glükoos
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi ROtter’ilt » glükoos
- This topic has 14 replies, 12 voices, and was last updated 19 years, 7 months tagasi by
Annika Pärtel.
-
AutorPostitused
-
märts 19, 2006 at 12:56 p.l. #7087
mait00
MemberOlen kuulnud et glükoosi võib otse verre süstida sest glükoosi ei ole organismil ise vaja seedida. Äkki sa seletad millist glükoosi võib üldse süstida ja kuidas see käib, kui suur energiakoatus peab olema et oleks vaja üldse süstida.
Puht uudishimust esitatud küsimus.
märts 19, 2006 at 1:41 p.l. #76283MuskulaarKobras
MemberMa olen kuulnud, et hapniku võib ka veenidesse süstida, kui õhupuudus on ja juhul, kui raud ei transpordi hapniku. Küsimus selles, kas see inimene oli täiemõistuse juures, kes seda rääkis?
märts 19, 2006 at 1:59 p.l. #76285matu124
Memberanna minna sama hea mis süstid suhkrut v suhkruvett endale veeni!
märts 19, 2006 at 2:08 p.l. #76287ROtter
MemberInimese normaalne veresuhkru tase on 3,3 – 5,5 mmol/l. Ülemäärase kehalise koormuse tulemusel, eelnevate valede toidukordade planeerimise tulemusel võib ette tulla olukordi, kus veresuhkru tase võib langeda liiga madalale. Sellest annavad märku veider käitumine, segasus, koordinatsiooni häired, külm higi, kahvatu nahk, südame pekslemine, raskemal juhul teadvuse kadu. Kui inimene on teadvusel ja tunneb selliseid ilminguid, siis tuleb võtta 2-3 suhkrutükki, mõni komm, juua spordijooki. Teadvuse kaotamise korral süstitakse glükagooni naha alla või lihasesse. Juhul kui glükagoonisüst ei aita, süstitakse glükoosi lahust veenisiseselt.
Parem on siiski enne treeningut ja võistluste käigus tarvitada regulaarselt spordijooke ja hoida veresuhkru tase normi piires kui end pildituks sõita.
märts 19, 2006 at 2:44 p.l. #76294Titaan
MemberKui kuskil võistled siis võib sellest jama ka tulla
märts 19, 2006 at 3:01 p.l. #76295mait00
MemberTänud et vastasid.
Ega ma ei tahtnudki seda proovida, me lihtsalt ühe tuttavaga olime sellest kuulnud ja tahtsime kinnitust.
märts 19, 2006 at 5:24 p.l. #76307Vägivaldur
MemberMa loodan, et mõni turakas(neid siin ikka liigub) seda proovima ei hakka…
märts 19, 2006 at 6:36 p.l. #76324Kurupt
Memberma panin hommikul juba glykoosi otse veeni. et m6ju parem oleks lisasin fruktoos kah.
märts 19, 2006 at 6:49 p.l. #76325Vahue
MemberKökimöki, ma süstisin täna veeni laktoosi!
märts 19, 2006 at 6:59 p.l. #76330carter
Memberhea,et see küsimus oli puht uudishimust.
asi oleks naljast olnud kaugel kui ka proovimiseni oleks jõutud.
ei tasu kõike kuuldut puhta kullana võtta.
õigesti tegid, et Oldmanilt nõu küsisid.
märts 19, 2006 at 8:16 p.l. #76372Annika Pärtel
MemberInimese normaalne veresuhkru tase on 3,3 – 5,5 mmol/l. Ülemäärase kehalise koormuse tulemusel, eelnevate valede toidukordade planeerimise tulemusel võib ette tulla olukordi, kus veresuhkru tase võib langeda liiga madalale. Sellest annavad märku veider käitumine, segasus, koordinatsiooni häired, külm higi, kahvatu nahk, südame pekslemine, raskemal juhul teadvuse kadu. Kui inimene on teadvusel ja tunneb selliseid ilminguid, siis tuleb võtta 2-3 suhkrutükki, mõni komm, juua spordijooki. Teadvuse kaotamise korral süstitakse glükagooni naha alla või lihasesse. Juhul kui glükagoonisüst ei aita, süstitakse glükoosi lahust veenisiseselt.Parem on siiski enne treeningut ja võistluste käigus tarvitada regulaarselt spordijooke ja hoida veresuhkru tase normi piires kui end pildituks sõita.
hmmm…aga mul oli hoopis 5,6
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Imelik, trenniinimesena jälgin ju kogu aeg, mida söön ja millal….
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 19, 2006 at 11:00 p.l. #76388gmaster
Memberkhm
jah, süstimine veits liig, saab ka muudmoodi
kuigi ma olen ühe korra seda süsti varianti ka näinud
kusjuures töötas:P kuid see oli ühekordne test
aga see selleks, ei propageeri seda
märts 20, 2006 at 4:46 e.l. #76389ROtter
MemberInimese normaalne veresuhkru tase on 3,3 – 5,5 mmol/l. Ülemäärase kehalise koormuse tulemusel, eelnevate valede toidukordade planeerimise tulemusel võib ette tulla olukordi, kus veresuhkru tase võib langeda liiga madalale. Sellest annavad märku veider käitumine, segasus, koordinatsiooni häired, külm higi, kahvatu nahk, südame pekslemine, raskemal juhul teadvuse kadu. Kui inimene on teadvusel ja tunneb selliseid ilminguid, siis tuleb võtta 2-3 suhkrutükki, mõni komm, juua spordijooki. Teadvuse kaotamise korral süstitakse glükagooni naha alla või lihasesse. Juhul kui glükagoonisüst ei aita, süstitakse glükoosi lahust veenisiseselt.Parem on siiski enne treeningut ja võistluste käigus tarvitada regulaarselt spordijooke ja hoida veresuhkru tase normi piires kui end pildituks sõita.
hmmm…aga mul oli hoopis 5,6
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Imelik, trenniinimesena jälgin ju kogu aeg, mida söön ja millal….
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Glükoosisisalduse referentsväärtus (s.o. 95% tervete inimeste lugemitulemus antud vahemiku piires) on naistel 3,9 – 5,9 mmol/l. Täisvere glükoosi korral on suhkurtõve piir 6,1 mmol/l. Sõrmeotsast suhkurtõbe siiski ei diagnoosita.
märts 20, 2006 at 7:14 e.l. #76112taks
Memberaga ma võin endaga rahule jääda, hiljuti vaja vereproove ja asju teha ning veresuhkur näitas 4,6
juuni 23, 2006 at 4:40 e.l. #86570Annika Pärtel
Memberhmmm…aga mul oli hoopis 5,6
Imelik, trenniinimesena jälgin ju kogu aeg, mida söön ja millal….
Glükoosisisalduse referentsväärtus (s.o. 95% tervete inimeste lugemitulemus antud vahemiku piires) on naistel 3,9 – 5,9 mmol/l. Täisvere glükoosi korral on suhkurtõve piir 6,1 mmol/l. Sõrmeotsast suhkurtõbe siiski ei diagnoosita.
Ikka veenist võeti, seoses iga-aastase tööandja poolt määratud terviseuuringuga. Arst veel küsis, ega ma söönud pole midagi, et kõrge on
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Pigem arvasin, et mul see indeks madalapoolne, kuna näiteks hommikuti on alati magusavajadus…AutorPostitusedViewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)- You must be logged in to reply to this topic.