Glükogeeni varude ära kulutamine treeningul
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Glükogeeni varude ära kulutamine treeningul
- This topic has 84 replies, 13 voices, and was last updated 14 years, 3 months tagasi by
ROtter.
-
AutorPostitused
-
detsember 14, 2011 at 7:29 e.l. #279583
Archangel
MemberMiks suusatajad, maratoonarid, jalgratturid joovad distansil iga teatud aja tagant, kui see pole põhjendatud?
On põhjendatud kuna nende alade puhul on füüsiline koormus ajaliselt pikk ning glükogeenivarusid täielikult tühjendav. Nemad saavad alati kasu ning ongi lausa kohustuslik tarbitada süsivesikuid oma koormuse ajal, kui tahavad häid tulemusi teha. Ei puutu see teema aga jõusaalitreeningusse enamasti.
Te vaidlete lihtsalt vaidlemise pärast või?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ma usun, et vaimusilmas kujutab Arch ette mõnusat kerget kangiliigutamist saalis, Rotter aga maratonivõitjat tema distantsil.Muidugi küsimus on ka, et mida nad joovad? Ehk joovad nad vett?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Siuke tunne jah. Ma olen iga postitus püüdnud juurde lisada, et räägin ikkagist jõusaalis raskuste liigutamisest, mitte aga vastupidavusaladest.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mõnus kerge biitsepsi-triitsepsi trenn ei tee teid kunagi arvestatavateks kulturistideks, kellel on asja lavalaudadele. Kui käite trennis ainult tüdrukute pärast, siis on, jah, ükskõik mida ja millal sööte. Kui tahate tulemusi saavutada, siis peate treenima ja taastuma teisiti.
Ning sina tähtsustad tunduvalt üle seda mida vaja on, et edukas olla. Aga eks sissejuurdunud arvamuste koha pealt on mul raske midagi teha.
Probleem ju selles, et tulemusi teeb mitut moodi. Sina oled oma meetoditel tulemusi saavutanud ning sul ei olegi põhjust muid variante kaaluda. Milleks muuta seda, mis töötab? Eks?
Kahjuks pean ma veel paar aastat vaeva nägema korraliku lavavormi tegemiseks, seega enda peal ei saa oma jutu tõesust niipea näidata. Eks peate ootama. Või ise veidi ringi vaatama. Kui veidi otsida siis leiab selliseid inimesi ikka päris palju, kes on lavavormi teinud eba-standartsete meetodite peal. Olgu see 1-2x päevas söömine või regulaarne pitsade ja kommide tarbimine ka võistlusdieedi ajal. Selliseid inimesi on.
Küll aga on ei paista nad väga silma kõigi nende tuhandete seast, kes kasutava üks ühele samu meetodeid juba viimased 20 aastat kuna “suur onu” saalis soovitas.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 14, 2011 at 7:45 e.l. #279518htilga
MemberMõnus kerge biitsepsi-triitsepsi trenn ei tee teid kunagi arvestatavateks kulturistideks, kellel on asja lavalaudadele. Kui käite trennis ainult tüdrukute pärast, siis on, jah, ükskõik mida ja millal sööte. Kui tahate tulemusi saavutada, siis peate treenima ja taastuma teisiti.
Ei, ega ma endast ei rääkinud- ma ise järgin ikka seda üldtunnustatud joont
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ma lihtsalt juhtisin tähelepanu, et mida võis siinkohal Arch mõelda ning mida sina
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 14, 2011 at 7:51 e.l. #279502Archangel
MemberEi, ega ma endast ei rääkinud- ma ise järgin ikka seda üldtunnustatud joont
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ma lihtsalt juhtisin tähelepanu, et mida võis siinkohal Arch mõelda ning mida sina
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Rotter kipub jah millegi pärast kõiki Atleete ühte hunnikusse toppima.
Mina räägin spetsiifiliselt jõusaalis treenijatest kelle eesmärk maksimaalne lihas/jõu kasv. Tema pistab vahele vastupidavusaladega tegelejaid, kelle treening ning toitumine peab olema hoopis teistsugune.
Nii ei saa ju korralikult diskussiooni aretada.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nii võime rääkida ju automootoritest kah, kus mina räägin maksimaalsest võimsusest ja vormelitest, kus mootor peab kestma mõned tunnid ning teine inimene 24h võidusõitudest, kus loeb vastupidavus.
detsember 14, 2011 at 8:27 e.l. #279448samuil
MemberKui veidi otsida siis leiab selliseid inimesi ikka päris palju, kes on lavavormi teinud eba-standartsete meetodite peal. Olgu see 1-2x päevas söömine või regulaarne pitsade ja kommide tarbimine ka võistlusdieedi ajal. Selliseid inimesi on.
Küll aga on ei paista nad väga silma kõigi nende tuhandete seast, kes kasutava üks ühele samu meetodeid juba viimased 20 aastat kuna “suur onu” saalis soovitas.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Väga raske seda juttu tõena võtta. Too siis mõned nimed ka välja – saavutused, vormipldid jne.
detsember 14, 2011 at 8:36 e.l. #279440htilga
MemberKui veidi otsida siis leiab selliseid inimesi ikka päris palju, kes on lavavormi teinud eba-standartsete meetodite peal. Olgu see 1-2x päevas söömine või regulaarne pitsade ja kommide tarbimine ka võistlusdieedi ajal. Selliseid inimesi on.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Niimodi peab ju palju rohkem vaeva nägema? Miks oma elu keeruliseks teha?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 14, 2011 at 9:11 e.l. #279422Archangel
MemberNiimodi peab ju palju rohkem vaeva nägema? Miks oma elu keeruliseks teha?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Et siis 6+x päevas süüa kella pealt samu asju iga päev. Pidevalt paanitseda vahele jäänud toidukordade pärast, lisandite pärast on mugav jah?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma ütleks, et eelistuse asi. Ma eelistan igal juhul süüa laiemat valikut toiduaineid ning mitte muretseda selle pärast, kas söön tund aega varem või hiljem.
Väga raske seda juttu tõena võtta. Too siis mõned nimed ka välja – saavutused, vormipldid jne.
Krdi aeganõudev tegevus. Bonsuna foorumisse tegin pika postituse, kus mitu inimest välja tõin. See kustutati kiiresti ära.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Eks ma hiljem toon välja mõned. Pean nende inimeste logid üles otsime, toitumise spetsiifika ning lavapildid. Päris arvutisse salvestatud nad mul pole.
Samas kui palju sellel mõtet on? Kalmus ütles kohe, et kõik need tüübid keemia peal ja seetõttu saavadki seda toitumist endale lubada. Olgugi, et kõik võistlevad naturaalsetes liigades väga ränga dopingukontrolliga.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Strict drug-testing at every show
Seven years natural requirement for bodybuilding, figure and fitness
Polygraph testing of ALL ATHLETES, plus urine testing at pro-qualifiers
Alberto Nunez

*** Selles suhtes, et mis mõtet on üldse kedagi välja tuua?
Paljude arvates on ka Rückenberg ja Koovit stabiilselt steroidide peal, olgugi, et testid negatiivsed. Ja kuidas sa seda tõestad, et tõesti nii pole?
Ei saagi. Mõttetu vaielda lausa.
Kui oled mehe poolt siis ütled, et puhas poiss, raudpolt. Kui aga pole mehe poolt, siis ütled, et kindlalt süstib, muidu pole võimalik.
detsember 14, 2011 at 9:30 e.l. #279391Archangel
MemberPaul Murawski

http://forum.bodybui…&highlight=cumu
Nutrition was 220/450/70
The eats:
Apple cinnamon oats and omlet
Waffles, PB&Co CRS, banana, turkey bacon, deli meat
PB2 Pancakes with banana, chicken
Pumpkin sludge with kasi and honey bunches of oats
Omelet, popcorn, nestle sundae, berries
Imselgelt dieedi viimastel päevadel läks asi veidi spetsiifilisemaks ning asju muudeti – arvatavasti süskarid alla, kerge tühjendus ning siis laadimine. Aga mul ei ole praegu viitsimist 125lk tema blogi läbi lugeda ja täpselt viimaste võistluspäevade dieet välja tuua.
detsember 14, 2011 at 9:31 e.l. #279306samuil
MemberArgumendid otsas! Nagu kogu sinu sonimine toitumisest.
Mis vahet seal on millist ala sa harrastad (sportmängud, kahevõitlused, vastupidavusalad,kergejõustik) jõusaalitreeningud on kõigil aladel ettevalmistuse üks osa. ÄRA SÖÖ ENNE TREENINGUT/ÄRA SÖÖ PEALE TREENINGUT no krt sa ise ka aru saad millist jama sa välja ajad ????
detsember 14, 2011 at 9:32 e.l. #279267Alexander Andrusenko
ModeratorArchangel, sa enne rääkisid, et N=1 (või paar) kogemus ei tõesta midagi. Tore, et on olemas paar sportlast, kelle puhul see töötab. Aga 99% teisi kasutab teistsugust lähenemist.
detsember 14, 2011 at 9:42 e.l. #279265Okk
Member….Eriti noorte puhul kus toitumine on number 1 üldse mingiks arenguks. Kui järjestada arengu kolm peamist tegurit siis need oleks: 1.TOITUMINE 2.TREENING 3.PUHKUS…
No mida iganes .
detsember 14, 2011 at 9:44 e.l. #279252Archangel
MemberArgumendid otsas! Nagu kogu sinu sonimine toitumisest.
Mis vahet seal on millist ala sa harrastad (sportmängud, kahevõitlused, vastupidavusalad,kergejõustik) jõusaalitreeningud on kõigil aladel ettevalmistuse üks osa. ÄRA SÖÖ ENNE TREENINGUT/ÄRA SÖÖ PEALE TREENINGUT no krt sa ise ka aru saad millist jama sa välja ajad ????
Archangel, sa enne rääkisid, et N=1 (või paar) kogemus ei tõesta midagi. Tore, et on olemas paar sportlast, kelle puhul see töötab. Aga 99% teisi kasutab teistsugust lähenemist.
Jah. Kuid kuidas ma saaksingi välja tuua suurt kogust sportlasi, kes kasutavad teist lähenemist, kui nii vähesed seda kasutavad? Ära lange vigase argumentatsiooni ohvriks:
Appeal to the People
If you suggest too strongly that someone’s claim or argument is correct simply because it’s what most everyone believes, then you’ve committed the fallacy of appeal to the people. Similarly, if you suggest too strongly that someone’s claim or argument is mistaken simply because it’s not what most everyone believes, then you’ve also committed the fallacy. Agreement with popular opinion is not necessarily a reliable sign of truth, and deviation from popular opinion is not necessarily a reliable sign of error, but if you assume it is and do so with enthusiasm, then you’re guilty of committing this fallacy. It is essentially the same as the fallacies of ad numerum, appeal to the gallery, appeal to the masses, argument from popularity, argumentum ad populum, common practice, mob appeal, past practice, peer pressure, traditional wisdom. The “too strongly” mentioned above is important in the description of the fallacy because what most everyone believes is, for that reason, somewhat likely to be true, all things considered. However, the fallacy occurs when this degree of support is overestimated.
Example:
You should turn to channel 6. It’s the most watched channel this year.
This is fallacious because of its implicitly accepting the questionable premise that the most watched channel this year is, for that reason alone, the best channel for you. If you stress the idea of appealing to anew idea of the gallery, masses, mob, peers, people, and so forth, then it is a bandwagon fallacy.
detsember 14, 2011 at 9:52 e.l. #279183samuil
MemberMul jumala savi kuidas sa süstla otsas vormi teed. Pole minu asi.
Aga ära tule oma keemia-kogemusi siia tooma naturaalsete sportlaste ettevalmistuste kohta.
Täiesti sooda ikka !!! Rohud jälle võtmata või ???
detsember 14, 2011 at 10:26 e.l. #279184Archangel
MemberSorry. Nüüd ma läksin juba ise niivõrd vihaseks, et hakkasin ka vigast argumentatsiooni kasutama. Sinu kogemused keemiaga pole mingi näitaja sinu teadmistest. Anna andeks. Ole siis vähemalt niivõrd normaalne, et too välja oma argumentide tõestuseks midagi, mis ei ole seotud ainult sinu isiklike vahetute kogemustega või mingite suvaliste sportlaste tulemustele viitamisega.
See ongi probleem siinkohal.
Enamik teist, kes siin minu vastu võitlevad baseeruvad oma argumentatsioonides täielikult isiklikele kogemustele ning laiema üldsuse teguviisile toetumisega.
Mul seevastu on täiesti savi, mida laiem üldsus oma vormi saamiseks teinud on. Ning endal mul eriti kogemusi antud vallas ka pole. Seega on minu argumentatsiooniks jäänud ainult puhtalt teaduslikud tõendusmaterjalid.
Peate aru saama, et see mida teie olete kogenud enda peal või oma pisikese kliendibaasi peal, pole mingi näitaja teie meetodite õigsusest. Veel vähem on mõtet neid meetodeid üleliia reklaamida ilma vastava kirjanduse toetuseta. See, et teatud moodi käitudes võistlus-vormi teha saab näitab ainult seda, et niimoodi saab võistlus-vormi teha.
See aga ei näita, kui effektiivne see on, kas on parimaid variante, või kas iga detail teie kavas on üldse vajalik või mitte. Kuna kõik mõjutab kõike, siis täiesti võimalik, et üks meetod teie kavades on toonud vajalikkuse teise meetodi jaoks, mis omakorda põhjustab kolmanda meetodi kasutuselevõtu.
Ehk see, kes esimest metoodikat ei kasuta võib avastada, et “teine ja kolmas” meetod on samuti tema jaoks täiesti kasutu.
Näiteks see, kes paastub terve hommiku võib vajada enne trenni valgu/süsikutejooki, et häid tulemusi teha. Samuti ka peale trenni jooki, eriti kuna tal on päeva lõpus veel üks trenn ja seega on glükogeenivarud tähtsad.
Mõni teine, kes treenib ühe korra õhtul peale normaalset õhtusööki ei näe mingit vajadust shakedel. Kuna glükogeenivarud talle olulised pole antud kontekstis, ning õhtusöök seedib ja eraldab toitaineid kogu trennile eelneva perioodi, toimudes ja ka järgneval perioodil.
Mõistate?
Oleks väär peale sundida arvamust, et kõik sportlased peaksid olenemata olukorrast kindlasti enne trenni ja peale trenni endale jooke sisse keerama. Nii ei saa öelda.
Minu väited aga võtavad näiteks ette just inimesed, kes ei treeni esimese asjana hommikul paastudes, ei treeni uuesti õhtul ning üleüldse tegelevad ajaliselt lühikese jõusaali treeninguga, mis ei tekita niivõinaa üleliigset glükogeenivarude tühjenemist.
detsember 14, 2011 at 10:29 e.l. #278496jorsik
MemberKui juttu vaadata, siis on pigem sinul, samuil, rohud võtmata. Teistele ütleks: “DON’T FEED THE TROLL”
detsember 14, 2011 at 11:48 e.l. #278544htilga
MemberKui juttu vaadata, siis on pigem sinul, samuil, rohud võtmata. Teistele ütleks: “DON’T FEED THE TROLL”
Troll on siiski oma eesmärgilt natukene teistsugune nähtus
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Archangel, sa enne rääkisid, et N=1 (või paar) kogemus ei tõesta midagi. Tore, et on olemas paar sportlast, kelle puhul see töötab. Aga 99% teisi kasutab teistsugust lähenemist.
Jah. Kuid kuidas ma saaksingi välja tuua suurt kogust sportlasi, kes kasutavad teist lähenemist, kui nii vähesed seda kasutavad? Ära lange vigase argumentatsiooni ohvriks:
Appeal to the People
If you suggest too strongly that someone’s claim or argument is correct simply because it’s what most everyone believes, then you’ve committed the fallacy of appeal to the people. Similarly, if you suggest too strongly that someone’s claim or argument is mistaken simply because it’s not what most everyone believes, then you’ve also committed the fallacy. Agreement with popular opinion is not necessarily a reliable sign of truth, and deviation from popular opinion is not necessarily a reliable sign of error, but if you assume it is and do so with enthusiasm, then you’re guilty of committing this fallacy. It is essentially the same as the fallacies of ad numerum, appeal to the gallery, appeal to the masses, argument from popularity, argumentum ad populum, common practice, mob appeal, past practice, peer pressure, traditional wisdom. The “too strongly” mentioned above is important in the description of the fallacy because what most everyone believes is, for that reason, somewhat likely to be true, all things considered. However, the fallacy occurs when this degree of support is overestimated.
Example:
You should turn to channel 6. It’s the most watched channel this year.
This is fallacious because of its implicitly accepting the questionable premise that the most watched channel this year is, for that reason alone, the best channel for you. If you stress the idea of appealing to anew idea of the gallery, masses, mob, peers, people, and so forth, then it is a bandwagon fallacy.
Nii, aga siinkohal tegelikult ei saa misiganes kui suurt inimkogumit tuua millegi tõestuseks. Nimelt tuleb mängu induktsiooniprobleem – mis tegelikult õigustab induktiivseid järeldusi? Näiteks kui ongi mingi suur hulk inimesi saanud mingitel meetoditel teatud vormi, siis kuidas saab selle põhjal kindlalt väita, et täpselt sama toimib ka iga järgneva inimese puhul? Inimesed on ju erinevad, ei saa kõigile ühe puuga sama “valemit” ette kirjutada, et kui kellegi puhul kuidagi asi töötab, siis järelikult toimib see nõnda kõigi puhul. Nii palju kui on inimesi, on tegelikult ka erinevaid, igale isikule ainuomaseid, lähenemisi – olgu siis need erinevused nii väikesed (või suured) kui tahes
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>AutorPostitused- The topic ‘Glükogeeni varude ära kulutamine treeningul’ is closed to new replies.