Haigus
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » Haigus
- This topic has 35 replies, 25 voices, and was last updated 16 years, 5 months tagasi by
AlanBStard.
-
AutorPostitused
-
august 23, 2009 at 10:54 e.l. #214995
navigaator
MemberTeema tuletas mulle meelde toredaid seigakesi perearstiga. Perearst on Mustamäe perearstikeskuses ja minu õnnetuseks ning halbade juhuste kokkulangemisel on ta iga kord, kui mul tema juurde asja on puhkusel. Viimane kord oli juhilubadele tervisetõendit vaja, siis oli asendaja, kes vaatas minu registrit ja ütles: “Huvitav, teil on siin kirjas, et olete lülisamba murru läbi elanud”. Ise pole ühtegi luud murdnud. Siis küsis, kas versuhkrut on varem mõõdetud. Vastasin, et mingi üle poole aasta tagasi ja oli normis. Ütles, et kirjutan mingi normikohase numbri siis ära, pole mõtet testi teha. Ma siis küsisin, et millest tuleb niivõrd erinev tervisetõendite tasu? Erinevates kohtades on a la 300-500 krooni. Selle peale tuli kiire ärritus ja vastas, et kui siin hind ei sobi, siis mine mujale ja otsi soodsam. Ma viisakalt vabandasin, et niisama huvi pärast küsisin. Hiljem hakkas uuesti paukuma, et tema ei küsi oma erialast väljuvaid küsimusi. Peale seda viskas närvi mustaks ning ütlesin ebaviisakalt: “Võibolla on teil lihtsalt kitsas silmaring?”. Selle peale hakkas peaaegu nutma ning kirjutas närviliselt tõendile alla, nõudis raha ning soovitas teist perearsti külastada. Olin ise ka ärritunud ning ka arst ning seetõttu ununes tal minu pass enda kätte. Mulle meenus pass alles pool tundi hiljem. Helistasin arstile tagasi, ta ütles, et oli mu numbrit juba EXPRESS HOTLINEST otsima hakanud. FTF ma ütlen, perearstil pole mu numbritki? Hiljem andsin numbri, öeldes, et tal kergem ning pole vaja netist otsida. Käskisin tal ka võõra inimese lülisambamurru oma registrist kustutada, seda juba kõvemal toonil. Vägisi tekkis viha peale, maksa 300 krooni ja saa veel paukuda pealekauba. Raha eest ei saa mitte midagi, ainult halva tuju.
august 23, 2009 at 11:08 e.l. #215000jrx
MemberSeda Fervexit, Coldrexi vms iga väikse asja puhul sisse ajada pole ka nagu mingit mõtet…
august 23, 2009 at 1:17 p.l. #215014ants16
MemberTere,Probleem selles, et eelmisel teisipäeval läks tervis kehvaks. Tekkis väike köha ja nohu. Kurk ka kergelt punane. Hakkasin jooma kuuma teed ja Fervexit, võtan juurde 1500mg C vitamiini, grapefruit seemneekstrakti jne. Kuni reedeni paremaks ei läinud. Siis jäin koju, lootes et äkki siis läheb tervis paremaks. Tegin sinist lampi nohule ning hakkasin võtma nohutablette. Olen nüüd 5 päeva kodus olnud ja tervis aina halvemaks läinund. Kõrvad on nüüdseks juba 2 päeva lükus olnud tänu nohule, silmad kilavad, palavikku pole. Täna hakkas kurk paistetama. Ühesõnaga olukord läheb aina kehvemaks, trenni pole juba poolteist nädalat teinud. Kas kellelgi on praegu sama jama ning mida võiks ette võtta? Asi hakkab juba närvidele käima, sest nagu päris “voodihaige” pole, aga trenni ka teha ei saa ja paremaks ka ei lähe. Perearstil käidud ja see ka ei osanud midagi öelda. Ütles, et loodame, et ehk läheb üle :S Krt!
Mida sa siin perearsti süüdistad?
Kuule kammon kui sul on nohu ja “väike” köha siis ole kodus ja joo teed, ei ole mõtet mingit antibiootikumi kuuri kohe teha, või mis sa ise arvad? Saan aru kui nädal aega on seisund sitt ja paremaks ei lähe siis võta antibiootikumid ja oledki korras.
Oleks siis mingi jõhker palavik, aga sinu puhul on tegemist väikse külmetusega. Unusta ära see nn “haigus” ela oma elu edasi ja see on varsti läinud. Ennast piinavad alatihti sellised haigused aga ma lihtsalt ignoreerin neid, sest kui palaviku pole siis pole midagi hullu
august 23, 2009 at 6:42 p.l. #215069Sakurai
MemberTeema tuletas mulle meelde toredaid seigakesi perearstiga. Perearst on Mustamäe perearstikeskuses ja minu õnnetuseks ning halbade juhuste kokkulangemisel on ta iga kord, kui mul tema juurde asja on puhkusel. Viimane kord oli juhilubadele tervisetõendit vaja, siis oli asendaja, kes vaatas minu registrit ja ütles: “Huvitav, teil on siin kirjas, et olete lülisamba murru läbi elanud”. Ise pole ühtegi luud murdnud. Siis küsis, kas versuhkrut on varem mõõdetud. Vastasin, et mingi üle poole aasta tagasi ja oli normis. Ütles, et kirjutan mingi normikohase numbri siis ära, pole mõtet testi teha. Ma siis küsisin, et millest tuleb niivõrd erinev tervisetõendite tasu? Erinevates kohtades on a la 300-500 krooni. Selle peale tuli kiire ärritus ja vastas, et kui siin hind ei sobi, siis mine mujale ja otsi soodsam. Ma viisakalt vabandasin, et niisama huvi pärast küsisin. Hiljem hakkas uuesti paukuma, et tema ei küsi oma erialast väljuvaid küsimusi. Peale seda viskas närvi mustaks ning ütlesin ebaviisakalt: “Võibolla on teil lihtsalt kitsas silmaring?”. Selle peale hakkas peaaegu nutma ning kirjutas närviliselt tõendile alla, nõudis raha ning soovitas teist perearsti külastada. Olin ise ka ärritunud ning ka arst ning seetõttu ununes tal minu pass enda kätte. Mulle meenus pass alles pool tundi hiljem. Helistasin arstile tagasi, ta ütles, et oli mu numbrit juba EXPRESS HOTLINEST otsima hakanud. FTF ma ütlen, perearstil pole mu numbritki? Hiljem andsin numbri, öeldes, et tal kergem ning pole vaja netist otsida. Käskisin tal ka võõra inimese lülisambamurru oma registrist kustutada, seda juba kõvemal toonil. Vägisi tekkis viha peale, maksa 300 krooni ja saa veel paukuda pealekauba. Raha eest ei saa mitte midagi, ainult halva tuju.Korralikult mölakas arst oli ikka
“>august 23, 2009 at 6:56 p.l. #215071emmimees
MemberMulle ei istu üldsegi kaugest nõukaajast “hariduse” omandanud, silmajärgi hinnates juba pensil olema pidavad vanamutid. Midagi tarka ja asjalikku nende suust ei kuula, iga kord on üks ja seesama möla(ei tohi jahedat juua, ei tohi kuuma juua, ei tohi pead pesta), pole vahet, mis haigusega jutule lähed sinna, iga kord kirjutab mingid antibiootikumid või valusvaigistid välja, kõik käib nagu liinitööna neil. Vähemalt Tartus mõned sellised kindlasti. Praegune perearst tsipa noorem ja asjalikum õnneks. Aga juba aastaid ei lähe ma ilma mõjuva põhjuseta perearsti juurde(mõnda tõendit vaja tööle, ARKi vms). Ning ei mäleta tõesti, millal viimati mõne perearsti kirjutatud rohu välja ostsin, sellest aastaid möödas…
august 23, 2009 at 7:17 p.l. #215073Aimuu
Memberpraegu on päris mitu tuttavat sarnases haiguses, ei tea kas mingi gripp liikvel..
august 23, 2009 at 7:43 p.l. #215081marjasha
MemberEi ühtegi inimest, kes arvaks, et Mustamäe traumapunkti töös midagi normaalset on..Ise olen seal käinud ikka päris palju ja iga kord satun mingite ebaviisakate arstide otsa..
Mu sõbranna oli kuuendat kuud rase ja talle kukkus midagi varba peale, niiet küüs tuli ära võtta, läks siis traumapunkti. Tehti veel tuimestus, aga see ei mõjunud nagu peaks ja sõbranna karjatas valust- selle peale sai selle peale räige sõimu osaliseks, vedas, et selline asi lapsele kurja ei teinud. Mu isa lõi käe klaasist läbi ja seda pidi traumapunktis õmblema- see kogemus oli nii kole olnud (mingi hirmus kuri vene vanamutt hirmutas mu vaese isa ära
“> ), et õmblused võttis lõpuks ise välja, sest arstile minna ei julgenud… Eks neid töötajaid on seal igasuguseid ja kindlasti ka palju meeldivaid arste ja õdesid, aga paraku kuuleb liiga palju inimeste halbadest kogemustest.august 23, 2009 at 8:05 p.l. #215088navigaator
MemberMu sõbranna oli kuuendat kuud rase ja talle kukkus midagi varba peale, niiet küüs tuli ära võtta, läks siis traumapunkti. Tehti veel tuimestus, aga see ei mõjunud nagu peaks ja sõbranna karjatas valust- selle peale sai selle peale räige sõimu osaliseks, vedas, et selline asi lapsele kurja ei teinud. Mu isa lõi käe klaasist läbi ja seda pidi traumapunktis õmblema- see kogemus oli nii kole olnud (mingi hirmus kuri vene vanamutt hirmutas mu vaese isa ära
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ), et õmblused võttis lõpuks ise välja, sest arstile minna ei julgenud… Eks neid töötajaid on seal igasuguseid ja kindlasti ka palju meeldivaid arste ja õdesid, aga paraku kuuleb liiga palju inimeste halbadest kogemustest.No siis on ju traumapunktil õige nimi. Tekitab vaimseid traumasid
“>august 23, 2009 at 8:07 p.l. #215090T6nu69
MemberNeed perearstid ajavad mul ka pasa tõeliselt keema. Saaksin ise ka 70% neist palju edukamalt hakkama. Iga kord tuleb mingi ümmargune iba ja siis antakse mingi retsept pihku, et võid seda proovida kui tahad.PS! Kui ma juhtusin ükskord traumapunktis käima, siis ütlen ausalt, et nii saamatut ja kordineerimata tegevust pole ma mitte kusagil näinud. Ma olin ainuke patsient seal, selle aja jookul nägin ma kuute töötajat ning kogu protseduur röntgenist ümmarguse ibani kestis 53minni.
Sorri kerge offt.
Kus sellised perearstid siis on?
“>Minu oma on küll mõistlik.
august 23, 2009 at 10:40 p.l. #215104Nesatur
MemberEndal ka maailma parim perearst
“>
Teema algatajale: proovi vietnami salviga ravida,pane nina külgedele veidike ja varvaste vahele enne magama minekut ja magama minnes pane sokid jalga. Söö küüslauku, tee sisse pane sidrunit(koor võta kindlalt ära).
Miks peab sinu arust sidrunilt koore kindlasti ära võtma?
august 23, 2009 at 10:52 p.l. #215105marjasha
MemberMiks peab sinu arust sidrunilt koore kindlasti ära võtma?Koor igasugu kemikaale täis, sama põhumõttega peaks ka poeõnu koorima
“>august 23, 2009 at 11:16 p.l. #215106Nesatur
MemberNo seda küll, aga sidruni koort riivitakse igasugustele kookidele peale ja sisse, mis on palju kordi hullem, kui nii võtta.
Ma söön üsna tihti sihukesi, ema tehtud kokke, ja midagi pole juhtunud.
Ei juhtu siis ka tee sees oleva sidruniga.
“>august 24, 2009 at 6:22 e.l. #215114Mcken
MemberNeed sidrunikoogid on väga maitsvad ja apelsiini koortest tehakse isegi moosi.
Sidrunit on hea süüa koos koorega, sest sidruni koor sisaldab pektiini.
Sel on kiuline tekstuur ja maos muutub see geeliks, mis katab sisikonna seinad ja ei luba organismil suhkrut kiirelt imada.
Ja pektiin suudab summutada näljahäda neljaks tunniks.
Muidugi kui tahad, kaalust alla võtta
“>Aga minu arust kõige parem rohi on ikka soe piim meega, laksab alati
august 24, 2009 at 7:13 e.l. #215119marjasha
MemberNo seda küll, aga sidruni koort riivitakse igasugustele kookidele peale ja sisse, mis on palju kordi hullem, kui nii võtta.Ma söön üsna tihti sihukesi, ema tehtud kokke, ja midagi pole juhtunud.
Ei juhtu siis ka tee sees oleva sidruniga.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Pean tunnistama, et armastan isegi sidrunikoort ja kasutan kookides- nujah, kui selle järgi elama hakata, kui palju on igal pool kahjulikke asju sees, siis ilmselt pooli asju ei saakski süüa…- õunu muidugi olen ikka koorinud
“>august 24, 2009 at 7:24 e.l. #215122Mcken
MemberKoorealuses kihis asuvad just need kõige tähtsamad vitamiinid, aga jah poes on koorepeal veel muid huvitavaid asju
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.