärast ,et ehk tuleb odavam kokkuvõttes.enda hambad on ikka midagi muud kui mingi junnid.
märts 1, 2009 at 8:49 p.l. #96846Zann0
MemberOdavam tuleb juba implantaadi paigaldamine.Implantaadi paigaldus maksab sõltuvalt kohast keskmiselt 10 000 krooni. Implantaat pannakse ainult siis kui juurega koos hammas kadunud. Kui kild väljas siis on kõige lihtsam panna portselan laminaat, maksab umbes 3500 krooni keskmiselt.
Kui tiba suurem kild väljas siis täiskeraamiline kroon, u 5000 krooni. Kui hammas igemepiirilt murdunud siis tihvtkönt ja selle otsa keraamiline kroon, hind umbes 6-7000 krooni keskelt läbi.
Komposiit kulub, väsib ära ja muudab värvi ja peale mitut uuesti hamba ülesehitamist on hammast juba nii palju puuritud ja ärritatud ,et hamba seis on oluliselt halvenenud..
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.